Riva E1-Iseo: Πρεμιέρα με ιταλικό στυλ για το πρώτο ηλεκτρικό ταχύπλοο της εταιρείας

Μια νέα ηλεκτρική έκδοση του 8 μέτρου σκάφους αναψυχής Riva Iseo ανακοίνωσε η Ferretti Group, στο Monaco Yacht Club στις 6 Σεπτεμβρίου. Το E1-Iseo ήρθε να προστεθεί στην ολοένα και διογκούμενη κατηγορία των ηλεκτρικών σκαφών, και πέρα από τη νέα τεχνολογία, το στυλ του νέου σκάφους είναι αναμφισβήτητα Riva.
Riva E1-Iseo: Πρεμιέρα με ιταλικό στυλ για το πρώτο ηλεκτρικό ταχύπλοο της εταιρείας

Η ιταλική εταιρεία yacht και σκαφών αναψυχής Riva ανακοίνωσε μια νέα ηλεκτρική έκδοση του διάσημου Iseo μήκους 8 μέτρων, το οποίο διατίθεται και με συμβατική ισχύ. Το σκάφος παρουσιάστηκε από τη μητρική εταιρεία, Ferretti Group, στο Monaco Yacht Club στις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: The Persuaders - Η ταινία μικρού μήκους της Riva έχει Μπέκαμ, Λεκλέρκ, Φαβίνο και ταχύπλοα εκατομμυρίων

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μεταξύ του Φεστιβάλ Yachting των Καννών και του Monaco Yacht Show, που θα διαρκέσει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Εικόνα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ferretti, Alberto Galassi, χαρακτήρισε το νέο ηλεκτρικό σκάφος ένα «ένδοξο νέο κεφάλαιο» στην 180χρονη ιστορία της Riva. Το E1-Iseo ήρθε να προστεθεί στην ολοένα και διογκούμενη κατηγορία των ηλεκτρικών σκαφών, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Ο κινητήρας του Iseo είναι ένας Parker GVM310 της Parker Hannifin, με ισχύ εξόδου 250 kW και μέγιστη ισχύ 300 kW. Προσφέρει ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων και τελική ταχύτητα 40 κόμβων. Το σκάφος θα έχει την ίδια απότομη καμπύλη επιτάχυνσης ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η Riva αναφέρει ότι το σκάφος διαθέτει αυτονομία 10 ωρών σε οικονομική λειτουργία, αν και δεν διευκρίνισε την πραγματική ταχύτητα.

Εικόνα

Η συνεργάτιδα εταιρεία του Ομίλου Ferretti, Xenta, υπογράφει τα ενσωματωμένα ηλεκτρικά συστήματα του σκάφους ενώ τα πακέτα μπαταριών λιθίου, χωρητικότητας 150 kWh, βρίσκονται σε δύο τετράγωνα μεταξύ του κινητήρα και της πρύμνης.

Το τιμόνι έχει ένα εξαιρετικά cool ψηφιακό χαρακτήρα, όπως θα περίμενε κανείς σε ένα ηλεκτρικό σκάφος, και καθώς μιλάμε για ιταλική φίρμα, τα τρία προγράμματα οδήγησης έχουν τα ονόματα Allegro, Andante και Adagio.

Πέρα από τη νέα τεχνολογία, το στυλ είναι αναμφισβήτητα Riva. Το παρμπρίζ, το μεγάλο εσωτερικό πιλοτήριο, η ξύλινη πλώρη και το μεγάλο πίσω deck πάνω από τα κιβώτια του κινητήρα έχουν μια κλασική εμφάνιση Riva που θυμίζει τα κλασικά μοντέλα της μάρκας τις δεκαετίες του 1960 και του '70.

Το χρώμιο στα φώτα, τις σχάρες και τους αεραγωγούς είναι εκπληκτικό, ενώ η άγκυρα στο μπροστινό μέρος του τόξου είναι μια λειτουργική δήλωση μόδας.

Το E1-Iseo της Riva θα εκτεθεί στο Monaco Yacht Show από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.