Voodoo eBike: Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Lyric που κάνει πολλές κλασικές café racer μοτοσικλέτες να ζηλέψουν

Voodoo eBike: Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Lyric που κάνει πολλές κλασικές café racer μοτοσικλέτες να ζηλέψουν

Φανταστείτε ότι έχετε μια κλασική café racer μοτοσικλέτα που απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου συντήρηση. Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει καταφέρει η εταιρεία Lyric Cycles. Το τελευταίο ηλεκτρικό ποδήλατο του Καναδού κατασκευαστή ονομάζεται Voodoo, και διαθέτει εντυπωσιακό design, βασισμένο στις δημοφιλείς μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1960.

Διαβάστε ακόμα: Ποδήλατα πολυτελείας - το νέο παιχνιδάκι των fashion brands

Το Voodoo δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο που εμπνέεται από τις café racer μοτοσικλέτες. Για παράδειγμα, η Vintage Electric έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα της πρόσφατης έκρηξης των eBikes. Σχεδιαστικά, ωστόσο, το μοντέλο της Lyric Cycles πλησιάζει πολύ πιο κοντά στο βενζινοκίνητο πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται.

Εικόνα

Διαθέτει καφασωτό πλαίσιο, κυρτό υποπλαίσιο, πιρούνι τύπου μοτοσiκλέτας, μονό πίσω αμορτισέρ και πεντάλ ή μαρσπιέ της επιλογής σας. Υπάρχουν βέβαια και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες που πραγματικά απογειώνουν το σχεδιασμό. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται ένα ρετρό κέλυφος που μοιάζει με ρεζερβουάρ, κάθισμα σε στυλ scrambler και κυκλικός προβολέας LED.

Εικόνα

Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα πάρει μόνο κομμάτι μέχρι στιγμής. Ευτυχώς, το Voodoo έχει τις επιδόσεις για να υποστηρίξει τον παράτολμο σχεδιασμό του. Το ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 3.000 Watt πίσω κίνησης που μπορεί να αντλήσει έως και 24 ίππους, ισχύς μάλλον τρομερή για ένα eBike.

A post shared by Lyric Cycles (@lyriccycles)

Να σημειωθεί μάλιστα ότι υπάρχει ένας ελεγκτής ASI BAC 4000, ώστε ο χειρισμός της δύναμης του ποδηλάτου να μην «ξεφεύγει». Παρόλα αυτά, όταν αποφασίσετε να πιέσετε το ποδήλατο στα όριά του, θα μπορείτε να φτάσετε σε τελική ταχύτητα 105 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Η Lyric δεν έχει αποκαλύψει πολλά τόσο για την μπαταρία που παρέχει την ενέργεια στον κινητήρα όσο και για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά του Voodoo. Το μόνο στοιχείο που γνωστοποιήθηκε είναι ότι το ποδήλατο διαθέτει αυτονομία από 88 έως 105 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, βεληνεκές ικανοποιητικό για εκείνους που οδηγούν το ποδήλατο στην πόλη.

Σύμφωνα πάντα με τη Lyric, οι παραδόσεις του ποδηλάτου θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023. Μπορείτε φυσικά να κάνετε τώρα κράτηση για το δικό σας με 100 δολάρια προκαταβολή μέσω της ιστοσελίδας της.

Η στάνταρ έκδοση του Voodoo θα κοστίζει 6.999 δολάρια, ενώ μια αποκλειστική έκδοση 305 Ghost με πιο scrambler στυλ και ανάρτηση μεγάλης διαδρομής θα κοστίζει 7.499 δολάρια.