Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο ξενοδοχείο για το ταξίδι σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο ξενοδοχείο για το ταξίδι σου
Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισής τους και ποια τα κριτήρια που θα σε οδηγήσουν στην ιδανικότερη επιλογή για σένα;

Ψάχνεις διαμονή για το ερχόμενο σου ταξίδι και ξέρεις καλά πως οι επιλογές είναι αμέτρητες. Με λίγα μόνο κλικ, εντοπίζεις δεκάδες καταλύματα, χάνεσαι και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισής τους και ποια τα κριτήρια που θα σε οδηγήσουν στην ιδανικότερη επιλογή για σένα; Οι πιο κάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να συγκροτήσεις τις σκέψεις σου, να θέσεις τα δικά σου κριτήρια και να επιλέξεις το ξενοδοχείο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες, τις απαιτήσεις, αλλά και το γούστο σου!

1. Αποφάσισε πρώτα... τι ζητάς

Πριν ξεκινήσεις να ψάχνεις, κάνε μια λίστα με τις ανέσεις και τις προδιαγραφές που θα ήθελες να έχει το ξενοδοχείο της επιλογής σου. Μεγάλο ή boutique ξενοδοχείο; Πολυτελείας ή πιο οικονομικό; Σε κεντρική περιοχή ή μακριά από το κέντρο; Με μοντέρνο ή πιο vintage σχεδιασμό; Πού κυμαίνεται το budget σου; Θες να περιλαμβάνει πρωινό; Μετά από αυτά τα βασικά κριτήρια, ακολουθούν οι πιο συγκεκριμένες ανέσεις που πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις, όπως πισίνα, καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, δωμάτιο με θέα, γυμναστήριο, παιδότοπο κλπ.

Αφού λοιπόν ετοιμάσεις τη λίστα σου, αξιοποίησε τα φίλτρα που σου προσφέρουν οι διάφορες πλατφόρμες κρατήσεων για να φιλτράρεις τις διαθέσιμες επιλογές και να τις μειώσεις σε σημείο που να είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμες. Έπειτα, μπορείς να επιλέξεις ταξινόμηση κατά αύξουσα τιμή, κατά βαθμολογία κλπ., ανάλογα με το τι έχει περισσότερη σημασία για σένα.

2. Περιηγήσου στις ιστοσελίδες των ξενοδοχείων που έβαλες στο μάτι

Πέρα από τις πλατφόρμες κρατήσεων, η ιστοσελίδα του κάθε ξενοδοχείου μπορεί να σου δώσει επιπλέον πληροφόρηση και να συμπληρώσει την εικόνα που έχεις σχηματίσει για το εν λόγω ξενοδοχείο, βοηθώντας σε να καταλήξεις σε μία επιλογή. Αν ακόμη σου δημιουργηθούν απορίες, προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια τηλεφωνική κλήση στο ξενοδοχείο.

3. Ψάξε την ακριβή τοποθεσία των ξενοδοχείων στον χάρτη

Όταν λοιπόν καταλήξεις στα… φαβορί σου, έρχεται η ώρα να μελετήσεις την τοποθεσία τους λίγο πιο αναλυτικά, αφού αυτή αποτελεί συνήθως έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην επιλογή ξενοδοχείου. Πόσο εύκολη πρόσβαση σου δίνει στο κέντρο, στα αξιοθέατα, τις παραλίες και τους γενικά τους χώρους που θέλεις να επισκεφθείς; Πόσο ασφαλής, καθαρή και ήσυχη είναι η περιοχή του κάθε ξενοδοχείου;

4. Ρίξε μια ματιά στις πρόσφατες αξιολογήσεις πελατών

Τόσο οι πλατφόρμες κρατήσεων όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν «πλούσιες» πηγές αξιολογήσεων για τουριστικά καταλύματα. Ώρα να τις αξιοποιήσεις! Δώσε περισσότερη έμφαση στις αξιολογήσεις του τελευταίου χρόνου, καθώς πολλές παράμετροι μπορούν να αλλάξουν από χρόνο σε χρόνο, καθιστώντας τις παλαιότερες αξιολογήσεις ξεπερασμένες. Ανακάλυψε αυθεντικές πληροφορίες που δεν είχες υπόψη σου και ζύγισε – με βάση τα κριτήριά σου – ποιες έχουν σημασία για σένα και πού κατατάσσουν το κάθε ξενοδοχείο στις επιλογές σου. Πρόσεξε όμως να μην παρασυρθείς από ορισμένες αξιολογήσεις που πιθανώς να γράφτηκαν αρνητικές «επίτηδες», ή να καταχωρήθηκαν από άτομα που είχαν πολύ διαφορετικές απαιτήσεις και προσδοκίες από τις δικές σου.

5. Μάθε για ποιο τύπο «ταξιδιώτη» είναι πιο κατάλληλα τα ξενοδοχεία της επιλογής σου

Ο κάθε τύπος ταξιδιώτη αναζητά διαφορετικές προδιαγραφές και ανέσεις. Μάθε λοιπόν αν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων που σε ενδιαφέρουν είναι ζευγάρια, οικογένειες, επιχειρηματίες ή άλλοι εργαζόμενοι σε επαγγελματικά ταξίδια, παρέες νέων κλπ. Η πληροφορία αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να φιλτράρεις ακόμη περισσότερο τις επιλογές σου.

Αφού λοιπόν κάνεις την έρευνά σου, επιλέξεις τα φαβορί σου και τα φιλτράρεις με βάση όλα τα πιο πάνω, η τελική επιλογή είναι πλέον… παιχνιδάκι! Εμείς δεν έχουμε παρά να σου ευχηθούμε καλή διαμονή και αν επιλέξεις κάποιο από τα ξενοδοχεία του Oniro Hotels – κάτι που το συστήνουμε ανεπιφύλακτα – να σε καλωσορίσουμε και να σου υποσχεθούμε μια αξέχαστη διαμονή!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider