Μια υπέροχη τούρτα είναι ό,τι πρέπει για να γιορτάσετε με το ταίρι σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, στο Serendipty3, ένα café-εστιατόριο της Νέας Υόρκης, σκέφτηκαν ότι ένα γλυκό δεν είναι αρκετό γι’ αυτήν την ξεχωριστή ημέρα. Αποφάσισαν λοιπόν να δώσουν λίγη περισσότερη λάμψη στην ημέρα των ερωτευμένων προσθέτοντας ως συνοδευτικό... κοσμήματα.
Διαβάστε ακόμα: Κιμ Καρντάσιαν - Αγόρασε σε δημοπρασία του Sotheby's ένα διάσημο κολιέ της πριγκίπισσας Νταϊάνα για 187.000 ευρώ
Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Serendipty3 παρουσίασε μια εξαιρετικά… γλυκιά συνεργασία με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Lorraine Schwartz. Με το όνομα «Diamond Frrrozen Hot Chocolate», το απολαυστικό παρασκεύασμα θα σερβίρεται στο επώνυμο κύπελλο του εστιατορίου, το οποίο είναι διακοσμημένο με αυστριακούς κρυστάλλους και κατασκευάζεται από τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Kellie DeFries, γνωστή και ως «Crystal Ninja».
Η ίδια η σοκολάτα είναι φτιαγμένη από ένα μείγμα 14 εξωτικών κακάο. Ολοκληρώνεται δε με σαντιγί και μια χούφτα βρώσιμου γκλίτερ με διαμάντια και ρινίσματα σοκολάτας επικαλυμμένα με χρυσό 23 καρατίων. Επίσης συνοδεύεται από χρυσά καλαμάκια για να απολαύσετε τη λιχουδιά.
Ωστόσο η πιο εξαιρετική από όλες τις λεπτομέρειες του συνόλου είναι το δαχτυλίδι που συνοδεύει το επιδόρπιο: ένα κόσμημα 18 καρατίων από λευκόχρυσο με ένα φανταχτερό ροζ διαμάντι 0,69 καρατίων σε σχήμα καρδιάς και ένα γαλάζιο διαμάντι 0,77 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού.
«Ως μεγάλοι λάτρεις της Lorraine Schwartz, ήμασταν ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε μαζί της σε αυτήν την ειδική σοκολάτα Diamond Frrrozen για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με μερικά από τα υπέροχα κομμάτια της», δήλωσε ο σεφ Joe Calderone, δημιουργικός διευθυντής στο Serendipity3. «Το επιδόρπιο είναι υπερβολικό με όλους τους σωστούς τρόπους και γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας στο Serendipity3 θα το λατρέψουν απολύτως».
Το εστιατόριο, άλλωστε, δεν είναι πρωτάρης στις πολυτελείς λιχουδιές: κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τις πιο ακριβές τηγανιτές πατάτες, τις οποίες έφτιαξε ζεματίζοντάς τις σε σαμπάνια Dom Perignon, τηγανίζοντας τις σε καθαρό λίπος χήνας και στη συνέχεια συμπληρώνοντάς τις με ξύσμα τρούφας και βρώσιμη χρυσόσκονη 23 καρατίων. Κάθε μερίδα κοστίζει 200 δολάρια.
Φυσικά, με τη νέα λιχουδιά ο λογαριασμός έρχεται λίγο πιο «τσιμπημένος». Η ειδική απόλαυση είναι διαθέσιμη μόνο στην τοποθεσία Midtown East στις 14 Φεβρουαρίου με τιμή 250.000 δολάρια, ενώ το εστιατόριο έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μόνο ένα δαχτυλίδι για δώρο. Για να δούμε ποιος θα προλάβει...