Σύντομα κοντά σας: Υψηλή γαστρονομία και σπα, με θέα... Γη

Σύντομα κοντά σας: Υψηλή γαστρονομία και σπα, με θέα... Γη

Η εποχή που θα απολαμβάνουμε μενού βραβευμένα με αστέρι Michelin ή ένα μασάζ μας με θέα... τον πλανήτη Γη, δεν είναι μακριά!

Δύο γαλλικές και μία αμερικανική εταιρεία έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να πρωταγωνιστήσουν σε μια ανερχόμενη τουριστική αγορά, τα διαστημικά αερόστατα.

Τα space balloons, όπως λέγονται, είναι τεράστιες κάψουλες υπό πίεση που θα εκτοξεύονται μερικά χιλιόμετρα έξω από την ατμόσφαιρα της Γης για περίπου 6 ώρες.

Με τις εταιρείες Virgin Galactic και Blue Origin να έχουν προγραμματίσει πτήσεις εκτός του πλανήτη σε έναν μόλις χρόνο από σήμερα προσφέροντας μια εμπειρία μηδενικής βαρύτητας που θα διαρκεί έως και 11 λεπτά, πολλές είναι εκείνες οι εταιρείες που θέλουν να εξελίξουν ακόμη περισσότερο αυτή την εμπειρία.

Μια από αυτές, η Zephalto, ανέφερε πως σχεδιάζει να προσφέρει γεύματα στο διαστημικό αερόστατο από έναν σεφ με αστέρι Michelin. Το ταξίδι με την κάψουλα Céleste, που αναμένεται να διαρκέσει 6 ώρες θα κοστίζει μόλις… 127.000 $ προσφέροντας εξαιρετική θέα στον πλανήτη Γη και την άκρη του διαστήματος.

Η διαστημικά κάψουλα Céleste, σχεδιάστηκε ως το «μικρότερο ξενοδοχείο εμπειρίας» στον κόσμο και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον διάσημο σεφ που θα αναλάβει το διαστημικό μενού.

Το αντίπαλον δέος της γαλλικής Zephalto, είναι η αμερικανική εταιρεία Space Perspective που σχεδιάζει να εκτοξεύσει το 2024 το Spaceship Neptune, ένα space balloon με 7 επιβάτες, μπαρ, γκουρμέ κουζίνα, wifi και κυρίως μεγάλα παράθυρα για εξαιρετική θέα. Και όλα αυτά για μόλις 125.000 δολάρια!

Εικόνα

Και αν σας φαίνονται πολλά, μάθετε πως η εταιρεία ισχυρίζεται πως έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 1.600 εισιτήρια, που ισοδυναμούν με περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Αν ψάχνετε κάτι οικονομικότερο, η World View σας δίνει τη λύση καθώς χρεώνει μόλις 50.000 δολάρια ανά εισιτήριο για μία θέση σε space balloon 8 ατόμων.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπέρασαν τις 1.000, ενώ υπόσχεται πως η εκτόξευση θα γίνει από 7 εξωτικά σημεία που περιλαμβάνουν το Γκραντ Κάνυον, τον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο, το Σερενγκέτι στην Κένυα, το Σινικό Τείχος στην Κίνα και τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!

Φώτος: Zephalto