INSIDE OUT

Το buzzer beater του Λιβάνιου - Οι γυναίκες του Κυριάκου κι οι γυναίκες του Αλέξη

09-06-2022 | 07:55
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το buzzer beater του Λιβάνιου - Οι γυναίκες του Κυριάκου κι οι γυναίκες του Αλέξη

Του αρέσει το μπάσκετ. Έπαιζε μικρός στην Ελευσίνα αλλά, μικρός είναι ακόμα, οπότε συνεχίζει να παίζει. Μόνο που δεν έχει καθόλου χρόνο. Πνιγμένος στο γραφείο, κοιτάζει τα νούμερα, υπολογίζει, γράφει και σβήνει συνεχώς. Ο Κυριάκος τον εμπιστεύεται απόλυτα, άλλωστε τον ξέρει από την εποχή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πιο διακριτικός πεθαίνεις. Ο Θοδωρής Λιβάνιος λοιπόν, εκτός από τις ιδέες για τυχόν αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ετοιμάζεται να μετρήσει με τον δικό του τρόπο στις αρχές Ιουλίου και να παραδώσει στο Μαξίμου. Από τα ευρήματα μπορεί να είναι ο καταλύτης για αποφάσεις πρόωρων εκλογών. Μπορεί, γιατί η τελική απόφαση είναι του Πρωθυπουργού φυσικά.

Οι βουλευτές πήραν φωτιά

Εν τω μεταξύ, η κινητικότητα των βουλευτών στις εκλογικές τους περιφέρειες είναι άνευ προηγουμένου. Σα να έχουν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές. Προσπαθώ να συνδεθώ με διάφορα κέντρα κι απόκεντρα κι ο ένας είναι σε εκδήλωση, ο άλλος σε λαϊκή, η άλλη σε ομιλία. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη λέμε.

Οι γυναίκες του Κυριάκου

Η χθεσινή ανακοίνωση των νέων υποψηφιοτήτων της ΝΔ, «με απόφαση Μητσοτάκη», ρίχνει προσάναμμα ήδη στην προεκλογική φωτιά. Η Δόμνα Μιχαηλίδου θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Πειραιώς, η Μαρία Συρεγγέλα στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, η Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική και η Σοφία Νικολάου στην Εύβοια. Πέρα από τα προφανή, βλέπω και ένα γυναίκειο μπουκέτο, απέναντι στις γυναίκες που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αλέξης στον πρωινό καφέ της Κουμουνδούρου: Ράνια, Ρένα, Έφη και Μαριλίζα. Ντελικάτη και δυναμική συνάμα σύγκριση.

Η Δόμνα πάει Πειραιά

Η ανακοίνωση ειδικά για την Δόμνα Μιχαηλίδου, κλείνει την σεναριολογία περί καθόδου στον Πειραιά ή στην Αθήνα. Η υφυπουργός Εργασίας που έδειξε τσαγανό και σήκωσε τα μανίκια για να μπει μια τάξη στην λειτουργία ιδρυμάτων, θα δώσει την μάχη στην Α’ Πειραιά, στην επικράτεια Κατσαφάδου. Όπως λένε και οι γαλάζιοι του λιμανιού, από εκεί και κάτω παίζονται όλα.

Και ο Γεραπετρίτης;

Η κάθοδος της Δόμνας στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, κλείνει επίσης τη σεναριολογία περί καθόδου του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη στον Πειραιά. Ο καθηγητής και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στο επιτελικό κράτος, είναι σήμερα βουλευτής Επικρατείας. Το επόμενο πολιτικό του βήμα, το ξέρουν μόνο οι δυο τους. Ενδέχεται και να μην κατέβει πουθενά.

Πράσινη θύελλα

Η εκλογή νέου Προέδρου, το Συνέδριο, η νέα Κεντρική Επιτροπή, το νέο Πολιτικό Συμβούλιο, και το σύνθημα ενότητα, ανανέωση πολιτική αυτονομία φέρνουν τα πάνω-κάτω και στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το μεγάλο πρόβλημα του Ανδρουλάκη είναι το λεκανοπέδιο Αττικής και το ξέρει. Οι μάχες θα είναι σκληρές και δίπλα στους παλιούς θα τις δώσουν και νέοι, αλλά το ζητούμενο είναι ν’ ανέβουν τα ποσοστά του κόμματος.

Χαμός στο Νότο

Στο Νότιο τομέα, κομμάτι του οποίου προχθές επισκέφτηκαν δύο κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα καμένα (στο ένα η Τόνια με Χριστοδουλάκη, στο άλλο άλλοι)

εκτός από την Τόνια Αντωνίου, κατεβαίνουν ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά και ο Στέφανος Ξεκαλάκης στενός συνεργάτης του Προέδρου. Υπάρχει κι ένα ερωτηματικό εάν θα κατέλθει ο Ανδρέας Τσούνης, ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης. Στην εν λόγω περιφέρεια λόγω μέτρου, είναι πιθανό να βγουν δύο έδρες (από μία που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ). Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης , ο πρώην Γραμματέας του κόμματος που έσκισε στα εσωκομματικά, θα κατέβει στον Ανατολικό τομέα, εκεί και η Βάσια Αναστασίου. Πιθανό να βγει μια έδρα.

Μιλένα στα Βόρεια

Στα Βόρεια, την μία έδρα έχει τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος. Θα κατέβουν σίγουρα ο Πάνος Βλάχος, ενώ οι παρατηρητικοί , βλέποντας την Μιλένα Αποστολάκη να κάθεται ακριβώς πίσω από τον Πρόεδρο Ανδρουλάκη στο Συνέδριο, εξάγουν το συμπέρασμα ότι θα κατέβει μάλλον εκεί. Έντονη φημολογία υπάρχει και για τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, πρώην στενό συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη στη ΔΗΜΑΡ, για τον οποίο όμως φαίνεται ότι υπάρχει ‘βέτο’ Τσούνη. Στο Βόρειο τομέα, αν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πιάσει 9,5-10% χωράει και δεύτερη έδρα.

Καρχιμάκης εναντίον Νάντιας

Αντιθέτως εκεί που χρειάζεται να βγάλει 15% για να βγάλει και δεύτερη έδρα είναι στα Δυτικά, όπου ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα προσπαθήσει να σπάσει τη Νάντια Γιαννακοπούλου. Η συμβουλή μου είναι πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να τα βάλεις με μαμά τριών παιδιών που έφτασε μέχρις εκεί. Μια έδρα και δύσκολα δεύτερη θα διεκδικήσουν άνευ απροόπτου Γερουλάνος και Σκανδαλίδης. Η Α’ Αθήνας έχει τους δεινοσαύρους της πάντως, αφού από πλευράς ΠΑΣΟΚ υπάρχει ο Σκανδαλίδης, ενώ από ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Αδύναμος Πειραιάς

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι σχεδόν αόρατο στη Β' Πειραιά, όπου κατεβαίνει ο γιος του παλιού βουλευτή Διαμαντίδη. Στην Α’ υπάρχει κινητικότητα λόγω Καρύδη που ασχολείται ενεργά και με το Δήμο. Πάντως στις λαϊκές της περιοχές αλωνίζει ο Μαρκόπουλος της ΝΔ. Ερωτηματικό είναι που θα επιλέξει να κατέβει ο ίδιος ο Ανδρουλάκης: θα είναι Νότια, Ηράκλειο και που αλλού;

Κραυγές απόγνωσης

Αφήνοντας πίσω τα βάσανα των βουλευτών όλων των κομμάτων, πιάνω λίγο τα κεντρικά. Μέχρι το φεγγάρι ακούστηκαν χθες οι φωνές απόγνωσης δύο ανθρώπων εντελώς άσχετων μεταξύ τους, για θέματα όμως ουσίας. Η πρώτη ήταν του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου που έκανε λόγο για Επιτελεία -ελβετικό τυρί, γεμάτα ‘τρύπες’ , εξαιτίας των διαρροών σημαντικών πληροφοριών και λεπτομερειών. Η δεύτερη, του Βασίλη Ράπανου, ανθρώπου εγνωσμένου κύρους στον χώρο των τραπεζών. Όπως είπε (μεταφέροντας την κραυγή των τραπεζών), απαντώντας στον Χρ. Χατζηεμμανουήλ της ΤτΕ, οι τράπεζες ψάχνουν να βρουν στελέχη με ικανότητες από το εξωτερικό, και δεν έρχεται κανείς αφού δεν δίνονται bonus. Η αψιμαχία τους ήταν βελούδινη πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:48

Φυτεία με 958 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε δύσβατη περιοχή της Κοζάνης

21:20

Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας καλεί τη χούντα της Μιανμάρ να σταματήσει την αιματηρή καταστολή

21:12

Ολυμπιακοί αγώνες: Συνομιλία Μπαχ με τον Γιουν Σουκ-γεόλ και συγνώμη στη Νότια Κορέα

21:01

Πυροσβεστική: 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

20:56

Ολυμπιακοί αγώνες: Νογκέιρα και οι άλλοι 11...πίσω από το μυστηριώδη μασκοφόρο με την Ολυμπιακή Φλόγα

20:48

Ολυμπιακοί αγώνες: Με... άρωμα ΝΒΑ η Γαλλία στην πρεμιέρα

20:44

Αγγελούδης: Αίσθηση απογοήτευσης από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

20:38

ΥΠΑΑΤ: Κρούσμα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στην ορεινή Κορινθία

20:33

Ισραήλ: Δέκα νεκροί μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

20:26

Ολυμπιακοί αγώνες - ποδηλασία: Η Αυστραλή Μπράουν νικήτρια στην ατομική χρονομέτρηση γυναικών

20:22

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο ανδρών: Στον Σμέτοφ από το Καζακστάν το χρυσό στα 60 κιλά

20:17

Πυρκαγιά σε έκταση χαμηλής βλάστησης στην Κρηνίδα Σερρών

20:13

Ολυμπιακοί αγώνες - Τζούντο γυναικών: Η Τσουνόντα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά

20:09

ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Καλλιπάτειρα 2» κατά της αθλητικής βίας

19:52

Ιρλανδία: Απάνθρωπο και επαίσχυντο το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

19:44

Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Βέλγος Εβένεπουλ το χρυσό στην ατομική χρονομέτρηση της ποδηλασίας δρόμου

19:27

Μακρόν: Η τελετή Έναρξης έκανε τους συμπατριώτες μας εξαιρετικά περήφανους

19:07

Τραμπ σε Χριστιανούς οπαδούς του: Έπειτα από αυτές τις εκλογές, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε

19:00

G20: Με ηχηρές απουσίες λόγω Τραμπ και Ολυμπιακών Αγώνων - Διακήρυξη δίχως αποτέλεσμα

18:47

Ολυμπιακοί αγώνες: Αναβλήθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά λόγω βροχόπτωσης

18:26

Γαλλία: Νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό βρέθηκε ο προπονητής πυγμαχίας της Σαμόα Λιονέλ Ελίκα Φατουπαΐτο

18:09

Κορακάκη: Έχω θέμα δυσλειτουργίας στα μάτια μου

18:02

Ολυμπιακοί αγώνες: Την ήττα γνώρισε η εθνική πόλο γυναικών από τις ΗΠΑ

17:44

Τραμπ: Σχεδιάζει περισσότερες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους

17:35

Όρμπαν: Η Ρωσία θα ευνοηθεί καθώς η «παράλογη» Δύση χάνει τη δύναμή της

17:20

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο υπαρχιφύλακας που επιχείρησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

17:00

Η τιμή της βενζίνης ανεβάζει το «budget» των διακοπών – Μικρή άνοδο αναμένει η αγορά, τι συμβαίνει στα νησιά

16:48

Γάζα: Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι νεκροί από πλήγμα σε σχολείο στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ

16:32

Γάλλος ΥΠΕΣ: Δεν αποκλείεται ανάμιξη ξένης χώρας στο σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους

16:15

Μητσοτάκης: Παρακολούθησε τον Πετρούνια - Τα σχόλιά του για την τελετή έναρξης