Macallan: Δύο νέα υπερπαλαιωμένα single malt μόλις βγήκαν από το διάσημο σκωτσέζικο αποστακτήριο

Δεν μοιάζει να τελειώνει το υπερπαλαιωμένο ουίσκι στο αποστακτήριο της Macallan. Δύο νέα single-malt ουίσκι που έχουν παλαιώσει για πάνω από 30 χρόνια βγαίνουν τώρα στην κυκλοφορία μέσω δύο limited edition εκδόσεων της World Whisky Society.
Macallan: Δύο νέα υπερπαλαιωμένα single malt μόλις βγήκαν από το διάσημο σκωτσέζικο αποστακτήριο

Kάθε λίγες εβδομάδες, όλο και κάποιο νέο πολυτελές ουίσκι βγαίνει στην κυκλοφορία με την ετικέτα της Macallan, κάτι μάλλον λογικό, δεδομένου ότι το σκωτσέζικο αποστακτήριο με τα περίφημα single-malt έχει τουλάχιστον 250.000 βαρέλια που παλαιώνουν στις αποθήκες του. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία προέρχεται από την World Whisky Society, η οποία παρουσιάζει τώρα δύο νέα limited edition single malt 31 και 32 ετών που προέρχονται από το διάσημο αποστακτήριο στο Speyside.

Διαβάστε ακόμα: Louis XIII Rare Cask 42.1 - Το σπανιότατο κονιάκ που προέρχεται από ένα βαρέλι και κοστίζει 50.000 ευρώ

Η World Whisky Society ιδρύθηκε το 2020 και είναι μια εταιρεία που προσφέρει σπάνιες και μοναδικές εκδόσεις από σχεδόν κάθε κατηγορία ουίσκι από όλο τον κόσμο. Η σειρά περιλαμβάνει τη σειρά bourbon Doc Holliday που παλαίωσαν έως και μια δεκαετία, διαφορετικά ουίσκι παλαιωμένα σε βαρέλια από σέρι και δρυ mizunara, ακόμη και ένα κινέζικο single malt.

Τα ουίσκι της Reserve Collection της WWS κυκλοφορούν σε φιάλες που μοιάζουν περισσότερο με μίνι καθεδρικούς ναούς, ωστόσο πέρα από το εντυπωσιακό «περιτύλιγμα» αυτό που είναι πραγματικά εξαιρετικό είναι το περιεχόμενο. Τα δύο νέα single malt της Macallan παλαιώνουν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες σε μεμονωμένα βαρέλια, φιλτραρισμένα χωρίς ψύξη και εμφιαλωμένα χωρίς προσθήκη χρώματος.

Εικόνα

Το 31 ετών παλαιώθηκε εξ ολοκλήρου σε ένα βαρέλι σέρι του Oloroso και υπάρχουν διαθέσιμα μόλις 71 μπουκάλια. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι γευστικές νότες περιλαμβάνουν βύνη και δημητριακά στον ουρανίσκο, με μηλόπιτα, Amaratti και μαύρο ψωμί σίκαλης στο τελείωμα.

Το 32 ετών παλαιώθηκε σε ένα βαρέλι που γέμισε στις 23 Ιανουαρίου 1990 και οι γευστικές νότες αναφέρουν μπαχαρικό και κρεμώδη γεύση στον ουρανίσκο, με νότες κόκκινου μήλου, πορτοκαλιού, σοκολάτας γάλακτος και λουλούδια στον τερματισμό.

Εικόνα

Οι δύο εκδόσεις τουMacallan από τη World Whisky Society θα κυκλοφορήσουν σύντομα με τιμή περίπου 10.000 δολάρια. Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε μία, μπορείτε να εγγραφείτε δίνοντας το email σας στον ιστότοπο της WWS.