Διακοπές α λα Ιντιάνα Τζόουνς στην Αίγυπτο αναζητώντας το χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας υπόσχεται η Luminaire

Την ευκαιρία να κάνουν διακοπές βοηθώντας στην ανασκαφή για τον τάφο της Κλεοπάτρας, δίνει φέτος στους ταξιδιώτες η εταιρεία Luminaire. Το εξαήμερο ταξίδι κοστίζει 21.700 δολάρια ανά άτομο και περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και ιδιωτικές περιηγήσεις.
Διακοπές α λα Ιντιάνα Τζόουνς στην Αίγυπτο αναζητώντας το χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας υπόσχεται η Luminaire

Για εκείνους που έχουν βαρεθεί τα στερεότυπα στις διακοπές τους, μια νεοσύστατη εταιρεία τουρισμού έρχεται να προτείνει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο για να ξοδέψετε τις μέρες της καλοκαιρινής σας άδειας. Η Luminaire δίνει στους λάτρεις της ιστορίας την ευκαιρία να ζήσουν σαν Ιντιάνα Τζόουνς (στην πολυτελή του εκδοχή), αναζητώντας τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης της πιο διάσημης βασίλισσας της αρχαίας Αιγύπτου: της Κλεοπάτρας.

Διαβάστε ακόμα: GoldenEye - Διακοπές α λα Τζέιμς Μποντ στο νησί της Τζαμάικα που ο Ίαν Φλέμινγκ έγραψε όλα τα βιβλία του 007

Η ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιήθηκε μόλις πέρυσι, αποκάλυψε μια νέα εμπειρία που θα δώσει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να βοηθήσουν στην ανασκαφή για τον τάφο της Κλεοπάτρας, ο οποίος δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη. Το ταξίδι περιλαμβάνει επίσης παράπλευρες ενημερωτικές αποστολές και διαμονές σε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Η περιπέτεια ξεκινά στο Κάιρο. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν πρώτα τον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αιγύπτου (Saqqara) για να ρίξουν μια παρασκηνιακή ματιά στις νέες ανακαλύψεις, ενώ, στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το πολυαναμενόμενο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο για μια προεπισκόπηση πριν αυτό ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό.
Ένας Αιγυπτιολόγος θα βρίσκεται σε ετοιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια της περιήγησης στο μουσείο και στο υπόλοιπο ταξίδι για να απαντήσει σε όλες τις καυτές ερωτήσεις.

Εικόνα
Tο πολυαναμενόμενο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δεν έχει ακόμη ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό (Πηγή: Shutterstock)

Επόμενος σταθμός η Αλεξάνδρεια. Η γνωστή αρχαιολόγος Dr. Kathleen Martinez και η ομάδα της ανακάλυψαν πρόσφατα σήραγγες στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, οι οποίες πιστεύουν ότι οδηγούν στον τάφο της Κλεοπάτρας.
Όσοι συμμετέχουν στο γκρουπ, δεν θα εξερευνήσουν μόνο το λαβύρινθο των αρχαίων περασμάτων στο Μεγάλο Ναό του Όσιρι (Taposiris Magna), αλλά θα συμβάλουν επίσης στην αναζήτηση, συμμετέχοντας σε ζωντανές εργασίες ανασκαφής και αποκατάστασης με τη Dr. Martinez και το πλήρωμά της.

Εικόνα
Η αρχαιολόγος Dr. Kathleen Martinez επί τω έργω (Πηγή: Facebook)

Είναι γνωστό ότι η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε είτε στις 10 είτε στις 12 Αυγούστου 30 π.Χ., πιθανώς χρησιμοποιώντας ένα δηλητηριώδες αιγυπτιακό φίδι. Αφού κάνουν –πιθανώς- μια θαυματουργή ανακάλυψη στις σήραγγες, οι ταξιδιώτες θα πραγματοποιήσουν έπειτα μια αποκλειστική περιήγηση στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, συνοδεία ενός αρχειονόμου.

Εικόνα
Άποψη από το εσωτερικό της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (Πηγή: Shutterstock)

Όσον αφορά τη διαμονή, οι jet-setters θα έχουν δύο διανυκτερεύσεις στο Four Seasons Hotel Cairo στο Nile Plaza και τρεις διανυκτερεύσεις στο Four Seasons Hotel Alexandria στο San Stefano. Τα πολυτελή δωμάτια και οι πισίνες των δύο πανέμορφων θερέτρων θα αναλάβουν να σβήσουν την κούραση που συνεπάγεται μια ολόκληρη μέρα ανασκαφών κάτω από τον καυτό αιγυπτιακό ήλιο.

Εικόνα
Η κεντρική πισίνα στο Four Seasons Hotel Cairo (Πηγή: Four Seasons Hotel Cairo)

Συνολικά, το εξαήμερο ταξίδι κοστίζει 21.700 δολάρια ανά άτομο (βάσει κράτησης για δύο άτομα), τιμή στην οποία περιλαμβάνονται όλες τις τοπικές μεταφορές και τα γεύματα. Η Luminaire υποστηρίζει ότι η καλύτερη εποχή για το ταξίδι είναι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2023 και Μαΐου 2024. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το δρομολόγιο με επισκέψεις στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, τη Μεγάλη Σφίγγα ή τον Ναό του Μαντείου του Αμούν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Luminaire.

Εικόνα
Σουίτα στο Four Seasons Hotel Alexandria (Πηγή: Four Seasons Hotel Alexandria)

Η αναζήτηση του τάφου της Κλεοπάτρας δεν είναι η πρώτη ξεχωριστή εμπειρία που προσφέρει η Luminaire. Τον Ιανουάριο, η νεοεισερχόμενη εταιρεία στη βιομηχανία του τουρισμού ανακοίνωσε σχέδια για την πρώτη στον κόσμο πολυτελή αποστολή αναζήτησης δεινοσαύρων. Ποιος ξέρει; Ίσως το επόμενο ταξίδι της Luminaire να είναι μια υποβρύχια αποστολή στη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας.