Sotheby's: Σε δημοπρασία το «Enigma, ένα μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που προέρχεται από το διάστημα

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's στο Ντουμπάι αποκάλυψε ένα μαύρο διαμάντι που προέρχεται κυριολεκτικά από άλλον πλανήτη. Το μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων, πιστεύεται ότι προήλθε από το διάστημα και βαφτίστηκε από τον οίκο με το όνομα «The Enigma». 
Sotheby's: Σε δημοπρασία το «Enigma, ένα μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων που προέρχεται από το διάστημα

Το σπάνιο διαμάντι που πιστεύεται ότι προέρχεται από το διάστημα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους από τον Sotheby's στο πλαίσιο μιας περιοδείας επίδειξης στο Ντουμπάι και το Λος Άντζελες, προτού βγει σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Διαβάστε ακόμα: Ένα γιγάντιο μπλε ζαφείρι 310 κιλών ανακαλύφθηκε στη Σρι Λάνκα

Ο οίκος Sotheby's εκτιμά ότι το «Enigma» θα πωληθεί για τουλάχιστον 5 εκατ. βρετανικές λίρες (6 εκατ. ευρώ). Ο οίκος δημοπρασιών σχεδιάζει να δεχτεί και κρυπτονομίσματα ως πιθανή πληρωμή.

Η Sophie Stevens, ειδική στα κοσμήματα στον οίκο Sotheby's Dubai, δήλωσε στο Associated Press ότι ο αριθμός πέντε έχει σημαντική σημασία για το διαμάντι, το οποίο έχει επίσης 55 όψεις. «Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο του φοίνικα της Μέσης Ανατολής, το Khamsa, που σημαίνει δύναμη και προστασία», είπε. Khamsa στα αραβικά σημαίνει «πέντε».

Η Stevens δήλωσε επίσης ότι το μαύρο διαμάντι είναι πιθανό να προέρχεται από το διάστημα. «Τα διαμάντια carbonado, πιστεύουμε ότι έχουν εξωγήινη προέλευση, και σχηματίστηκαν από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν με τη Γη, οι οποίοι είτε δημιούργησαν χημικούς ατμούς στους οποίους οφείλεται η δημιουργία των διαμαντιών είτε πράγματι τα διαμάντια προέρχονται από τους ίδιους τους μετεωρίτες», είπε.

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως carbonado, είναι εξαιρετικά σπάνια και βρίσκονται μόνο στη Βραζιλία και την Κεντρική Αφρική. Η θεωρία της κοσμικής προέλευσης βασίζεται στα ισότοπα άνθρακα που διαθέτουν και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε υδρογόνο.