Patek Philippe Grandmaster Chime: Η limited edition έκδοση του πιο περίπλοκου ρολογιού που δημιουργήθηκε ποτέ

Η Patek Philippe μόλις κυκλοφόρησε μια νέα limited edition έκδοση του πιο περίπλοκου ρολογιού που δημιουργήθηκε ποτέ. Το Grandmaster Chime κοστίζει περισσότερο από 2,2 εκατ. δολάρια και διαθέτει περιστρεφόμενη κάσα που επιτρέπει στο ρολόι να φοριέται και από τις δύο του πλευρές,
Patek Philippe Grandmaster Chime: Η limited edition έκδοση του πιο περίπλοκου ρολογιού που δημιουργήθηκε ποτέ

Το limited edition μοντέλο της Patek Philippe, Grandmaster Chime, κυκλοφόρησε το 2014 από τη θρυλική ελβετική ωρολογοποιία, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για το πιο περίπλοκο ρολόι που κατασκεύασε από την ίδρυσή της, το 1839.

Διαβάστε ακόμα: Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: Το πιο ακριβό ρολόι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία - Πουλήθηκε 5,8 εκατ. δολάρια

Τα τελευταία εννέα χρόνια, η Patek Philippe έχει λανσάρει αρκετές διαφορετικές επαναλήψεις του αριστουργήματος, συμπεριλαμβανομένης μιας μοναδικής έκδοσης που αυτή τη στιγμή κατέχει το ρεκόρ του πιο ακριβού ρολογιού που πουλήθηκε ποτέ.

Για το 2023, η Patek Philippe παρουσίασε μια νέα έκδοση του Grandmaster Chime που ενσωματώνει μια νέα ερμηνεία της αναστρέψιμης κάσας διπλής όψης. Αποτελεί επίσης την πρώτη επανάληψη του ρολογιού η οποία διαθέτει δίχρωμη κάσα με συνδυασμό λευκού και ροζ χρυσού.

Εικόνα

Η κάσα διπλής όψης διακρίνεται για τον κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μηχανισμό περιστροφής, που επιτρέπει στο ρολόι να φοριέται και από τις δύο του πλευρές, με ορατό οποιοδήποτε καντράν.

Εικόνα

Τα δύο καντράν του νέου Grandmaster Chime από καφέ οπαλίνα με χρυσούς αριθμούς Breguet διαθέτουν επίσης και ένα μοτίβο που έχει «κεντηθεί» στο χέρι (στην πλευρά του ρολογιού). Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι η κάσα δεν είναι αδιάβροχη και προσφέρει προστασία μόνο από την υγρασία και τη σκόνη.

Εικόνα

Η πλευρά του ημερολογίου διαθέτει πλάκες καντράν από συμπαγή χρυσό 18Κ. Το αποκορύφωμα του ρολογιού είναι ο εξαιρετικά περίπλοκος χειροκίνητος μηχανισμός του 300 GS AL 36‑750 QIS FUS IRM.

Όπως όλες οι προηγούμενες επαναλήψεις του Grandmaster Chime, το νέο ρολόι διεθέτει 20 υπομηχανισμούς. Μεταξύ αυτών είναι πέντε ακουστικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων δύο που έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας: ένα «ξυπνητήρι» που ηχεί την προγραμματισμένη ώρα και ένας επαναλήπτης ημερομηνίας που χτυπά την ημέρα στην οποία έχει ρυθμιστεί.

Εικόνα

Το ρολόι συνοδεύεται από ραμμένο στο χέρι λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, το οποίο διαθέτει αναδιπλούμενο κούμπωμα από λευκό και ροζ χρυσό. Το «πακέτο» περιλαμβάνει και ασορτί μανικετόκουμπα σε λευκόχρυσο με καφέ οπαλίνα στο κέντρο και διακοσμημένα στο χέρι με ραβδωτό μοτίβο κι έναν σταυρό Calatrava σε ροζ χρυσό.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Grandmaster Chime μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Patek Philippe.