Snapchat Pixy: Ένα drone για κορυφαίες selfie χωρίς προσπάθεια

Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία των έξυπνων γυαλιών της, η Snap, η εταιρεία πίσω από το Snapchat, κυκλοφόρησε το δεύτερο αξεσουάρ της. Το Pixy, είναι ένα drone σε μέγεθος τσέπης, με υπεραπλουστευμένη λειτουργία, ειδικά σχεδιασμένο για λήψη selfies.
Snapchat Pixy: Ένα drone για κορυφαίες selfie χωρίς προσπάθεια

Με το drone Pixy, η Snap εστιάζει αποκλειστικά στην κάμερα, τη χρηστικότητα και τις selfies. Η συσκευή διαθέτει απλά ένα κουμπί έναρξης και επιλογέα λειτουργίας πτήσης αντί για χειριστήριο, ζυγίζει μόλις 101 γραμμάρια και έχει έντονο κίτρινο πλαστικό περίβλημα. Για να ανακαλέσουν το drone, οι χρήστες απλώς σηκώνουν την παλάμη τους και το Pixy προσγειώνεται στο χέρι τους.

Διαβάστε ακόμα: Fifish V6 Expert - Το υποβρύχιο drone της Qysea που θα ζήλευε κι ο James Bond

Η εταιρεία χαρακτηρίζει το Pixy μια «φιλική ιπτάμενη κάμερα» που λειτουργεί ως συνοδός της εφαρμογής κοινωνικών μέσων Snapchat. Έρχεται έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου προϊόντος υλικού της εταιρείας, των έξυπνων γυαλιών Spectacles, τα οποία εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά.

Εικόνα

«Πρώτα δημιουργήσαμε το Snapchat ως έναν νέο τρόπο χρήσης της κάμερας για αυτοέκφραση και επικοινωνία», ανάφερε η Snap. «Από τους φωτογραφικούς φακούς έως τα γυαλιά, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να μοιραστείτε την οπτική σας. Σήμερα, ανεβάζουμε τη δύναμη και τη μαγεία της φωτογραφικής μηχανής Snap σε νέα ύψη».

Το Pixy διαθέτει μπροστινή κάμερα για λήψη φωτογραφιών και βίντεο και κάμερα στο κάτω μέρος για πλοήγηση. Ακολουθεί μία από τα τέσσερες προκαθορισμένες κατευθύνσεις πτήσης που επιλέγουν οι χρήστες, περιστρέφοντας έναν επιλογέα.

Εικόνα

Στη λειτουργία Hover το drone αιωρείται μπροστά από τον χρήστη, ενώ στη λειτουργία Reveal το drone μετακινείται προς τα πίσω και το ελαφρώς επάνω, ώστε το πλάνο να περιλαμβάνει το περιβάλλον. Στη λειτουργία Follow, το Pixy ακολουθεί τον χρήστη καθώς κινείται, ενώ στο Orbit, πετάει ψηλά στον αέρα και περιστρέφεται σε κύκλο 360 μοιρών γύρω του.

Και στις δύο λειτουργίες Hover και Follow, οι χρήστες μπορούν να ανασηκώσουν ανά πάσα στιγμή την ανοιχτή παλάμη τους ώστε να δώσουν σήμα στο drone να προσγειωθεί σ' αυτήν, ενώ στις λειτουργίες Orbit και το Reveal, το Pixy έχει σχεδιαστεί για να επιστρέφει στην αρχική του θέση και να σηματοδοτεί με πράσινο φως όταν είναι έτοιμο να επιστρέψει στην παλάμη του χρήστη.

Εικόνα

Το Pixy έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 16 gigabyte, αρκετή για περίπου 100 βίντεο ή 1.000 φωτογραφίες, και μεταφέρει αρχεία ασύρματα στο τηλέφωνο ενός χρήστη, αποθηκεύοντάς τα στο Snapchat Memories.

Από εκεί, οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν τα εργαλεία επεξεργασίας του Snapchat, τους φακούς επαυξημένης πραγματικότητας και τη μουσική βιβλιοθήκη και στη συνέχεια είτε να μοιραστούν τις δημιουργίες τους εντός της εφαρμογής είτε να τις εξαγάγουν σε άλλη πλατφόρμα.

Η εφαρμογή Snapchat επιτρέπει επίσης στους χρήστες να τροποποιούν τις ρυθμίσεις του Pixy, αλλάζοντας στοιχεία όπως τους χρόνους πτήσης διαφορετικών λειτουργιών.

Η Snap κυκλοφόρησε το Pixy στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αν και η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για το κοινωνικό δίκτυο Snapchat, πλέον αυτοχαρακτηρίζεται ως «εταιρεία καμερών», συνδυάζοντας καινοτομίες υλικού και λογισμικού, όπως φίλτρα, επαυξημένη πραγματικότητα και λειτουργικότητα επεξεργασίας.

Ωστόσο, παρά το επίσημο λανσάρισμά του Pixie και το άνοιγμα των παραγγελιών, η Snap φαίνεται ότι δεν έχει υπολογίσει κάτι καλά. Με τιμή πώλησης που ξεκινά από τα 229 δολάρια, ο χρόνος παράδοσης του Pixy στον αγοραστή -τουλάχιστον όπως αναφέρει η αντίστοιχη ιστοσελίδα- κυμαίνεται μεταξύ 15 και 16 εβδομάδων. Καλού κακού να έχετε ανοιχτή την παλάμη σας για να προσγειωθεί γιατί μάλλον έρχεται πετώντας.