Lamborghini: Γιορτάζει 60 χρόνια με τρία limited edition Huracán - Θα κυκλοφορήσουν σε 60 μονάδες το καθένα

Η Lamborghini αποκάλυψε μια limited edition τριάδα Huracán για να γιορτάσει την επέτειο των 60 χρόνων της. Tα Huracán STO, Huracán Tecnica και Huracán EVO Spyder θα κυκλοφορήσουν σε 60 μονάδες το καθένα και προσφέρονται σε δύο διαφορετικές χρωματικές διαμορφώσεις. 
Lamborghini: Γιορτάζει 60 χρόνια με τρία limited edition Huracán - Θα κυκλοφορήσουν σε 60 μονάδες το καθένα

Στο πάνθεον με τις θρυλικές φίρμες αυτοκινήτων, τα 60 χρόνια είναι σχετικά λίγα. Πιο συγκεκριμένα, αν επικεντρωθούμε στις ιταλικές μάρκες, θα βρούμε την Alfa Romeo η οποία ξεκίνησε το 1910, τη Maserati μόλις λίγα χρόνια αργότερα, ακόμη και τη Ferrari που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 80 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: TAG Heuer - Γιορτάζει 60 χρόνια του εμβληματικού ρολογιού Carrera σε μια ταινία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ

Με αυτούς τους όρους, η Lamborghini μάλλον άργησε να μπει στο παιχνίδι, καθώς έκανε το ντεμπούτο της το 1963, αλλά από τότε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει γίνει επίσης ένα από τα σύμβολα στην κατηγορία των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων.

Καθώς ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο κουπέ Revuelto, αποχαιρετώντας ταυτόχρονα τον εμβληματικό κινητήρα V12, πάνω στον οποίο εδραιώθηκε, η ιταλική μάρκα αποκάλυψε τώρα μια limited edition τριάδα Huracán για να γιορτάσει την επέτειο των 60 χρόνων της.

Εικόνα

Huracán STO, Huracán Tecnica και Huracán EVO Spyder έκαναν πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στην Design Week του Μιλάνου. Τα μοντέλα συνοδεύονται από μια σειρά ειδικών σημάτων για την 60ή επέτειο, όπως η πλάκα από ανθρακονήματα «1 of 60» και ο αριθμός «60» που είναι ζωγραφισμένος στις πόρτες και κεντημένος στα καθίσματα.

Τροφοδοτούμενη από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 με 640 ίππους, κάθε μία από τα τρεις επετειακές εκδόσεις περιορίζεται σε 60 κομμάτια και προσφέρεται σε δύο διαφορετικές χρωματικές διαμορφώσεις.

Εμπνευσμένο από τα χρώματα των αθλητικών εμφανίσεων ομάδων, το STO διατίθεται είτε σε ένα συνδυασμό δύο τόνων του μπλε είτε σε μαύρο με γκρι, το καθένα με εκτεθειμένα στοιχεία από ανθρακονήματα στο εξωτερικό και ζάντες από σφυρήλατο αλουμίνιο Hek 20 ιντσών με μαύρο ματ φινίρισμα. Οι εσωτερικοί χώροι για κάθε έκδοση διαθέτουν επίσης ταιριαστούς χρωματισμούς.

Εικόνα

Όσο για το Tecnica, το οποίο προορίζεται τόσο για δρόμο όσο και για πίστα, οι 60 μονάδες είναι εμπνευσμένες από την ιταλική σημαία Tricolore και διατίθενται με εξωτερικά χρώματα είτε σε γκρι με μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες είτε σε λευκό με πράσινες λεπτομέρειες. Οι εσωτερικοί χώροι για το κάθε αυτοκίνητο ταιριάζουν με τα εξωτερικά χρώματα και όλα είναι εξοπλισμένα με ζάντες Damiso 20 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο.

Τέλος, η παραλλαγή EVO Spyder έχει πιο life style χαρακτήρα, με πιο εκλεπτυσμένες αποχρώσεις είτε σε μπλε με λευκές λεπτομέρειες είτε σε πράσινο με λευκές πινελιές (με ανάλογο φυσικά εσωτερικό), ενώ διαθέτει επίσης τις γυαλιστερές μαύρες ζάντες Damiso.

Εικόνα

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμή για τα τρία μοντέλα Huracán 60th Anniversary. Μπορείτε ωστόσο να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Lamborghini για να μάθετε περισσότερα.