Saturday night fever: Σε δημοπρασία το εμβληματικό λευκό κοστούμι που φορούσε στην ταινία ο Τζον Τραβόλτα

Το θρυλικό λευκό 3-piece κοστούμι του Τζον Τραβόλτα από την ταινία «Saturday Night Fever» βγαίνει τώρα σε δημοπρασία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου Julien's Auctions, η τελική τιμή πώλησής του θα μπορούσε να φτάσει τα 200.000 δολάρια.
Saturday night fever: Σε δημοπρασία το εμβληματικό λευκό κοστούμι που φορούσε στην ταινία ο Τζον Τραβόλτα

Ένα από τα πιο εμβληματικά ρούχα του Χόλιγουντ μπορεί σύντομα να κρέμεται στην ντουλάπα σας. Το λευκό 3-piece κοστούμι που φορούσε ο ηθοποιός Τζον Τραβόλτα στην ταινία «Saturday Night Fever» βγαίνει προς πώληση στη δημοπρασία με τίτλο «Hollywood: Classic & Contemporary» που θα διενεργηθεί από τον οίκο Julien's Auctions στην Καλιφόρνια στις 22 Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα: Rolex Daytona - Δύο προσωπικά ρολόγια του Πολ Νιούμαν βγαίνουν τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Για εκείνους που δεν έχουν δει την ταινία του 1977 που αποθέωσε την κουλτούρα της ντίσκο, αφορά έναν νεαρό Ιταλοαμερικανόμ τον Τόνι Μανέρο (ο κεντρικός ήρωας, τον οποίο υποδύεται ο Τραβόλτα), ο οποίος φόρεσε το λευκό σύνολο με απόλυτο στυλ για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό χορού σε ένα τοπικό κλαμπ της Νέας Υόρκης, στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Ραμμένο από ιβουάρ πολυεστέρα από την εταιρεία Leading Male με έδρα το Μπρόυκλιν, το μονόχρωμο κοστούμι ενσαρκώνει απαράμιλλα το στυλ της χρυσής δεκαετίας της ντίσκο. «Όλοι οι ήρωες -από τον Σερ Λάνσελοτ μέχρι τον Τομ Μιξ- φορούσαν λευκά στους μεγάλους διαγωνισμούς για να εκφράσουν την αγνότητα και τη μοναχική αφοσίωση στο έργο που επιτελούσαν», ανέφερε η σχεδιάστρια κινηματογραφικών κοστουμιών Πατρίτσια Βον Μπράντενσταϊν, η οποία ήταν και η ενδυματολόγος της ταινίας «Πυρετός το Σαββατόβραδο». «Έτσι, για μένα, το λευκό ήταν η μόνη επιλογή για το κοστούμι», εξήγησε.

Εικόνα

Η Βον Μπράντενσταϊν ανακάλυψε την μπουτίκ Leading Male στο Bay Ridge του Μπρούκλιν, όπου, κατά ειρωνικό τρόπο, υποτίθεται ότι ζούσε και ο Μανέρο στην ταινία. Επέστρεψε στο μαγαζί με τον Τραβόλτα και τον σκηνοθέτη Τζον Μπάνταμ λίγο αργότερα και αγόρασαν το κοστούμι, συν τρεις άλλες πανομοιότυπες εκδοχές που θα μπορούσαν να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια των χορευτικών σεκάνς. Η ετικέτα της φίρμας Leading Male κόπηκε σκόπιμα από το τμήμα γκαρνταρόμπας της ταινίας κατά τη διάρκεια της προπαραγωγής για να μην εμφανιστεί στην οθόνη.

Εικόνα

Το σακάκι διαθέτει φαρδιά πέτα, δύο μεγάλες τσέπες και διπλό σκίσιμο στην ουρά, σχέδιο που ήταν συνηθισμένο στην ανδρική ραπτική εκείνη την εποχή. Το ασορτί γιλέκο έχει επίσης δύο τσέπες, ενώ το παντελόνι έχει μπατζάκια-καμπάνα που αποδείχτηκαν εξαιρετικά για χορευτικούς ελιγμούς.

Το μαύρο πουκάμισο που φορούσε ο Travolta μαζί με το κοστούμι είναι επίσης μέρος της πώλησης. Κατασκευασμένο από την ισπανική εταιρεία Pascal, το πουκάμισο με τους τεράστιους γιακάδες ήταν προσαρτημένο στη μέση του παντελονιού με λάστιχο (έχει αφαιρεθεί πλέον), ώστε να επιτρέπει στον Τραβόλτα να χορεύει άνετα χωρίς το ρούχο να βγαίνει από το παντελόνι.

Συνολικά, η τιμή που εκτιμάται ότι θα πιάσει το εμβληματικό σύνολο, σύμφωνα με τον οίκο Julien's Auctions (Παρτίδα #567 στη δημοπρασία) αναμένεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 100.000 και 200.000 δολαρίων. Όπως τα περισσότερα αντικείμενα, το κοστούμι «Saturday Night Fever» συνοδεύεται από πρόσθετα, όπως υπογεγραμμένες φωτογραφίες, κάρτα λόμπι, κιτ τύπου, άλμπουμ και DVD της ταινίας.

Εικόνα

Να σημειωθεί ότι το 2010, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έκρινε την ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο» ως «πολιτιστικά, ιστορικά η αισθητικά σημαντική», αρχειοθετώντας την στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Άρα και επίσημα, ο πλειοδότης της δημοπρασίας θα αποκτήσει κυριολεκτικά ένα κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας.

Τέλος, η δημοπρασία «The Hollywood: Classic & Contemporary» περιλαμβάνει επίσης θρυλικά κομμάτια όπως τη ματσέτα του Indiana Jones, το κράνος του Iron Man και μια κεφαλή του droid BB-8 από το Star Wars. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λευκό κοστούμι του Τζον Τραβόλτα από την ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο» μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions.