BACKSTORY

Μαζεύει brands η Quest - Focus στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - Η Jumbo, οι ίδιες μετοχές, το no story

13-04-2022 | 07:32
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαζεύει brands η Quest - Focus στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - Η Jumbo, οι ίδιες μετοχές, το no story
Χρηματιστήριο

Η Eurobank και η Εθνική εξακολουθούν να αποτελούν το top των tops στις επιλογές των θεσμικών επενδυτών μόνον που οι ξένοι οίκοι ξεκίνησαν τις επιφυλάξεις και το ψαλίδισμα των τιμών. Ο άγνωστος «χ» πληθωρισμός διαμορφώνει αντίθετες προσδοκίες με τα όσα ίσχυαν νωρίτερα.

Η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να ψηφίζει για να υπάρξει σύμβαση... Πάλι καλά. Από την άλλη εβδομάδα πάντως η εταιρία ξεκινάει με το καινούριο της διοικητικό συμβούλιο προχωρώντας στην καινούρια εποχή. Αύριο πραγματοποιείται η γενική της συνέλευση και μετά, αυτό που λέμε νέα σελίδα.

Σε νέο ιστορικό υψηλό η Τέρνα Ενεργειακή. Γιατί όχι; Αν συνεκτιμηθεί ότι οι πληροφορίες στην αγορά τοποθετούν στην περιοχή των 20 ευρώ, κρούσεις που δέχεται ο Γ. Περιστέρης από μεγάλα funds, λογικό είναι η αγορά να έχει την προσοχή της στη μετοχή. Πολύ περισσότερο δε που και ο κλάδος είναι πολύ hot στις αγορές. Μην σας παραξενεύουν πάντως τα ποσά. Δεν ξέρω αν ο Γ. Περιστέρης πειστεί τελικά να δώσει κομμάτια, αλλά αν αυτό συμβεί θα γίνει στο μάξιμουμ της δυνατής απόδοσης. Την προηγούμενη φορά έδωσε πακέτα χαμηλότερα αλλά τίποτε υπήρχε η ανάγκη χρηματοδότησης της αγοράς του πακέτου των Ολλανδών. Πάντως όσο τα νούμερα ανεβαίνουν, μπορεί να δελεάσουν τελικά και άλλους μετόχους που μπήκαν στο μαγαζί.

H Jumbo προανήγγειλε αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10%. Έχει ένα ενδιαφέρον ο άνθρωπος για τους μετόχους μειοψηφίας όσο να πεις... Και για να είναι η στήριξη φθηνότερη ας σημειωθεί πως τα κέρδη τα περσινά δεν θα επαναληφθούν φέτος όπως σημείωσε ο κ. Βακάκης στους αναλυτές. Έχω την αίσθηση ότι οι επιλογές που γίνονται βλέπουν μόνο τη μετοχή αλλά οι επενδυτές ως γνωστόν κοιτάζουν τα κέρδη και τα μερίσματα και θέλουν story. Και story δεν υπάρχει όπως αντιλαμβάνομαι.

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανακηρύσσεται ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μετά τον... Σεργκέι Λαβρόφ. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι η επιλογή Λαβρόφ ήταν τεράστια... επιτυχία για την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Στον Τιτάν πάντως πρωτοπορούν στην επαφή με τους μετόχους. Μια έκτακτη Συνέλευση στις 6 Μαΐου και η τακτική στις 9. Θα λιώσουν στην τηλεδιάσκεψη οι μέτοχοι.

Και για να μην ξεχάσω τελικώς ακούμε- γιατί έτσι κάποιοι διατείνονται- πως τελικώς η Ellington δεν είναι τόσο δογματική στο να παρακολουθήσει μια μεγαλύτερη αύξηση. Μπορεί. Απλώς δεν γνωρίζει πόση ενδέχεται να είναι τελικά αυτή η αύξηση…

Το ενδιαφέρον για τη Δωδώνη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τώρα το αν η βιομηχανία καταλήξει βόρεια ή νότια, εφόσον υπάρξει κατάληξη, αποτελεί ένα θέμα προς συζήτηση.

Ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να πέσει στη Δημητρίου από την Quest μετά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης. Έχω την αίσθηση ότι με το You.gr και τη Δημητρίου (ΤΟΥΟΤΟΜΙ, KEROSUN, SINGER, IZOLA) την αντιπροσωπεία της Apple, της Poco και Xiaomi , δημιουργείται ένα κανάλι ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που θα ζορίσει πολύ τον ανταγωνισμό. Ειδικά μάλιστα όταν έχεις και την ACS να σου εξασφαλίζει τους χρόνους μεταφοράς και τα κόστη παράδοσης.

Να δούμε και μερικά ακόμη...

Όπως και να το κάνουμε, σου προκαλεί κάτι αυτή η είδηση… Η υγειονομική αρχή της Δανίας λοιπόν, αυξάνει το απόθεμά της σε δισκία ιωδίου γιατί αυτό συμβούλεψε η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας που προβλέπει πυρηνικό συμβάν στην άμεση περιοχή της Δανίας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταuμό TV2. Για σκεφτείτε το μηχανικό ανάλογο στα χωράφια μας... Πόσο ψύχραιμα και δανέζικα θα το αντιμετωπίζαμε! Μπρρρρ!!!

Οι κανόνες για τους ελάχιστους συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα προϊόντα δεν έχουν επικαιροποιηθεί από το 1992 λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν λαμβάνουν υπόψη τον πληθωρισμό, τις εξελίξεις της αγοράς, τα καταναλωτικά πρότυπα ή τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. Η Επιτροπή καλείται να αξιολογεί τακτικά την εφαρμογή των κανόνων αυτών και να υποβάλλει σχετικές εκθέσεις στο Συμβούλιο. Αμάν αμάν λέω εγώ και διατρανώνω Vive La France, γιατί από τα επερχόμενα μια Γαλλία θα μας σώσει από την ανατίμηση της αλκοόλης.

Εάν κληθούμε να περιορίσουμε και την αλκοόλη δεν ξέρω πως θα την βγάλουμε τις κρύες νύχτες του επόμενου χειμώνα... Και πως θα τη βγάλουμε και σε ο μη γένοιτο ένα νέο Lockdown. Γιατί αυτά που γίνονται στη Σαγκάη μου φέρνουν μνήμες από τα πρώτα lock down στην Κίνα που τα βλέπαμε και λέγαμε δεν θα έλθουν στο σπίτι μας αλλά έφτασαν λίγες εβδομάδες μετά.

Σημειωτέον ότι είμαι αισιόδοξος για τον πληθωρισμό. Βλέπω ήδη τις τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια κάποιων πρώτων υλών να υποχωρούν γιατί πολύ απλά υπάρχει ο φόβος της επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία. Τελικά η αγορά διορθώνει μόνη της τις υπερβολές…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:30

Attica Bank: Στη Βουλή η σύμβαση για συγχώνευση με Παγκρήτια και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 735 εκατ. ευρώ

07:20

Γλυκό γαλλικό ψωμί πριν τους Ολυμπιακούς - Μανιάτης για το ρεύμα - Βάιος Γκανής για το αγροτικό και Κασσελάκης για το τραπεζικό

07:18

Συμβουλές ανακούφισης από ηλιακό έγκαυμα

07:12

Στο «σφυρί» το σμόκιν του Μάρλον Μπράντο από τον «Νονό»

07:10

Φορολογικές δηλώσεις: Σενάριο μικρής παράτασης στο τραπέζι του ΥΠΕΘΟ

07:04

Εκπλήξεις από το digital της ΕΤΕ - Κληρώνει για Eurobank - Ισραηλινό ενδιαφέρον για ελληνική εταιρεία

23:52

Ιράκ: Εκτέλεση δι' απαγχονισμού 10 ανδρών που είχαν καταδικαστεί για συμμετοχή στον ISIS

23:35

Ρωσία: Κάθειρξη 6,5 ετών στην ρωσοαμερικανίδα δημοσιογράφο Αλσού Κουρμάσεβα

23:28

Καμάλα Χάρις: 81 εκατ. δολάρια έχει συγκεντρώσει ήδη η προεκλογική της εκστρατεία

23:21

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για το ψηφιακό σχολείο

23:08

Τεχνολογική επαναφορά στην Wall Street - Ράλι 4% για την Nvidia

22:57

Γαλλία: Ο Μακρόν επαινεί το «θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος» του Μπάιντεν

22:43

Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

22:42

Η Boeing έκλεισε deal πώλησης 50 αεροσκαφών στην Korean Air και ως 20 Dreamliners στην JAL

22:26

Γερμανία: Μόνο το 1/3 των μελών του SPD θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία ο Σολτς

22:11

Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει πια το ίδιο συχνά κινητό; Τι λέει ο CEO της Verizon

21:52

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης αναχαίτισαν τάνκερ συμφερόντων ΗΑΕ

21:35

Γάζα: Τουλάχιστον 70 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις

21:18

Ενθουσιώδης στήριξη της Νάνσι Πελόζι στην Καμάλα Χάρις

21:16

Χτύπημα Μπορέλ σε Όρμπαν: Στις Βρυξέλλες κι όχι στη Βουδαπέστη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ

21:11

Κάμαλα Χάρις: Απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν

20:47

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι λεπτές «πράσινες ισορροπίες» και ο ρόλος της Μελόνι

20:28

Κασσελάκης: «Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα» η Attica Bank

20:20

Βρετανία: Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το ΝΑΤΟ «πιο ισχυρό», δηλώνει ο Κιρ Στάρμερ

20:12

AVE: Από 24/7 η διαπραγμάτευση των 2.360.000 νέων μετοχών μετά την ΑΜΚ

20:04

Δράμα: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο όρος Φαλακρό - Βελτιωμένη η εικόνα

19:52

Κυρανάκης για κυβερνοεπιθέσεις: Η βάση δεδομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου δεν παραβιάστηκε

19:45

ΑΑΔΕ: Yποχρέωση άμεσης διασύνδεσης σε περίπτωση αντικατάστασης ταμειακού συστήματος ή/και POS

19:40

Σδούκου: Οι επιστροφές που ζητούνται από ΜμΕ για τις επιδοτήσεις ρεύματος που έλαβαν, αφορά μόλις το 1,8 ‰

19:33

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε η διευθύντρια της Secret Service σχετικά με την επίθεση εναντίον του Τραμπ