Donald Trump: 59 εκατ. δολάρια πουλάει την παραθαλάσσια βίλα στο Palm Beach ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

H έπαυλη της οικογένειας Trump, έκτασης 1.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων, στην παραλία Palm Beach, βγήκε ξανά προς πώληση, για 59 εκατ. δολάρια. Παρά το ότι η οικογένεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ απέτυχε να πουλήσει το ακίνητο πέρυσι, αύξησε την τιμή κατά 10 εκατ. δολάρια.
Donald Trump: 59 εκατ. δολάρια πουλάει την παραθαλάσσια βίλα στο Palm Beach ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Μόλις πέρυσι, οι κάτοικοι του Palm Beach στη Φλόριντα ανησυχούσαν για τη μετακόμιση του πρώην προέδρου Donald Trump από το Manhattan στη βίλα του που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ακίνητο του resort Mar-a-Lago, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η πραγματική περιουσία που έχει στην κατοχή της η Βασίλισσα Ελισάβετ

Ένας σίγουρος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό ήταν η αγορά της έπαυλης των 49 εκατ. δολαρίων από κάποιον ενδιαφερόμενο, καθώς βρισκόταν σε αγγελία προς πώληση. Το ακίνητο ωστόσο δεν πουλήθηκε ποτέ. Στην πραγματικότητα, αποσύρθηκε από την αγορά μέσα σε δύο μήνες.

Εικόνα

Τώρα, το σπίτι ακριβώς μπροστά στον ωκεανό βγαίνει ξανά στην αγορά για 59 εκατ. δολάρια, 10 εκατ. δολάρια ακριβότερα από την προηγούμενη τιμή πώλησής του, σύμφωνα με την καταχώρηση στο Realtor. Η εντυπωσιακή κατοικία που ονομάζεται «Beachhouse» εκτείνεται σε περίπου 1 στρέμμα και αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2004 από την αδερφή του πρώην προέδρου, Maryanne Trump Barry, για 11,5 εκατ. δολάρια.

Εικόνα

Η Maryanne, συνταξιούχος εφέτης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, πούλησε με έκπτωση το σπίτι, τον Μάιο του 2018, έναντι 18,5 εκατ. δολαρίων σε έναν όμιλο που διαχειρίζονταν οι ανιψιοί της, Donald Trump Jr. και Eric Trump.

Εικόνα

Οι φάκελοι ιδιοκτησίας μαρτυρούν ότι το διώροφο σπίτι χτίστηκε το 1956 με 60 μέτρα ιδιωτική παραλία και 768 τετραγωνικά μέτρα κλιματιζόμενων εσωτερικών χώρων. Το σπίτι σε αποικιακό στυλ περιλαμβάνει οκτώ υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και τρία WC. Η εσωτερική διαρρύθμιση προσφέρει άπλετους χώρους με επίσημο καθιστικό, χώρο ηλιοθεραπείας, οικογενειακό δωμάτιο, βιβλιοθήκη και μπαρ.

Εικόνα

Σύμφωνα με δήλωση του Eric Trump την εποχή της συμφωνίας, πίσω στο 2018, η αγορά της βίλας ήταν «μεγάλη τιμή» καθώς πρόκειται για «μια από τις καλύτερες επαύλεις στο Palm Beach». Τα αδέρφια Trump διαμόρφωσαν το οικογενειακό ακίνητο με κορυφαίες ανακαινίσεις πριν το βάλουν στην αγορά ενοικίασης για 100.000 δολάρια το μήνα.

Εικόνα

Να σημειωθεί ότι το Palm Beach στη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους celebrities. Ανάμεσα στους διάσημους κατοίκους του είναι ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Larry Ellison, ο Sylvester Stallone και φυσικά η οικογένεια Trump.

Εικόνα

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μάλιστα ιδιαίτερη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων της περιοχής, κάτι που ίσως να δικαιολογεί και την αύξηση της τιμής κατά 10 εκατ. στο ακίνητο των Trump. Πριν από λίγους μήνες, ένα άλλο μοναδικό στο είδος του κτήμα στη γεμάτη αρχοντικά περιοχή έγινε η πιο «ακριβή» αγγελία στις ΗΠΑ με τιμή 290 εκατ. δολάρια.