eCopters: Πότε απογειώνονται τα ηλεκτρικά ελικόπτερα

Χιλιάδες ηλεκτρικά ελικόπτερα της FlyNow αναμένεται να βρεθούν στον ουρανό της Σαουδικής Αραβίας το 2030.
eCopters: Πότε απογειώνονται τα ηλεκτρικά ελικόπτερα

Η FlyNow, πρόκειται για μια αυστριακή start up επιχείρηση, που έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη και κατασκευή των πρώτων ηλεκτρικών ελικοπτέρων. Μάλιστα, τα προετοιμάζει για το ντεμπούτο του στην World Expo στη Σαουδική Αραβία το 2030.

Διαβάστε περισσότερα: Τα 10 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο

Το φιλόδοξο πρότζεκτ ανακοινώθηκε από τη συνιδρύτρια και COO της FlyNow, Yvonne Winter, αλλά και τον CEO της Saudi Arabia Holding Co., Mohammed AlQahtani, μέσω LinkedIn. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, χιλιάδες μικροσκοπικά ηλεκτρικά ελικόπτερα θα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια έκταση 6000 στρεμμάτων στο Ριάντ για να βελτιώσουν την κινητικότητα και τη βιωσιμότητα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Εικόνα

Η FlyNow ανοίγει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής στη Σαουδική Αραβία μέσα στον επόμενο μήνα για να ξεκινήσει την παραγωγή της. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει στον αέρα για 50 χιλιόμετρα ή περίπου 30 λεπτά με μία μόνο φόρτιση.Τα ελικόπτερα χωρίς εκπομπές ρύπων μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα τα 130 km/h, αν και πιθανότατα δεν θα πετάξουν τόσο γρήγορα μέσα στην έκθεση. Το διθέσιο είναι επίσης ικανό να μεταφέρει περίπου 200 κιλά.

Και τα δύο σχέδια είναι κομψά, μίνιμαλ, αλλά και σχεδόν αθόρυβα. Θα διαθέτουν επίσης ένα σύστημα αυτόματης πτήσης (AFS), έτσι ώστε να ταξιδεύουν κατά μήκος μιας σταθερής διαδρομής και να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο πτήσης.

Εικόνα

Ωστόσο, το ντεμπούτο του 2030 παρουσιάζει κάποιες προκλήσεις. Η εταιρεία θα πρέπει να βρει σημεία για τη φόρτιση και την αποθήκευση του στόλου κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Οι διαδρομές πτήσης θα πρέπει επίσης να σχεδιαστούν προσεκτικά για την αποφυγή ατυχημάτων. Επιπλέον, η FlyNow πρέπει να κατασκευάσει χιλιάδες αεροσκάφη σε μόλις έξι χρόνια. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ