Μια υπόσκαφη βίλα στη Μαγιόρκα πωλείται 3,97 εκατ. ευρώ - Πιστεύεται ότι ανήκε στην οικογένεια του Κολόμβου

Μια εξοχική υπόσκαφη βίλα, 3,97 εκατ. ευρώ στην Ισπανία σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε μέσα σε μια σπηλιά πολυτελείας. Το ακίνητο βρίσκεται στη Μαγιόρκα της Ισπανίας και πιστεύεται ότι ανήκε στο παρελθόν στην οικογένεια του Χριστόφορου Κολόμβου.
Μια υπόσκαφη βίλα στη Μαγιόρκα πωλείται 3,97 εκατ. ευρώ - Πιστεύεται ότι ανήκε στην οικογένεια του Κολόμβου

Tο να ζει κανείς μέσα σε μια σπηλιά όπως στη Λίθινη Εποχή ακούγεται δελεαστικό μόνο αν για τους ξεχασμένους χίπιδες στα Μάταλα. Από την άλλη, όπως συμβαίνει με κάθε είδους ακίνητο, ακόμη και οι σπηλιές δεν είναι όλες οι ίδιες. Μια υπόσκαφη βίλα στη Μαγιόρκα της Ισπανίας είναι η απόδειξη.

Διαβάστε ακόμα: Ντουμπάι - Η πιο ακριβή βίλα είναι ένα παλάτι 6.500 τ.μ. διακοσμημένο με 700.000 φύλλα χρυσού

Το σπίτι που θα μπορούσε να είναι η κατοικία της σύγχρονης οικογένειας των Φλίντστοουνς βρίσκεται στην πόλη Felanitx στις Βαλεαρίδες Νήσους και μόλις βγήκε στην αγορά για 3,97 εκατ. ευρώ. Το ίδιο το ακίνητο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, πιστεύεται ότι ανήκε στην οικογένεια του Χριστόφορου Κολόμβου και ήταν αρχικά ενσωματωμένο στην πλαγιά ενός βουνού. Ωστόσο, από τότε έχει υποστεί μια εξαιρετικά κομψή ανακαίνιση.

H υπόγεια κατοικία εκτείνεται λίγο πάνω από 830 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια -δύο από τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό σπίτι και τα άλλα είναι απλωμένα σε τρεις κήπους. Τα τελευταία έχουν ονομαστεί εύστοχα από τα πλοία του Ισπανού θαλασοπόρου: Niña, Pinta και Santa Maria.

Εικόνα

Οι σημερινοί απέκτησαν το μέρος το 2006 και έκαναν πολλές εντυπωσιακές αναβαθμίσεις με τη βοήθεια ενός τοπικού οικοδόμου. Χρησιμοποίησαν επίσης τον πρώην δημοσιογράφο και νυν φυσιοδίφη Στέφεν Λέισι για να επανασχεδιάσει τους κήπους, ένα έργο που χρειάστηκε 18 μήνες για να ολοκληρωθεί. Σήμερα, οι καλλιέργειες χωρίζονται σε 10 διαφορετικές ζώνες, όλες συνδεδεμένες με τους φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς της τοποθεσίας.

Εικόνα

Στο εσωτερικό, η διάταξη ανεβάζουν την επικοινωνία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε άλλο επίπεδο. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», εξηγεί στο Mansion Global ο Στούαρτ Τζένκινς της Balearic Properties, συνεργάτης του τοπικού μεσιτικού γραφείου Savills που έχει αναλάβει την πώληση.

Εικόνα

«Οι περισσότεροι τοίχοι του σπηλαίου είναι σοβατισμένοι, διατηρούν ωστόσο το απίστευτο ανάγλυφό τους. Το κυρίως σαλόνι, ωστόσο, δεν είναι επικαλυμμένο και πραγματικά σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια σπηλιά. Ο αέρας είναι δροσερός και ξηρός», συμπληρώνει ο Τζένκινς.

Εικόνα

Η κατοικία διαθέτει ένα play room και μια επική υπαίθρια τραπεζαρία που βρίσκεται ακριβώς στο στόμιο του σπηλαίου. Υπάρχουν επίσης δύο πισίνες, καθώς και ένα σετ τζακούζι που βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό ορυχείο πέτρας, κάνοντας τον επισκέπτη να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο δικό του μυστικό σπήλαιο.

Εικόνα

Καθώς το Felanitx είναι γνωστό για την οινική του ιστορία, το ακίνητο δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει έναν ιδιωτικό λειτουργικό αμπελώνα αλλά και εγκαταστάσεις παραγωγής κρασιού. Μετά από όλα αυτά, ποιος μπορεί να πει ότι η ζωή στα σπήλαια ανήκει στην προϊστορία;