Rolls-Royce Droptail: Το ακριβότερο αυτοκίνητο του 2024 - Κοστίζει 30 εκατ. δολάρια

Το Rolls-Royce Droptail, με τιμή 30 εκατ. δολάρια είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο του 2024! Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί τρία μοντέλα: ένα ονομάζεται Arcadia Droptail, ένα κυκλοφορεί ως La Rose Noire Droptail και το τελευταίο... «ακούει» στο Amethyst Droptail.
Rolls-Royce Droptail: Το ακριβότερο αυτοκίνητο του 2024 - Κοστίζει 30 εκατ. δολάρια

Η ανακήρυξη ενός και μόνου αυτοκινήτου ως το πιο ακριβό στον κόσμο, δεν είναι απλή υπόθεση. Για να υπάρξει μια σίγουρη απάντηση, και πριν τα... αστρονομικά ποσά, χρειάζεται προσοχή. Τον τελευταίο χρόνο περίπου, η μέση τιμή για ένα νέο αυτοκίνητο κυμάνθηκε γύρω στα 48.000 δολάρια. Αυτό το νούμερο είναι σχεδόν 10 ευρώ υψηλότερο από το κόστος των νέων αυτοκινήτων το 2019, πριν από την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Gentlemen κατακτούν το Netflix και τον κόσμο της μόδας

Σε κάθε περίπτωση, στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα για το 2024 βρέθηκε το Rolls-Royce Droptail, με τιμή 30 εκατομμύρια δολάρια! Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί τρία μοντέλα: ένα ονομάζεται Arcadia Droptail, ένα κυκλοφορεί ως La Rose Noire Droptail και το τελευταίο... «ακούει» στο Amethyst Droptail.

Εικόνα

Μάλιστα, το Arcadia, διαθέτει μια λευκή απόχρωση που είναι εμποτισμένη με σωματίδια αλουμινίου με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν μαργαριτάρι! Ο συνολικός σχεδιασμός και των τριών Droptail παραμένει σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπος, με όρθια μάσκα, λεπτά πίσω φώτα και στρογγυλεμένους οπίσθιους άξονες.

Εικόνα

Το τετράτροχο κομψοτέχνημα, La Rose Noire Droptail αποτελεί την «απόσταξη εμπειριών» των πελατών της, που επιδεικνύουν την υψηλότερη ικανότητα τεχνοκριτικής. Η RR συνοδεύει το αφήγημα της La Rose Noire Droptail με το ειδικό χρώμα -σκούρο κόκκινο του ροδιού- που αποκαλεί True Love (αληθινή αγάπη).

Εικόνα

Η απόχρωση True Love συμπληρώνεται από ένα σκούρο φινίρισμα που ονομάζεται Hydroshade, λόγω της υγρής «ποιότητάς» του. Συγκεκριμένα, ένας ηλεκτρολύτης χρωμίου εισάγεται κατά τη διαδικασία επιμετάλλωσης για να παρέχει ένα σκούρο αλλά ανακλαστικό φινίρισμα. Αυτό το φινίρισμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό, που γυαλίζεται χειροποίητα.

Εικόνα

Στο κέντρο του ταμπλό φιγουράρει ένα σπάνιο και μοναδικό ρολόι, ένα Audemars Piguet Royal 43 χιλιοστών που μάλιστα δύναται να αφαιρεθεί από το ταμπλό και να φορεθεί στον καρπό. Σε αυτή την περίπτωση το άνοιγμα στην πρόσοψη του ταμπλό καλύπτεται με ένα κομψό κάλυμμα τιτανίου που απεικονίζει μια ροζ γκραβούρα τριαντάφυλλου.

Εικόνα

Το χρώμα αυτό αλλάζει τόνο αναλόγως της γωνίας του ήλιου και αποτελείται από πέντε διαφορετικές στρώσεις, καθεμία εκ των οποίων σε διαφορετικό τόνο του κόκκινου. Όπως εξήγησε η εταιρεία, μια ομάδα ειδικών του χρωματισμού χρειάστηκαν κατά τη διάρκεια εξέλιξης αυτού του χρώματος δοκιμές 150 διαφορετικών μιγμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Louis Vuitton στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ο οίκος μόδας «ντύνει» τα μετάλλια και τη δάδα

Όπως και άλλα εξαιρετικά πολυτελή αυτοκίνητα της Rolls-Royce, πχ το Sweptail του 2017 και το Boat Tail του 2021, το Droptail είναι ένα πολύ σπάνιο όχημα. Για τους λάτρεις της ταχύτητας, το Rolls-Royce Boat Tail, ήταν επίσης το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με 28 εκατομμύρια δολάρια και το πρώτο μοντέλο που προέκυψε από το τμήμα Coachbuild της εταιρείας που απευθύνεται σε βαθύπλουτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Formula 1 έχει το ουίσκι της: Αυτό είναι το νέο μπουκάλι που δημιούργησε το Jack Daniel's και η McLaren

Το Τοπ 10

Για να αντιληφθεί κανείς την δυναμική του luxurious αυτοκινήτου, η τιμή του The Boat Tail ισοδυναμούσε με... 1.797 Nissan Sentra! Άλλα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν καθώς κοστίζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το 2024 είναι τα ακόλουθα στο σχετικό Top 10 που έπεται παρακάτω, για τους λάτρεις της ταχύτητας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 crypto που υπεραποδίδουν το 2024 - Ράλι έως και 2.300%

  1. Pagani Codalunga: 7,4 εκατομμύρια δολάρια
  2. Bugatti Bolide: 4,3 εκατομμύρια δολάρια
  3. Lamborghini Sian: 3,7 εκατομμύρια δολάρια
  4. Rimac Nevera: 2,4 εκατομμύρια δολάρια
  5. Lotus Evija: 2,3 εκατομμύρια δολάρια
  6. Pininfarina Battista: 2,2 εκατομμύρια δολάρια
  7. SSC Tuatara: 2 εκατομμύρια δολάρια
  8. Bentley Bacalar: 1,9 εκατομμύρια δολάρια
  9. Hennessey Venom GT: 1,8 εκατομμύρια δολάρια
  10. McLaren Elva: 1,7 εκατομμύρια δολάρια