Cantharus concept yacht: Το 69μετρο σκάφος έχει στη γάστρα του ένα υποβρύχιο γραφείο με θέα στο βυθό

Το concept γιοτ «Cantharus» έρχεται να προσφέρει στους επιβάτες του κάτι που κανένα superyacht δεν μπόρεσε μέχρι τώρα. Με ένα γυάλινο δωμάτιο κάτω από τα ίσαλα της γάστρας του, το 69μετρο σκάφος, δίνει μια άποψη 180 μοιρών της ζωής κάτω από τη θάλασσα.
Cantharus concept yacht: Το 69μετρο σκάφος έχει στη γάστρα του ένα υποβρύχιο γραφείο με θέα στο βυθό

Το μειονέκτημα ακόμη και των μεγαλύτερων γιοτ είναι ότι ενώ επιτρέπουν στους επιβάτες τους να πλέουν με κάθε πολυτέλεια στην επιφάνεια της θάλασσας, δεν τους προσφέρουν καμία αίσθηση της μαγείας που υπάρχει κάτω απ’ αυτή. Ένα νέο concept yacht με το όνομα «Cantharus» έρχεται να υπερβεί και αυτό το φραγμό.

Διαβάστε ακόμα: Norwegian Prima - Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line έχει τα πάντα - Ακόμη και πίστα καρτ

Το «Cantharus» είναι έργο του σχεδιαστή Ντέιβιντ Όσμπορν με έδρα τη Φλόριντα. Με μήκος 69 μέτρα και επικαλυμμένο με γυαλί σε κάθε του πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, είτε μιλάμε για μια ιδιωτική απόδραση στον ωκεανό είτε για μια δεξίωση εν πλω.

Εικόνα

Εξοπλισμένο με ανέσεις όπως τζακούζι, μπαρ, σταθμό DJ και τηλεόραση C-SEED Supermarine 201 ιντσών (την οποία η κατασκευάστρια εταιρεία προαναγγέλλει ως την πρώτη αληθινή τηλεόραση για γιοτ στον κόσμο), το σκάφος είναι σχεδιασμένο πρωτίστως για διασκέδαση.

Εικόνα

Οποιαδήποτε πηγή ψυχαγωγίας κι αν υπάρχει, βέβαια, στο πλοίο, δύσκολα ανταγωνίζεται αυτό που προσφέρει η φύση. Κι εκεί είναι που το «Cantharus» υπερέχει σε σχέση με τα περισσότερα concept για σούπερ γιοτ, τα οποία μπορεί να διαθέτουν όλα όσα επιθυμεί η καρδιά του μέσου ιδιοκτήτη, αλλά υποβρύχια γραφεία δεν συναντάμε συχνά.

Εικόνα

Το προαναφερθέν γυάλινο-εξωτερικό του γιοτ βοηθά στην απαράμιλλη θέα και από τον πυθμένα της γάστρας του. Επιπλέον, το δωμάτιο διαθέτει βελτιστοποιημένο φωτισμό, ώστε ο επιβάτης να μπορεί να παρακολουθεί κάθε κίνηση γύρω από το σκάφος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Εικόνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όσμπορν δεν είναι νέος στο ναυπηγικό design, καθώς έχει παρουσιάσει εντυπωσιακές, παρόμοια φουτουριστικές ιδέες για καταμαράν και σκάφη, πριν από αυτό το 69μετρο γιοτ.

Εικόνα

Για μια πιο… βαθιά ματιά στο concept Cantharus του Όσμπορν, μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Behance.