Σαρδηνία: Φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες με όλα τα έξοδα πληρωμένα

Σαρδηνία: Φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες με όλα τα έξοδα πληρωμένα

Φανταστείτε πως έχετε καταφέρει το ακατόρθωτο. Να κάνετε τη δουλειά των ονείρων σας αλλά χωρίς να χρειάζεται να στοιβάζεστε καθημερινά στο μετρό ή να περνάτε ατελείωτες ώρες κολλημένοι στην κίνηση για να φθάσετε στο γραφείο σας. Όνειρο; Ναι αλλά γίνεται ακόμη καλύτερο αν μάθετε πως θα μπορούσατε να εργάζεστε από την ονειρεμένη Σαρδηνία και μάλιστα χωρίς να πληρώσετε απολύτως τίποτα!

Από τις πωλήσεις σπιτιών με 1 ευρώ στον κόμβο ψηφιακών νομάδων

Με σκοπό την προέλκυση ψηφιακών νομάδων από όλο τον κόσμο, το Ολολάι, ένα μικρό χωριό της Σαρδηνίας, δημιούργησε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας remote εργαζόμενων. Και καθώς δεν πρόκειται για ένα διάσημο μέρος που κάποιος θα επέλεγε για να εργαστεί, το μικρό ιταλικό χωριό σκέφτηκε να παρέχει στους εργαζόμενους δωρεάν σπίτι και πληρωμένα όλα τα έξοδα του σπιτιού για 3 μήνες.

Μακριά από τις διάσημες ακτές της Σαρδηνίας, το Ολολάι, είχε και στο παρελθόν γίνει γνωστό, όταν προσέφερε σπίτια προς αγορά έναντι 1 ευρώ! Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ανταποκριθεί στην παράξενη αγγελία και είχαν επενδύσει 1 ευρώ για να αγοράσουν μια παλιά, εγκαταλελειμμένη αγροικία. Και ενώ με μια πρώτη ματιά η αγγελία φαινόταν εκκεντρική, σκοπός του δήμου ήταν να τονώσει τον πληθυσμό του μικρού χωριού που από 2.250 κατοίκους πλέον αριθμεί μόνο 1.300.

Το πρόγραμμα «Work from Ollolai», χρηματοδοτείται από τον δήμο που έχει επενδύσει 20.000 ευρώ για να φιλοξενήσει 30 ψηφιακούς νομάδες από όλο τον κόσμο. Κάθε εργαζόμενος που θα επιλεχθεί, θα έχει στη διάθεσή του ένα πλήρως επιπλωμένο σπίτι με πληρωμένα όλα του τα έξοδα για 3 ολόκληρους μήνες. Μοναδική υποχρέωση του εργαζόμενου είναι να πληρώσει…1 ευρώ στον ιδιοκτήτη του σπιτιού του, μια κίνηση συμβολική που μάλιστα συνδυάζεται με γιορτή σε όλο το χωριό!

Πολύ περισσότερα από όσα περίμενα…

Στο Ολολάι, ήδη έφθασε η 39χρονη σχεδιάστρια λογισμικού, Κλαρίς Παρτίς από το Λος Άντζελες, προκειμένου να εργαστεί από απόσταση και ήδη δηλώνει ενθουσιασμένη με το μικρό χωριό και τους κατοίκους του. Έχοντας ήδη μια προηγούμενη εμπειρία απομακρυσμένης εργασίας από τη Ζανζιβάρη, η Κλαρίς, αναζητούσε ένα μικρό και ήρεμο μέρος για να εργαστεί κοντά στη φύση.

Το Ολολάι, της φάνηκε ως η τέλεια ευκαιρία όταν έμαθε μάλιστα πως δεν θα χρειαστεί καν να πληρώνει τα έξοδα διαμονής της. Περιτριγυρισμένη από βουνά, φύση, παραλίες και καθαρό αέρα, η Κλαρίς, απολαμβάνει τις ατελείωτες βόλτες στο χωριό, την παρέα με τους φιλικούς κατοίκους αλλά και το ονομαστό ιταλικό φαγητό. «Το Ολολάι, μου προσφέρει ήδη πολύ περισσότερα από όσα περίμενα», αναφέρει η Κλαρίς, προτρέποντας όλο και περισσότερους ψηφιακούς νομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Ο δήμαρχος του χωριού, Φραντσέσκο Κολούμπου μιλώντας στο CNBC, αναφέρθηκε στη επιτυχία του προγράμματος για την αγορά κατοικίας έναντι 1 ευρώ. «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία – πολλοί ξένοι αγόρασαν και αναδιαμόρφωσαν δεκάδες εγκαταλελειμμένες κατοικίες», ανέφερε συμπληρώνοντας «Τώρα, αφού επενδύσαμε στο internet υψηλής ταχύτητας, με αυτό το νέο έργο «Work from Ollolai» θέλουμε να κάνουμε το χωριό μας ψηφιακό νομαδικό κόμβο».
Το Ολολάι ήδη περιμένει τους επόμενους ψηφιακούς νομάδες του ενώ οι ηλεκτρονικές αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι τον Δεκέμβριο. Ενδιαφέρεστε;