Τζόνι Ντεπ: Σε δημοπρασία η μοτοσικλέτα Harley-Davidson που οδηγούσε στην ταινία «Cry Baby»

Η Harley-Davidson Model K του 1955 που οδηγούσε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία της δεκαετίας του '90 Cry-Baby βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Kruse GWS Auctions. Η τιμή εκκίνησης των προσφορών έχει οριστεί στα 250.000 δολάρια, ωστόσο το αν η μοτοσικλετα λειτουργεί ή όχι παραμένει ασαφές. 
Τζόνι Ντεπ: Σε δημοπρασία η μοτοσικλέτα Harley-Davidson που οδηγούσε στην ταινία «Cry Baby»

Ενώ η περιπέτεια στα δικαστήρια με την Άμπερ Χερντ έληξε αισίως για τον Τζόνι Ντεπ, η άποψη ότι ο σταρ του Χόλιγουντ δεν βγήκε αλώβητος από αυτή την περιπέτεια δεν είναι άστοχη. Με την προσωπική του ζωή σε κοινή θέα, η μετοχές του αλλοτινού ειδώλου των ‘90ς φαίνονται να έχουν υποστεί δραματική -και για πολλούς ανεπανόρθωτη- ζημιά.

Διαβάστε ακόμα: Johnny Depp - Mέχρι και 30.000 δολάρια ξοδεύουν σκληροπυρηνικοί φαν για να δουν από κοντά τη δίκη του ηθοποιού

Ωστόσο, μια νέα είδηση έρχεται να θυμίσει στους θαυμαστές τη χρυσή εποχή του ηθοποιού, τότε που οι ενφανίσεις τους στη μεγάλη οθόνη έκαναν τα κορίτσια να τρέμουν από πόθο και τα αγόρια από ζήλια. Η μοτοσικλέτα Harley-Davidson Model K του 1955, την οποία χρησιμοποίησε ο πρωταγωνιστής στην ταινία «Cry-Baby», βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο GWS Auctions.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόνο δύο μοτοσικλέτες χρησιμοποιήθηκαν κατά την παραγωγή της επιτυχημένης ταινίας: μια ρέπλικα που χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή σύγκρουσης στο φινάλε και το εικονιζόμενο μοντέλο που προσφέρεται τώρα προς πώληση.

Το αρχικό όχημα ήταν πλήρως λειτουργικό εκείνη την εποχή και μάλιστα οδηγήθηκε από τον Ντεπ για τις ανάγκες της ταινίας. Μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, η μοτοσικλέτα αγοράστηκε από ένα από τα δευτερεύοντα μέλη του καστ και έκτοτε έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες. Αυτή τη στιγμή εκτίθεται σε ένα μουσείο, στο Μπράνσον του Μιζούρι.

Εικόνα

Στην περιγραφή του οίκου δημοπρασιών αναφέρεται πάντως ότι η «κατάσταση λειτουργίας είναι άγνωστη». Ωστόσο, «η μοτοσικλετα είναι σε φανταστική κατάσταση, όπως φαίνεται στην ταινία […] έχει όλα τα εξαρτήματα και πρέπει να λειτουργεί αλλά και να οδηγείται». Παρόλη πάντως την ασάφεια ως προς την κατάσταση της Harley, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει οριστεί σαφέστατα από την Kruse GWS Auctions στα 250.000 δολάρια.

Εικόνα

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ανάμεσα στα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στην ίδια δημοπρασία είναι και το μαντολίνο της τραγουδίστριας Τζάνις Τζόπλιν, το οποίο κάποτε χάρισε στον κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ. Είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με λουλούδια και φράσεις, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του τελευταίου. Η εκτιμώμενη τιμή για το μουσικό όργανο είναι επίσης 250.000 δολάρια.

Εικόνα

Η δημοπρασία που περιλαμβάνει τα δύο αντικείμενα ξεκινά στις 25 Ιουνίου 2022. Για περισσότερες λεπτομέρειες και υποβολή προσφορών μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Kruse GWS Auctions