Τζόνι Ντεπ: Σε δημοπρασία το γάντι από την ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» για 50.000 δολάρια

Το γάντι με τις λεπίδες που φόρεσε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Propstore Auctions για 50.000 δολάρια. Η δημοπρασία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη δικαστική νίκη του ηθοποιού κατά της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.
Τζόνι Ντεπ: Σε δημοπρασία το γάντι από την ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» για 50.000 δολάρια

Ο σταρ του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει λεγεώνες θαυμαστών. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι τόσο αφοσιωμένοι που δεν δίστασαν να ξοδέψουν χιλιάδες δολάρια μόνο και μόνο για να δουν από κοντά τον ηθοποιό στο δικαστήριο, στην υπόθεση εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ που μόλις έληξε με δικαίωση του 59χρονου ηθοποιού.

Διαβάστε ακόμα: Τζόνι Ντεπ - Σε δημοπρασία η μοτοσικλέτα Harley-Davidson που οδηγούσε στην ταινία «Cry Baby»

Τώρα, ένας τυχερός πιστός έχει την ευκαιρία να πάρει σπίτι το γάντι με τα ψαλίδια που φορούσε ο σταρ στην ταινία του Τιμ Μπάρτον «Ο Ψαλιδοχέρης», του 1990, στην οποία ο ηθοποιός υποδύθηκε το ρόλο του Edward Scissorhands.

Εικόνα

Το γάντι αναμένεται να δημοπρατηθεί κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα από τον οίκο Propstore Auctions για 50.000 δολάρια. Τυχαίο ή όχι, αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μόλις μέρες πριν η πρώην σύζυγος του Ντεπ, Άμπερ Χερντ, είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη ταινία χλευάζοντας τον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο NBC News, ο Heard ισχυρίστηκε ότι το δικαστήριο ήταν θεατής μιας παράστασης από έναν «φανταστικό ηθοποιό» που «έπεισε τον κόσμο ότι είχε ψαλίδια για δάχτυλα».

Ο Ντεπ φόρεσε το εμβληματικό prop κατά τη διάρκεια μιας εμβληματικής σκηνής στην ταινία όπου ως Edward Scissorhands μετατρέπει ένα κομμάτι πάγου σε γλυπτό με τη μορφή αγγέλου για την Κιμ, την οποία υποδύθηκε η Γουινόνα Ράιντερ.

Ο μελλοντικός κάτοχος του γαντιού μπορεί να έχει την ευκαιρία να αναδημιουργήσει την κλασική σκηνή, καθώς οι λεπίδες που διαθέτει είναι πραγματικές, τουλάχιστον σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Propstore.

Εικόνα

«Οι χειροποίητες μεταλλικές λεπίδες σε αυτό το γάντι δημιουργήθηκαν αρχικά ως καλούπια. Με τη σειρά τους τα καλούπια χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των λεπίδων ουρεθάνης που φορούσε ο Depp σε όλη την ταινία», αναφέρεται στην περιγραφή του αντικειμένου. Η ομάδα των ειδικών εφέ πήρε στη συνέχεια τις μεταλλικές λεπίδες και τις ένθεσε στο γάντι ώστε να χρησιμοποιηθούν σε λήψεις, όπου χρειαζόταν να κόβουν πραγματικά πράγματα όπως πάγο».

Εικόνα

Σϋμφωνα με τον ιστότοπο του Propstore Auctions, το κομμάτι αναμένεται να πουληθεί έως και 50.000 δολάρια. Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί τρεις προσφορές, με την υψηλότερη να φτάνει τα 20.000 δολάρια. Το αντικείμενο, το οποίο παρουσιάζει σημάδια φθοράς, περιλαμβάνει μια επιστολή αυθεντικότητας από τον Ρίτσαρντ Λάντον, συντονιστή του μηχανολογικού τμήματος της ταινίας.

Εικόνα

Η δημοπρασία πραγματοποιείται μετά τη μεγάλη νίκη του σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» εναντίον της πρώην συζύγου του, κατά την οποία το δικαστήριο επέβαλλε στη Χερντ 15 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στον ηθοποιό, ποσό το οποίο μειώθηκε στη συνέχεια σε 350.000 δολάρια από δικαστή της Βιρτζίνια.