UAE One: Η πρώτη ναυαρχίδα των Αραβικών Εμιράτων είναι ένα megayacht που μοιάζει με αεροπλανοφόρα

Το 140 μέτρων megayacht με το όνομα «UAE One» σχεδιάστηκε για να αποτελέσει τη ναυαρχίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Πνευματικό τέκνο του Ιταλού σχεδιαστή Enzo Manca και ενός Σαουδάραβα σουλτάνου, διαθέτει εννέα καταστρώματα και μοιάζει με παραδοσιακό αμυντικό πλοίο.
UAE One: Η πρώτη ναυαρχίδα των Αραβικών Εμιράτων είναι ένα megayacht που μοιάζει με αεροπλανοφόρα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν τα πάντα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, κι όμως αυτό που τους λείπει επί του παρόντος –παρόλο τον πακτωλό των υπερπολυτελών γιοτ που αρμενίζουν στα ύδατά τους – είναι μια εθνική ναυαρχίδα.

Διαβάστε ακόμα: Aeolus - Το gigayacht με το ελληνικό όνομα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι

Ο σχεδιαστής Enzo Manca με έδρα το Μιλάνο, ελπίζει να καλύψει αυτό το κενό με έναconcept πλοίου ειδικά μελετημένου για την πλούσια μεσανατολική χώρα. Το 140 μέτρων megayacht με το όνομα «UAE One» σχεδιάστηκε σε συνεργασία με έναν σουλτάνο (το όνομά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους ασφάλειας) με στόχο να αποτελέσει την επίσημη ναυαρχίδα του έθνους.

«Η ιδέα του UAE One γεννήθηκε το 2020, κατά τη διάρκεια μιας πολύ ιδιαίτερης συνάντησης μεταξύ εμού και ενός σουλτάνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είχε έρθει για διακοπές στην Ιταλία», αποκάλυψε ο Manca. «Ο σουλτάνος ήταν πολύ ξεκάθαρος και κατηγορηματικός: ήθελε κάτι πραγματικά ξεχωριστό και μοναδικό», είπε χαρακτηριστικά.

Εικόνα

Με ύψος πάνω από 40 μέτρα, το «UAE One» παίρνει σχεδιαστικά στοιχεία από παραδοσιακά αμυντικά πλοία, διαθέτει ωστόσο μια καμπυλωτή σιλουέτα που το ξεχωρίζει από άλλα πλοία στην ανοιχτή θάλασσα. Tο απειλητικό του look υπερτονίζεται και από τα φιμέ τζάμια τα οποία παρέχουν παράλληλα την ιδιωτικότητα που απαιτείται από ένα γιοτ που μεταφέρει μέλη βασιλικών οικογενειών.

Το μεγαθήριο διαθέτει εννέα καταστρώματα, τα οποία με τη σειρά τους προσφέρουν χώρο λίγο πάνω από 2.700 τετραγωνικά μέτρα ενώ έχει εξοπλιστεί για να παρέχει την καλύτερη δυνατή διαμονή σε μονάρχες, διπλωμάτες και επισκέπτες.

Εικόνα

Το εσωτερικό περιλαμβάνει μια σουίτα ιδιοκτήτη, οκτώ καμπίνες και 14 μίνι σουίτες. Υπάρχουν επίσης 35 καμπίνες για το πλήρωμα. Πέρα από τη διαμονή, το γιοτ διαθέτει τρεις ιδιωτικές αίθουσες συσκέψεων για άκρως απόρρητες συναντήσεις και χώρο Τύπου για συνεντεύξεις και ενημερώσεις.

Ωστόσο, το «UAE One» δεν σχεδιάστηκε για να καλύπτει μόνο τις ανάγκες των κρατικών υποθέσεων. Το κύριο κατάστρωμα είναι εξοπλισμένο με μια εντυπωσιακή, γεωμετρική πισίνα, ενώ το μπροστινό κατάστρωμα διαθέτει έναν τεράστιο κυκλικό καναπέ και ένα άνετο τζάκι. Περιλαμβάνονται επίσης κέντρο ευεξίας με σπα, μια εκτεταμένη πλατφόρμα για βουτιές στον ωκεανό και μια σειρά από υπαίθρια σαλόνια για θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Εικόνα

Καθώς η γρήγορη και εύκολη μεταφορά από και προς μια ναυαρχίδα είναι απαραίτητη, το «UAE One» μπορεί να φιλοξενήσει έναν πλήρη στόλο οχημάτων για τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα. Διαθέτει ένα «μίνι-εσωτερικό λιμάνι» για μικρότερα σκάφη και υποβρύχια, δύο ελικοδρόμια και ένα γκαράζ.

Εικόνα

Ο Manca δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόωση, ωστόσο από τις διαστάσεις της ναυαρχίδας υποπτευόμαστε ότι θα κρύβει ένα μηχανικό τέρας αρκετών ίππων στην κοιλιά της. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, οι πρώτες επίσημες εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του 2023. Περιμένουμε με αγωνία…