Στην κόντρα περνά το Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά την υπόθεση Καμμένου, μετά από μακρά σιωπή επί του θέματος, καθώς ο πρωθυπουργός είχε εκχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον άμεσα βαλλόμενο Πάνο Καμμένο. Πλην όμως, με αφορμή και δημοσιεύματα του Τύπου περί ορισμού του ταξιδιού στο Παρίσι, προκειμένου ο πρωθυπουργός να αποφύγει την ταύτιση με τον κ. Καμμένο, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση και ζήτησε τη μετάθεση της συζήτησης για την ερχόμενη Δευτέρα, όπερ και αποφασίστηκε εν τέλει στη Διάσκεψη των Προέδρων.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου. Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου», γράφει σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολής του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο κ. Τσίπρας, με το Μέγαρο Μαξίμου να εκτιμά πως όλες οι ενέργειες που έγιναν στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης ήταν σύννομες.
Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με βάση την ενημέρωση που έχουν παράσχει στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών, ουσιαστικό και τυπικό ζήτημα δεν υφίσταται, συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητεί διαρκώς τρόπους προκειμένου να αποστρέψει τη συζήτηση τόσο από τη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας όσο και από τις αποκαλύψεις για τα Panama Papers.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας επιλέγει εκ νέου την αρένα της Βουλής, όπου εκτιμά πως έχει το πλεονέκτημα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα ο πρωθυπουργός έσπευσε να προκαλέσει και τον πρόεδρο της ΝΔ να είναι παρών στην εν λόγω διαδικασία-προφανώς ωθούμενος από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Μαξίμου. Μάλιστα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κυβερνητικές πηγές δεν εφίσθησαν χαρακτηρισμών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό της συκοφαντίας», ενώ αργότερα κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ που ηρνείτο αναβολή της συζήτησης, χαρακτήριζαν «θρασύδειλο» τον κ. Μητσοτάκη.
Μέχρι, πάντως, να ανέβει κατακόρυφα στη Βουλή το πολιτικό θερμόμετρο, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Γαλλία για να βραβευθεί, αλλά και να έχει επαφές με επενδυτές-με άρωμα εξόδου στις αγορές επίσης-, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα έχει και ένα σημαντικό πρόγευμα εργασίας με τον Εμανουέλ Μακρόν, σε μια περίοδο αναταραχής για την Ευρώπη. Την ίδια ημέρα, δε, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).