Booking: Tο Passalacqua στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο για το 2023

Έχουμε τη λίστα με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου κι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή είναι απλά υπέροχο. Το Passalacqua στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας ξεχώρισε στη λίστα του The Worlds 50 Best Hotels, ενώ στην πλατφόρμα του Booking έχει συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 9.9/10!
Booking: Tο Passalacqua στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας είναι το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο για το 2023

Από επιβλητικά all inclusive συγκροτήματα δίπλα σε παραλίες, μέχρι υπέροχα resorts σε βουνοκορφές, ο κόσμος μας είναι γεμάτος με εντυπωσιακά ξενοδοχεία, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες τους. Για να ξεδιαλύνει, λοιπόν, κάπως το τοπίο και να ξεχωρίσουν τα καλύτερα του πλανήτη, το The Worlds 50 Best Hotels έφτιαξε την απόλυτη 50άδα.

Διαβάστε ακόμη: Το νέο πολυτελές καταμαράν «This Is It» μοιάζει με βίλα στη Γλυφάδα

Η λίστα με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου δημιουργήθηκε από ειδικούς σε θέματα ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών δημοσιογράφων, ξενοδόχων και έμπειρων ταξιδιωτών πολυτελείας. Πρόκειται για μια αρκετά ενημερωμένη ομάδα, η οποία έχει επισκεφτεί εκατοντάδες ξενοδοχεία σε όλο τον πλανήτη.

Αυτή η ομάδα, λοιπόν, αποφάσισε πως για το 2023 τον τίτλο του κορυφαίου ξενοδοχείου του κόσμου θα πρέπει να τον πάρει το Passalacqua στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

A post shared by Passalacqua (@passalacqualakecomo)

Χτισμένο στις όχθες της διάσημης λίμνης, αυτό το boutique ξενοδοχείο ξεχειλίζει από ιταλική μεγαλοπρέπεια, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα ήσυχο καταφύγιο που μοιάζει με ιδιωτική έπαυλη, χάρη στα μόλις 24 δωμάτια που διαθέτει.

Στεγάζεται σε μια βίλα του δέκατου όγδοου αιώνα, μέσα σε όμορφους κήπους δίπλα στη λίμνη. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι σκορπισμένα σε τρία κτίρια: την κύρια βίλα, ένα Palazz (πρώην στάβλοι) με οκτώ δωμάτια και το Casa al Lago με τέσσερα δωμάτια, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη λίμνη.

Σαφώς, η γραφική τοποθεσία του ξενοδοχείου, το άψογο στυλ, καθώς και οι εγκαταστάσεις του -που περιλαμβάνουν σάουνα, λουτρά και γυμναστήριο- δύσκολα θα γινόταν να είναι προσιτές προς τον απλό κόσμο. Βλέπετε, η τιμή για μια διανυκτέρευση σε αυτή τη βίλα ξεκινάει από 1.215 ευρώ. Μάλιστα, το Passalacqua ξεχωρίζει και στην πλατφόρμα της Booking, έχοντας συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 9.9/10!

Εικόνα

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις; Η χώρα μας βρίσκεται στη λίστα, καθώς εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace που τερμάτισε στην 35η θέση. Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως τα πήγε καλά, με τέσσερα ξενοδοχεία στο Λονδίνο να βρίσκονται στη λίστα των 50 καλύτερων, ενώ γενικότερα η παρουσία της Ευρώπης κρίνεται επιτυχημένη, με περισσότερα από τα μισά ξενοδοχεία της ηπείρου να διεκδικούν τις πρώτες 50 θέσεις.

Από την άλλη, 18 από τα 50 κορυφαία βρίσκονται στην Ασία, με το Rosewood Hong Kong να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

  1. Passalacqua, Moltrasio, Ιταλία
  2. Rosewood, Χονγκ Κονγκ, Κίνα
  3. Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
  4. The Upper House, Χονγκ Κονγκ, Κίνα
  5. Aman, Τόκιο, Ιαπωνία
  6. La Mamounia, Μαρακές, Μαρόκο
  7. Soneva Fushi, Μαλδίβες
  8. One&Only Mandarina, Puerto Vallarta, Μεξικό
  9. Four Seasons Firenze, Φλωρεντία, Ιταλία
  10. Mandarin Oriental, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου εδώ.