Converse Aeon Active CX: Τα νέα sneakers της Converse δείχνουν τα δόντια τους στα Yeezy

Μέχρι σήμερα, το πεπρωμένο των sneakres της Converse έμοιαζε να μην μπορεί να απαγκιστρωθεί από την εμβληματική σιλουέτα των κλασικών Chuck Taylor. Με τα Converse x A-COLD-WALL* Aeon Active CX, τα νέα αθλητικά παπούτσια που μόλις παρουσιάστηκαν, η δημοφιλής φίρμα δηλώνει αποφασιστικά ότι μπορεί να βαδίσει άνετα και σε άλλο δρόμο.
Converse Aeon Active CX: Τα νέα sneakers της Converse δείχνουν τα δόντια τους στα Yeezy

Τα πιο διάσημα sneakers της Converse είναι εύκολα τα Chuck Taylor, τα αθλητικά παπούτσια μπάσκετ της δεκαετίας του 1920, που άφησαν πίσω τους το γήπεδο για να γίνουν για πάντα ένα εμβληματικό ζευγάρι στην ιστορία των σύγχρονων υποδημάτων.

Διαβάστε ακόμα: Tα πρώτα sneakers Rolex Daytona Nike Air Jordan 1 στον κόσμο είναι γεγονός

Τα τελευταία χρόνια, σχεδιαστές υψηλού προφίλ, από τον αείμηνστο Virgil Abloh μέχρι τον Rick Owens, έχουν δώσει δικές τους εκδοχές design της σιλουέτας των θρυλικών παπουτσιών, σε συνεργασία με την Converse.

Ωστόσο, ο τελευταίος «συνεταιρισμός» του δημοφιλούς brand κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος. Ο ιδρυτής και σχεδιαστής της εταιρείας A Cold Wall, Samuel Ross, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό sneaker: το Aeon Active CX, που μόλις παρουσιάστηκε δεν μοιάζει με κανένα αθλητικό παπούτσια Converse που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Το παπούτσι μοιάζει σαν να έπεσε στη Γη από το διάστημα. Έχει περισσότερη αίσθηση ενός Nike υψηλής απόδοσης παρά κάτι από την πιο χαλαρή ιδιοσυγκρασία της Converse, αλλά αυτό είναι και το νόημα της έκπληξης. Ίσως, από την άλλη, το νέο μοντέλο να αποτελεί μια κραυγαλέα υπενθύμιση ότι η Converse ανήκει πλέον στη Nike.

Το Converse x A-COLD-WALL* Aeon Active CX είναι ένα φουτουριστικό ημιμποτάκι χωρίς κορδόνια με εκπληκτική σόλα από εξαιρετικά απαλό αφρό. Το sneaker έχει μια ποιότητα πασαρέλας, από την avant-garde σιλουέτα μέχρι τις μοντέρνες πινελιές από δέρμα και σουέτ.

Εικόνα

Η βολβώδης, άμορφη σιλουέτα είναι ούτως ή άλλως trend στα sneakers. Σκεφτείτε απλά το μοντέλο Sculpt του Pyer Moss, το πρόσφατα παρουσιασμένο Balenciaga Defender και τα μποτάκια του Kanye West που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη. Τα Aeon Active CX έρχονται να προστεθούν στην ίδια ακριβώς λίστα.

Εικόνα

Τα χρώματα φαίνονται να παραπέμπουν ελαφρά στο Air Yeezy 2, ενώ η τυπογραφία στο πλάι μοιάζει με στοιχείο που υιoθετούσε συχνά ο Virgil Abloh. Με το A Cold Wall, ο Samuel Ross, γνωστός για τον σχεδιασμό υψηλής σύλληψης με μια ξεχωριστή άποψη, δείχνει στην Converse ένα νέο ασφαλές μονοπάτι, διαφορετικό από εκείνο των Chuck Taylor.

A post shared by Converse (@converse)

Τα νέα sneakers Converse x A-COLD-WALL* Aeon Active CX βγαίνουν σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς. Το πρώτο ζευγάρι, με χρώματα «Micro Chip and Healing Jade» μόλις κυκλοφόρησε, και μπορείτε να το παραγγείλετε άμεσα από το website της Converse. Tο δεύτερο, με χρώματα«Black and Apple Green» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο.