INSIDE OUT

Οι «γραμμές» του ΝΑΤΟ - Γιατί μούδιασαν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Το τραπέζι της Λίτσας

22-03-2022 | 07:27
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι «γραμμές» του ΝΑΤΟ - Γιατί μούδιασαν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Το τραπέζι της Λίτσας

Ο Πρόεδρος επέστρεψε ξεκούραστος στο Μέγαρο Μαξίμου και με φουλ αντισώματα είναι έτοιμος ν’ αναχωρήσει μ’ άλλο αέρα αύριο βράδυ για Βρυξέλλες. Εκτός από την Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Β, υπάρχει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ με συμμετοχή Μπάιντεν, το ΕΛΚ και η Σύνοδος G7. Πίσω του αφήνει ήρεμο Πίνατ, (από τότε που γύρισε ο Γεραπετρίτης ηρέμησε και δεν ξαναδάγκωσε τον Άκη), και τον Παναγιώτη Πικραμμένο για την εθνική επέτειο της 25ης. Ήρεμος είναι και ο ψηλός του Μαξίμου, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, αφού κατάφερε να πάει με τον γιο του Φίλιππο να δουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Διπλανοί στην κερκίδα που με επισκέφτηκαν μετά γιατί καίγονται να μάθουν πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, μου είπαν πως τον άκουσαν να λέει επί λέξη, «τον φέρνω από μικρό στο γήπεδο μην αλλαξοπιστήσει». Κατακόκκινος με μπλε καρδιά ο ψηλός.

Μουδιασμένη Ευρώπη

Διακρίνω μούδιασμα στην Ευρώπη. Αυτή την φορά η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία από την Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών. Μια καλά καμουφλαρισμένη γάτα στα γεωπολιτικά, που ήρθε χθες στο Μαντείο επισήμανε ότι θα είναι επιτυχία για το ΝΑΤΟ εάν καταγραφούν σενάρια σε ενδεχόμενες ρωσικές απειλές, προκλήσεις και τετελεσμένα. Να μπουν δηλαδή, κόκκινες, γκρι και πορτοκαλί γραμμές σε υπαρκτά σενάρια. Την πίεσα για ένα παράδειγμα που δεν θέλει να το σκεφτεί κανείς φυσικά: τι θα γίνει εάν πέσει πυρηνικό όπλο; Ακραίο μεν το σενάριο, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα ενδιάμεσα πριν φτάσει κανείς εκεί. Καλό είναι να χαραχθούν οι γραμμές, μην τρέχουμε τελευταία στιγμή σε στυλ φέρε τα stinger, έληξαν οι σφαίρες, δεν έχω λάστιχα.

Μουρμούρα

Μουδιασμένοι δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι, αλλά και οι κεντρικοεπιτροπάριοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όσοι έμειναν μέχρι τέλους δηλαδή προχθές στο Κάραβελ γιατί οι, «ανανέωση-αυτονομία» έγιναν καπνός μετά την ομιλία Ανδρουλάκη. Παρένθεση: Η φυγή της νεολαίας ήταν τόσο μεγάλη και γρήγορη, που αν δεν είχαν μείνει οι μπαρουτοκαπνισμένοι πασόκοι, δεν θα υπήρχε ομιλητής για ομιλητής. Το μούδιασμα και η μουρμούρα, προέκυψαν από την αναγγελία του Συνεδρίου, 20-22 Μαΐου η οποία έγινε γνωστή μόλις λίγες ώρες πριν. Πότε θα αυτό οργανωθεί το κόμμα, πότε θα γίνει ψηφιακό, δεν ξέρω. Θα το πάρει πάνω του ο Απόστολος Πάνας κι αυτό. Τα παλιά χρόνια, τα Συνέδρια γίνονταν με ορίζοντα εξαμήνου, γιατί βιάζεται άραγε ο Νίκος και εξήγγειλε fast track διαδικασίες;

Πες κάτι

Ο οποίος Απόστολος, νέος και φέρελπις βουλευτής, προσπαθούσε να μιλήσει στην ΚΕ για την αυτοοργάνωση, και από, κάτω γινόταν χαμούλης. Μίλαγαν μεταξυ τους, γενικώς μια βαβούρα που δεν αρμόζει σε σοβαρό όργανο, ανερχόμενης πολιτικής δύναμης που συνεδριάζει για πρώτη φορά με το νέο Αρχηγό. Μάλιστα ο Πάνας απευθύνθηκε στο Προεδρείο, όπου Πρόεδρος, ήταν ο Πρόεδρος για όλες τις δουλειές, αγαπημένος Μιχάλης Κατρίνης, και του ζήτησε να επιβάλλει την τάξη. Δεν πέτυχε και πολλά. Ο Κατρίνης είπε κάτι σε στυλ και, τι να κάνω;

Btw πολύ ωραία η πρωτοβουλία του Προέδρου Μιχάλη με τον βουλευτή Φραγγίδη για την στοματική υγιεινή. Από οδοντιατρικής πλευράς, μην παρεξηγηθώ γιατί με τους τους πασόκους δεν βγάζεις άκρη.

Τα έψαλε η Αφροδίτη

Φυσικά κανείς δεν περίμενε ν’ ακούσει κριτική στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου μετά την εκλογή νέου Προέδρου. Κι όμως βρέθηκε μια γυναίκα και τα ‘πε εξω απ’ τα δόντια. Η Αφροδίτη Παπαθανάση, Γαπική. Η κριτική της αφορούσε την εικόνα να υπάρχει Επιτροπή Υποψηφιοτήτων με ένα μέλος, τον Βαγγέλο Αργύρη, που όπως ξέρετε οι πιστοί μου δίνει το gmail του κι ένα σταθερό, για όποιον θέλει να δηλώσει υποψηφιότητα.

Έφτιαξε σκηνικό

Ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης χθες είχε την χαρά να συνομιλήσει με γυναίκες πρόσφυγες, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Πολύ καλή η ιδέα, επικροτώ, με γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, την Συρία και χώρες της Αφρικής.

Καθώς η συνάντηση θα γίνονταν στην Βουλή ανέλαβε η Γραμματέας της ΚΟ Λιακούλη τα περαιτέρω. Έστρωσε ένα τραπέζι καταπληκτικό.

Με σουπλά. Με άψογα στοιχισμένα ατομικά μπουκαλάκια νερού. Σικάτα φλυτζάνια καφέ/τσαγιού. Διπλωμένη χαρτοπετσέτα. Από ένα σπανακοπιτάκι, + τυροπιτάκι, + αλμυρό κουλουράκι + spring roll σε κάθε πιατάκι. Πιατέλα με κέικ. Και φυσικά central piece με υπέροχες σομόν ορτανσίες. Επιπέδου τσάι στο Μπάκιγχαμ λέμε, εάν τα λουλούδια ήταν φυσικά. Όμως δεν…Και της το ‘χω πει. Είναι κακό φενγκ σούι τα πλαστικά και αποξηραμένα. Δεν μ’ ακούει. Αποτέλεσμα;

Απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες με το που μπήκε ο κραταιός Νίκος στην αίθουσα. Πάει το central piece, αλλά έμειναν οι πιατέλες.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:18

Λιανεμπόριο: Αύξηση 3,1% του τζίρου τον Μάιο - Πτώση 3,3% σε σχέση με το Απρίλιο

13:15

Βρετανία: «Εθνική έκτακτη ανάγκη» συνιστά η βία κατά των γυναικών

12:55

Πανελλαδικές 2024: Προβλέψεις για τις βάσεις εισαγωγής - Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και πτώση

12:52

Ιταλία: Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνιας λόγω ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα

12:45

Τσάπαλος: Απομένουν να υποβληθούν ακόμα 880.000 φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 26 Ιουλίου

12:42

ΔΥΠΑ: Στις 2.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

12:33

Έπεσε κάτω από το όριο του 5% το ποσοστό της Berkshire στην BYD

12:28

Απειλείται το ράλι των αγορών; Τι απαντά η Deutsche Bank

12:14

Sunlight Group: Υποστηρίζει το πρόγραμμα “Future λeaders” για μαθητές Λυκείου στη Θράκη

12:06

Αντιμέτωπη με τα απόνερα του μπλακ άουτ η CrowdStrike - Συνεχίζεται η «βουτιά» της μετοχής

12:02

Bosch: Αποκτά τα περιουσιακά στοιχεία της JCI έναντι 8 δισ. δολαρίων

11:58

Νέες μη αναστρέψιμες παθήσεις – Τέλος στην επαναξιολόγηση από το ΚΕΠΑ

11:48

Καραβίας: Ιστορική στιγμή η επιστροφή στο μέρισμα – Ισχυρές οι προοπτικές της Eurobank, πήρε ήδη επενδυτική βαθμίδα από τη Moody's

11:45

Νετανιάχου: Μια συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα είναι κοντά

11:30

Μπανγκλαντές: Πάνω από 2.500 συλλήψεις, τουλάχιστον 174 νεκροί

11:30

Ethereum: «Πράσινο φως» για έναρξη διαπραγμάτευσης σε τρία χρηματιστήρια

11:24

Κικίλιας για το Μάτι: Δόγμα μας η μάχη για την προστασία της ζωής των ανθρώπων

11:23

Κάλυψη των διυλιστηρίων ξεκινά η Morgan Stanley - Οι τιμές στόχοι

11:07

Κίνα: Πρόσθεσε 6,98 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στις πόλεις το α' εξάμηνο

11:07

Julius Baer: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Στέφαν Μπόλινγκερ

11:07

Η Energean αναπτύσσει το κοίτασμα φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ

11:05

Κάτι σιγοβράζει: Ιράν και Τουρκία σε πορεία σύγκρουσης στο Δυτικό Αζερμπαϊτζάν;

10:51

Η δημιουργός του ChatGPT έδωσε σε 3.000 άτομα 1.000 δολάρια το μήνα για 3 χρόνια - Τα συμπεράσματα της μελέτης

10:41

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη συνεργασία Ρωσίας - Κίνας στην Αρκτική

10:38

Οριακές μεταβολές και stock picking στο Χρηματιστήριο

10:37

Γκίντος (EKT): Ο Σεπτέμβριος καλύτερος μήνας για τη λήψη αποφάσεων

10:34

Όμιλος TITAN: Μια από τις πιο βιώσιμες εταιρίες στον κόσμο από το διεθνές περιοδικό TIME

10:34

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων

10:22

Η Νάξος στους top5 προορισμούς του κόσμου για ιστιοσανίδα

10:15

Wiz: Απέρριψε εξαγορά 23 δισ. δολαρίων από την Google