Francis Mallmann: Ένας από τους καλύτερους σεφ του κόσμου θα σας μάθει να μαγειρεύετε με ζωντανή φωτιά

Ο Francis Mallmann είναι ένας από τους καλύτερους, πιο διακεκριμένους και πιο πρωτοποριακούς σεφ του κόσμου. Ο Αργεντίνος μαέστρος των γεύσεων, γνωστός για τον τρόπο μαγειρικής του σε ζωντανές φλόγες, έρχεται τώρα να προσφέρει για πρώτη φορά τις γνώσεις του στο κοινό με το πρώτο του διαδικτυακό μάθημα μαγειρικής.
Francis Mallmann: Ένας από τους καλύτερους σεφ του κόσμου θα σας μάθει να μαγειρεύετε με ζωντανή φωτιά

Το παράδοξο με τον Francis Mallmann είναι πως ενώ πρόκειται για έναν πασίγνωστο σεφ στους γαστρονομικούς κύκλους εδώ και χρόνια, η πρώτη γνωριμία στο ευρύ κοινό ήταν η πρώτη σεζόν τού «Chef's Table» στο Netflix.

Διαβάστε ακόμα: Με 100.000 δολ. το μέλος, η The Vines είναι η λέσχη Βilderberg του κρασιού

Ο Αργεντινός σεφ γοήτευσε τους τηλεθεατές αφηγούμενος το πώς απέφυγε τον κλασικό καλό τρόπο μαγειρέματος για να καταλήξει να μαγειρεύει με ζωντανή φωτιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένας υπομονετικός και ρομαντικός τρόπος μαγειρέματος, που σας αναγκάζει να ασχοληθείτε ενεργά για να δαμάσετε τη συνεχώς μεταβαλλόμενη φύση της φλόγας.

Ο Mallmann μαγειρεύει στη χόβολη, κρεμάει κρέατα πάνω από τη φωτιά, ψήνει ακόμη και ολόκληρα σφαχτά αντικρυστά στις φλόγες. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκπομπές για να υποστηρίξει τη μαγειρική του φιλοσοφία back-to-nature, συμπεριλαμβανομένης της «Mind of a Chef».

Έχοντας επίσης εκδώσει το βιβλίο μαγειρικής «Seven Fires: Grilling the Argentine Way», έρχεται τώρα να προσφέρει το πρώτο του διαδικτυακό μάθημα μαγειρικής μέσω βίντεο. Η παραγωγή του YesChef προσφέρει περισσότερες από 40 συνταγές και έξι ώρες αποκλειστικού ντοκιμαντέρ με οδηγίες.

Το YesChef, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μαθήματα από τη Nancy Silverton και τον Sean Brock, συνδυάζει τις εις βάθος οδηγίες του MasterClass, αλλά συνδυάζει το μαθησιακό σκέλος με την κινηματογραφική απόδοση, παρόμοια με παραγωγές όπως το «Salt Fat Acid Heat» του Samin Nosrat.

Έτσι, αντί να απευθυνθεί στο κοινό από μια κουζίνα-στούντιο, ο Mallmann διδάσκει από το νησί του και το υπαίθριο μαγειρείο του, με τις φωτιές να ξεπηδούν γύρω του καθώς η κάμερα κινείται ελεύθερα χωρίς να είναι στημένη σε ένα τρίποδο.

Η διαδικτυακή εμπειρία του Mallmann δεν περιορίζεται μόνο σε αποσπάσματα από τα μαγειρέματα του σεφ, αλλά περιλαμβάνει και σαρωτικές λήψεις με drone από το νησί του, κοντινά πλάνα από την προετοιμασία της φωτιάς και προσωπικές στιγμές χαλάρωσης του σεφ.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο των μαθημάτων, θα μάθετε τα πάντα για τη δική του προσέγγιση στο κρέας, για το πώς μαγειρεύει τις αγαπημένες του πατάτες και τα λαχανικά και πολλά άλλα.

Φυσικά, το να κρεμάσετε κοτόπουλα και λαχανικά σ' έναν αυτοσχέδιο λάκκο με φωτιά στην αυλή σας για έξι ώρες, δεν είναι ό,τι πιο πρακτικό μπορεί να προτείνει κανείς. Ωστόσο, πέραν του ότι είναι άκρως διασκεδαστικό να παρακολουθείς τον Mallmann να «χορεύει» μέσα στις φλόγες, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ό,τι πιο νόστιμο έχει δοκιμάσει κανείς στη ζωή του.

Για να πάρετε μια πρώτη... γεύση από το κατά Mallmann ευαγγέλιο αλλά και να εγγραφείτε για να μάθετε τις πολύτιμες συμβουλές του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του YesChef Κάνοντας κλικ εδώ.