Electric Mustang: Το κλασικό μοντέλο του '67 γίνεται ηλεκτρικό και ξανακυκλοφορεί σε 499 μονάδες παγκοσμίως

Η ηλεκτροκίνηση των κλασικών αυτοκινήτων μοιάζει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Mια νέα startup αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία προχωρά τώρα την «ηλεκτροποίηση» στο επόμενο επίπεδο, με το ντεμπούτο μιας ηλεκτρικής και πλήρως εξατομικευμένης Ford Mustang της δεκαετίας του 1960. 
Electric Mustang: Το κλασικό μοντέλο του '67 γίνεται ηλεκτρικό και ξανακυκλοφορεί σε 499 μονάδες παγκοσμίως

Με έδρα έξω από το Λονδίνο, η εταιρεία με την επωνυμία «Charge» είναι ένας νέος παίκτης στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Παρά το νεοσύστατο τού brand, η ομάδα του διαθέτει τεράστιο πλούτο εμπειρίας, με τους μηχανικούς της να έχουν εργαστεί στο παρελθόν σχεδόν στα πάντα: από την ανάπτυξη των McLaren και Range Rover μέχρι τα μονοθέσια της Formula 1.

Διαβάστε ακόμα: Michael Schumacher - Η Ferrari F300 F1 του υπερπρωταθλητή ψάχνει τον επόμενο πιλότο της

Με το απλοϊκό όνομα «Electric Mustang», η παρθενική παρουσίαση της Charge βασίζεται σε μια Ford Mustang Fastback του 1967, αν και η ηλεκτρική έκδοση μοιράζεται ελάχιστα έως καθόλου –τουλάχιστον στα ανταλλακτικά- με το αρχικό αυτοκίνητο.

Εικόνα

Κατασκευασμένη στο Λονδίνο και εξολοκλήρου χειροποίητη, η Electric Mustang χρησιμοποιεί ένα αμάξωμα με επίσημη άδεια από τη Ford, και ενώ διατηρεί τις εμβληματικές γραμμές και τη σιλουέτα του Fastback του '67, απλοποιεί τη σχεδίαση του αμαξώματος, δίνοντας στο όχημα μια πολύ πιο μοντέρνα αίσθηση.

Η εταιρεία καθιστά επίσης απολύτως σαφές ότι η Electric Mustang είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ανακαινισμένο, ηλεκτροκίνητο κλασικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ανασχεδιασμένο πολυτελές όχημα. Ως εκ τούτου, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας, προσαρμοσμένες ψηφιακές διεπαφές, καθώς και ένα πολύ εντυπωσιακό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η ρύθμιση του ηλεκτροκινητήρα του Charge παράγει μέγιστη ισχύ 536 ίππων και ακόμη πιο εντυπωσιακή στιγμιαία ροπή, διαμόρφωση που του επιτρέπει να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, εν μέρει χάρη στη χρήση αυτού που Charge αποκαλεί «Ρύθμιση AiWD».

Ο κινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία 64 kWh που προσφέρει αυτονομία 320 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Το εσωτερικό του Ford έχει επίσης ανακατασκευαστεί πλήρως, με επίπεδο δεξιοτεχνίας και προσοχής στη λεπτομέρεια που συναγωνίζεται τα πολυτελή κατά παραγγελία σαλόνια των ελίτ supercars.

Εικόνα

Περιορισμένη σε 499 μονάδες παγκοσμίως, η ηλεκτρική Ford Mustang Fastback του 1967 της Charge ξεκινά από 350.000 αγγλικές λίρες (περίπου 417.000 ευρώ). Κάθε μονάδα θα είναι επίσης μοναδική, καθώς οι πελάτες έχουν μια σειρά από προσαρμοσμένες επιλογές τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εντυπωσιακή Electric Mustang και, φυσικά, παραγγελίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το website της Charge.