IWC: Αυτό είναι το ρολόι της για τους πιλότους της Mercedes-AMG Petronas στη Formula 1

Η 10ετής συνεργασία της IWC με τη Mercedes-AMG Petronas στη Formula 1 έρχεται να επισφραγιστεί για πρώτη φορά με ένα αγωνιστικό ρολόι. Ο χρονογράφος Pilot's Watch Chronograph 41 "Mercedes-AMG Petronas Formula One Team" Edition που παρουσιάστηκε στο Grend Prix του Μαϊάμι είναι το πρώτο επίσημο ρολόι με το όνομα της ομάδας.
IWC: Αυτό είναι το ρολόι της για τους πιλότους της Mercedes-AMG Petronas στη Formula 1

Με το Grand Prix του Μαϊάμι να έχει εγκαινιάσει τη φετινή σεζόν στη Formula 1, οι αγωνιστικές ομάδες και οι ωρολογοποιοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ρολόγια της συνεργασίας τους, συνήθεια που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.

Διαβάστε ακόμα: Panerai Submersible S BRABUS Blue Shadow Edition - Ένα ρολόι φτιαγμένο ν' αντέξει την απόλυτη καταιγίδα

Παρόλο που η σχέση της IWC με τη Mercedes-AMG Petronas έχει ένα παρελθόν δεκαετίας, η ωρολογοποιία δεν είχε φτιάξει ποτέ ένα ρολόι ειδικά για την αγωνιστική ομάδα. Ο εντυπωσιακός νέος χρονογράφος Pilot's Watch Chronograph 41 «Mercedes-AMG Petronas Formula One Team» Edition που μόλις παρουσιάστηκε, είναι το πρώτο επίσημο ρολόι με το όνομα της ομάδας.

Με τη φιλοδοξία να είναι ο πιο εντυπωσιακός στην πίστα της 8ης Μαΐου στο Μαϊάμι, πόσο μάλλον στη σεζόν 2022 της F1, ο χρονογράφος της IWC διαθέτει θήκη από τιτάνιο 41 χιλιοστών και μαύρο καντράν.

H χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes-AMG Petronas βρίσκει περίοπτη θέση στους αριθμούς, τους δείκτες και το ελαστικό λουράκι του ρολογιού. Το λουράκι μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα από ένα αντίστοιχο μαύρο ανάγλυφο λουράκι από δέρμα μοσχαριού, χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα EasX-CHANGE.

Καρδιά του χρονογράφου είναι ο κατασκευασμένος από την IWC, αυτόματος μηχανισμός 69385 Caliber. Εμφανής από τη ζαφειρένια επιφάνεια της πλάτης του ρολογιού, ο μηχανισμός διαθέτει 231 μεμονωμένα εξαρτήματα με την κλασική σχεδίαση τροχού-στήλης.

Ο επιλογέας έχει την ίδια υποκανονική τοποθέτηση με τα μοντέλα της υπόλοιπης σειράς Pilot's Chronograph 41, με τις λειτουργίες ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων να περιλαμβάνονται στα αριστερό μισό του καντράν, καθώς και η ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας στη θέση 3 του ρολογιού.

Μπορεί ο χρονογράφος Pilot's Watch Chronograph 41 "Mercedes-AMG Petronas Formula One Team" Edition να σχεδιάστηκε για την αγωνιστική ομάδα της Mercedes-AMG Petronas, με 8.650 ευρώ ωστόσο μπορεί άνετα να βρει τη θέση του στον δικό σας καρπό, μέσω του online store της IWC.