Bushmills' Prohibition Recipe Irish Whisky: Ένα ουίσκι για την τελική σεζόν του Peaky Blinders στο Netflix

Με την τελευταία σεζόν της σειράς «Peaky Blinders» να έρχεται στο Netflix στις 10 Ιουνίου, η Bushmills λανσάρει ένα νέο ουίσκι gια να συμπέσει με την προβολή της. Το Bushmills' Prohibition Recipe Irish Whisky είναι ένα limited edition blend τρiών διαφορετικών αποθεμάτων ουίσκι και το απόλυτο συλλεκτικό κομμάτι για τους λάτρεις της σειράς.
Bushmills' Prohibition Recipe Irish Whisky: Ένα ουίσκι για την τελική σεζόν του Peaky Blinders στο Netflix

Η πολυαναμενόμενη έκτη και τελευταία σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Peaky Blinders» έρχεται επιτέλους στο Netflix στις 10 Ιουνίου. Για να συμπέσει με την κυκλοφορία της, η Bushmills συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής της σειράς, Caryn Mandabach Productions, για ένα νέο ουίσκι περιορισμένης κυκλοφορίας, που ονομάζεται Prohibition Recipe Irish Whisky.

Διαβάστε ακόμα: Ιρλανδικό ουίσκι - Ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών για το δημοφιλές απόσταγμα

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τη σειρά, το «Peaky Blinders» ακολουθεί την ομώνυμη ιρλανδική οικογένεια εγκληματιών και τον πατριάρχη της, Tommy Shelby (τον υποδύεται ο ηθοποιός Cillian Murphy), καθ' όλη τη διάρκεια των κατορθωμάτων τους στη Βρετανία στις αρχές του 20ού αιώνα. Κάθε σεζόν πηδάει μπροστά στο χρόνο, με τα τελευταία επεισόδια να τοποθετούνται χρονικά στο 1933, ακριβώς τη στιγμή που συνέβαινε η κατάργηση της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ.

Για να επιτύχει τις νότες του ψωμιού σίκαλης, της μαρμελάδας πορτοκαλιού, της κανέλας και των αμυγδάλων, το Bushmills’ Prohibition Recipe αναμειγνύει τρία διαφορετικά αποθέματα ουίσκι, το καθένα παλαιωμένο σε βαρέλια από bourbon για 3, 4 ή 5 χρόνια.

Εικόνα

Ο Master Distiller Colum Egan χρησιμοποίησε τεχνικές απόσταξης που συνηθίζονταν στην πρώιμη εποχή της παραγωγής ουίσκι. Το ίδιο το μπουκάλι έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τα vintage μπουκάλια Bushmills που μπορείτε να δείτε σε πολλά επεισόδια της σειράς.

Το ορατό καπάκι από φελλό και το μπλε γυαλί ταιριάζουν με την εμφάνιση της εποχής του 1920, ενώ στην ετικέτα, δίπλα από το λογότυπο του αποστακτηρίου των 400 ετών διακρίνεται το έμβλημα της οικογένειας Shelby και ένα σκίτσο του Tommy Shelby.

Εικόνα

Για τους λάτρεις της σειράς, το ιρλανδικό ουίσκι Bushmills’ Prohibition Recipe Irish Whisky είναι το απόλυτο συλλεκτικό κομμάτι και μια απτή σύνδεση με το αγαπημένο σόου. Με υψηλούς βαθμούς και φιλτρaρισμένο χωρίς της χρήση ψύξης, το απόσταγμα φτάνει τo 45% σε αλκοολικούς βαθμούς και είναι πλέον διαθέσιμο σε επιλεγμένες κάβες.