Vintage Mai Tai του 1944: Το κοκτέιλ των 800 δολαρίων που φτιάχνεται με τα αυθεντικά υλικά της δεκαετίας του '40

Το Bamboo Room, ένα μπαρ στο Σικάγο, πρόκειται να σερβίρει ένα κοκτέιλ 800 δολαρίων. Το Vintage Mai Tai του 1944 παρασκευάζεται με την αυθεντική συνταγή και τα συστατικά από τη δεκαετία του 1940 και μόνο 12 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν.
Vintage Mai Tai του 1944: Το κοκτέιλ των 800 δολαρίων που φτιάχνεται με τα αυθεντικά υλικά της δεκαετίας του '40

Το κοκτέιλ Mai Tai δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1944 και από τότε έχει υποστεί τόσες πολλές αλλαγές που οι περισσότερες τρέχουσες εκδοχές του ποτού δεν μοιάζουν καθόλου με το πρωτότυπο. Τώρα, ένα μπαρ στο Σικάγο αποφάσισε να επιστρέψει το Mai Tai στις ρίζες του, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την πρώτη συνταγή αλλά και τα αυθεντικά υλικά.

Διαβάστε ακόμα: Louis XIII Rare Cask 42.1 - Το σπανιότατο κονιάκ που προέρχεται από ένα βαρέλι και κοστίζει 50.000 ευρώ

Το Bamboo Room, στο tiki bar Three Dots and a Dash, πρόσθεσε πρόσφατα στο μενού των ανοιξιάτικων κοκτέιλ του μια εκδοχή του πρώτου Mai Tai που παρασκευάστηκε ποτέ.

Το Vintage Mai Tai του 1944 περιλαμβάνει το αυθεντικό Wray & Nephew 15-year-old Rum and Curaçao που χρησιμοποιήθηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα από τον Victor Bergeron ή αλλιώς Trader Vic, το δημιουργό του Mai Tai. Ως εκ τούτου, το κοκτέιλ του Bamboo Room έχει την επιβλητική τιμή των 800 δολαρίων.

Ο θρύλος λέει ότι στα μέσα της δεκαετίας του '40, ο Bergeron βρισκόταν πίσω από το μπαρ του αρχικού Trader Vic's, στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όταν μερικοί από τους Ταϊτινούς φίλους του του ζήτησαν να ετοιμάσει κάτι με τζαμαϊκανό ρούμι. Ο Bergeron πρόσθεσε χυμό λάιμ, orgeat (σιρόπι αμυγδάλου) και orange curaçao.

To αποτέλεσμα έκανε τους φίλους του να πουν «Maita'i roa a'e» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «το καλύτερο από όλα». Ο Bergeron συντόμευσε αυτή τη φράση σε Mai Tai, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

A post shared by Three Dots and a Dash (@threedotsandadash)

Με τα χρόνια, το κοκτέιλ μετατράπηκε σε ένα γλυκό μείγμα που περιέχει κάθε είδους χυμούς και πουρέδες φρούτων, με αποτέλεσμα τίποτα να μη θυμίζει σε τίποτα την απλότητα και την ομορφιά του αυθεντικού. Με το Vintage Mai Tai του 1944, το Bamboo Room και ο διευθυντής του, Kevin Beary, επιστρέφουν στα βασικά.

Εικόνα
O διευθυντής του Τhe Bamboo Room και εμπνευστής του Vintage Mai Tai του 1944, Kevin Beary (Πηγή: Τhe Bamboo Room / Facebook)

Δεδομένης της σπανιότητας των συστατικών που περιλαμβάνονται στο Vintage Mai Tai του 1944, λιγότερα από δώδεκα κοκτέιλ θα είναι διαθέσιμα όταν το ποτό βγει στο μενού του Bamboo Room σε μερικές εβδομάδες.

Αν καταφέρετε ωστόσο να απολαύσετε ένα από αυτά τα limited edition cocktails, ίσως αισθανθείτε σαν να έχετε μεταφερθεί πίσω σε εκείνη την κομβική στιγμή στο αρχικό Trader Vic's, με τον Bergeron και τους φίλους του να γράφουν τη δική τους σελίδα στην ιστορία του αλκοόλ.