Πώληση - ρεκόρ για ρετιρέ στον Central Park Tower της Νέας Υόρκης

Το εντυπωσιακό deal σηματοδοτεί την πρώτη πώληση άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη από το 2022.
Πώληση - ρεκόρ για ρετιρέ στον Central Park Tower της Νέας Υόρκης

Ένα ρετιρέ στην κορυφή του Central Park Tower στη Νέα Υόρκη, του ψηλότερου κτιρίου κατοικιών στον κόσμο, πωλήθηκε επίσημα έναντι 115 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους Kent Wu, John Gomes και Fredrik Eklund της Douglas Elliman από την ομάδα Eklund | Gomes Team, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον αγοραστή.

Διαβάστε ακόμη: Στο «ρινγκ» των προσφορών για το απίστευτο Patek Philippe Grandmaster Chime του Σταλόνε

Η διπλοκατοικία που βρίσκεται στη 217 West 57th Street σηματοδοτεί την πρώτη συμφωνία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη από το 2022. Καταλαμβάνοντας τον 107ο και τον 108ο όροφο του κτιρίου, το ακίνητο βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά για το τεράστιο ποσό των 175 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο του 2023.

Εικόνα

Στη συνέχεια, η ζητούμενη τιμή του ανακτορικού διαμερίσματος μειώθηκε στα 149,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την καταχώρησή του στο StreetEasy. "Είναι η πιο ακριβή κατοικία που έχουμε πουλήσει ποτέ", δήλωσε ο εργολάβος Gary Barnett της Extell Development στη Wall Street Journal τον Ιανουάριο.

Το διαμέρισμα εκτείνεται σε δύο ορόφους και έχει συνολική έκταση πάνω από 1000 τετραγωνικά μέτρα. Συνολικά, η κατοικία περιλαμβάνει επτά υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια και δύο μεγάλες βεράντες. Διαθέτει επίσης ψηλά ταβάνια, ιδιωτικό ανελκυστήρα εντός της μονάδας, μεγάλη βιβλιοθήκη, ωδείο και αίθουσα κινηματογράφου.

Εικόνα

Αν και η αγορά πολυτελών κατοικιών της Νέας Υόρκης έκλεισε το 2023 με αύξηση 37,6% στις πωλήσεις, καμία από αυτές τις κατοικίες δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρκετά ψηλό όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μία από τις τελευταίες mega συναλλαγές στην κατηγορία τιμών των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω ήταν όταν ο δισεκατομμυριούχος Daniel Och πούλησε το ρετιρέ του στο 220 Central Park South το 2022 για 188 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν διπλάσια από τα 93 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε για να το αγοράσει το 2019.