Διακοπές τον Αύγουστο: Η Μήλος στους 8 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία, μέχρι το Εκουαδόρ και την Καραϊβική. Εάν η καλοκαιρινή σας άδεια ξεκινά τον Αύγουστο, οι κάτωθι προορισμοί είναι ιδανικοί για να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Διακοπές τον Αύγουστο: Η Μήλος στους 8 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Eάν είχατε την απαραίτητη... υπομονή, ο Αύγουστος θα σας ανταμείψει, καθώς υπάρχουν φοβερά μέρη για διακοπές που προσφέρουν χαλαρωτική καλοκαιρινή απόδραση, χωρίς να είναι ιδιαιτέρως πολυπληθή. Στην κορύφωση της θερινής ραστώνης, τα ταξίδια χρειάζονται οργάνωση, καθώς η πλειοψηφία των αδειούχων αναζητά φυγή καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα που διανύουμε και γίνεται το... αδιαχώρητο!

Αν ψάχνετε για μια περιπέτεια σε αμμώδη νησιά, το Μποναίρ και η Αρούμπα έχουν καλό καιρό όλο τον μήνα. Ο Αύγουστος είναι επίσης ένας τέλειος μήνας για να ταξιδέψετε σε λιγότερο γνωστά ευρωπαϊκά μέρη όπως η Μήλος και το Μπόντρουμ, γνωστό στα Ελληνικά και ως Αλικαρνασσός, όπου θα χαθείτε στις μαγικές παραθαλάσσιες πόλεις.

Ακολουθούν οι καλύτεροι προορισμοί για να πάτε τον Αύγουστο του 2024.

Σικελία

Το νησί της Σικελίας έχει πολλά να δώσει το καλοκαίρι, με γοητευτικές λιθόστρωτες πόλεις, κρυμμένα χωριά, όμορφους παράκτιους θύλακες και ιστορικές τοποθεσίες. Ο καιρός τον Αύγουστο είναι εξαιρετικός για μπάνιο στην παραλία. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών στην Ταορμίνα, το Festa del Santo Salvatore στο Cefalù και το Ferragosto, το οποίο λαμβάνει χώρα σε όλη τη Σικελία. Τα νησιά του Αιόλου, ένα ηφαιστειακό αρχιπέλαγος στη Σικελία, αξίζει επίσης μία ματιά, καθώς ενδείκνυται για περιπέτειες και διαθέτει εκπληκτική θέα.

Εικόνα

Αρούμπα

Η Αρούμπα σπάνια βιώνει τις επιπτώσεις των τυφώνων, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό για τον Αύγουστο. Το νησί της Καραϊβικής προσφέρει συναρπαστικές υπαίθριες εμπειρίες, όπως περιηγήσεις με ATV στο Εθνικό Πάρκο Arikok, ιππασία, πεζοπορία και μερικές από τις καλύτερες υποβρύχιες δραστηριότητες. Το νησί φιλοξενεί επίσης μερικά εκπληκτικά εστιατόρια, όπως το Flying Fishbone, όπου τα τραπέζια είναι τοποθετημένα στο νερό, ενώ μπορείτε να δειπνήσετε με πιάτο τη θάλασσα στο Pinchos Bar & Grill. Τον Αύγουστο, οι δρόμοι μετατρέπονται σε μια ζωντανή σκηνή στο εβδομαδιαίο Island Fest, ενώ στις 14 Αυγούστου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη τελετή ανανέωσης του όρκου της Καραϊβικής.

Εικόνα

Μπελίζ

Το Μπελίζ εμπεριέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό ιστορικότητας, πολιτισμού και περιπλανήσεων. Τα ερείπια των Μάγια, το τροπικό δάσος και η περιήγηση με ελικόπτερο πάνω από τη διαβόητη, «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» την υποβρύχια καταβόθρα στα ανοιχτά της ακτής του Μπελίζ, είναι αναγκαία για μία επίσκεψη. Το κολύμπι ή η κατάδυση στο Shark Ray Alley και στο Hol Chan Marine Reserve συνιστά επιπροσθέτως ένα must. Στο πολιτιστικό φεστιβάλ τον Αυγούστου, η χώρα γιορτάζει τον Χορό των Ελαφιών στο Σαν Αντόνιο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν παραδοσιακά τελετουργικά με κυνήγι. Επίσης διεξάγεται το Διεθνές Φεστιβάλ Costa Maya του San Pedro, ένα από τα μεγαλύτερα στο Μπελίζ, και το τουρνουά Tres Pescados Slam, όπου διοργανώνονται διαγωνισμοί tarpon, bonefishing, casting και boat poling.

Εικόνα

Μποναίρ

Το Μποναίρ στην Καραϊβική βρίσκεται έξω από τη ζώνη των τυφώνων και κατέχει το παλαιότερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο, έναν ονειρεμένο προορισμό για δύτες και όσους θέλουν να λάβουν πιστοποίηση PADI νησί. Το μικροσκοπικό νησί είναι γνωστό για το Εθνικό Πάρκο Washington Slagbaai, το οποίο είναι ένα τέλειο μέρος για πεζοπορία και μια βουτιά στη θάλασσα. Οι καλοφαγάδες θα λατρέψουν την πιατέλα σούσι του Senang, το ρομαντικό σκηνικό του Sebastian και τα μπιφτέκια στο Kite City.

Εικόνα

Γενεύη

Η Γενεύη ζωντανεύει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και ο Αύγουστος ειδικότερα βρίσκει την ελβετική πόλη γεμάτη με υπαίθρια μουσική, θερινά σινεμά, κολύμπι στη λίμνη και πολλά φεστιβάλ. Η λίμνη της Γενεύης προσφέρει ένα γραφικό τοπίο γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα τα καταστήματα. Διάσημη ως η πρωτεύουσα του ρολογιού του κόσμου, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση για ρολόγια, είτε να επισκεφθούν το Μουσείο Patek Philippe ή να θαυμάσουν το The Flower Clock. Τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν είναι το Pregny Alp Festival, που τιμά την ελβετική κουλτούρα και το Pachamama Connexion Festival που γιορτάζει τη διασύνδεση μουσικής και φύσης.

Εικόνα

Νησιά Γκαλαπάγκος

Η εξερεύνηση των νησιών Γκαλαπάγκος στο Εκουαδόρ είναι στη λίστα επιθυμιών πολλών τουριστών. Τον Αύγουστο, ο καιρός είναι δροσερός και ιδανικός για την άγρια ​​ζωή, καθώς τώρα συνήθως γεννούν και θηλάζουν τα θαλάσσια λιοντάρια της Καλιφόρνια και οι γούνινες φώκιες. Παράλληλα και οι πασίγνωστες γιγάντιες χελώνες των Γκαλαπάγκος γεννούν τα αυγά τους με τους επισκέπτες μπορούν να προτιμήσουν και μια κρουαζιέρα στα καθαρά νερά του εξωπραγματικού προορισμού.

Εικόνα

Μπόντρουμ

Με εκπληκτικές παραλίες, κομψά παραλιακά κλαμπ και luxurious ξενοδοχεία, το Μπόντρουμ, γνωστό στα Ελληνικά και ως Αλικαρνασσός είναι ένα μέρος που θα σας μαγέψει. Δεν είναι μόνο τα beach clubs στα ντουζένια τους τον Αύγουστο, αλλά και εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου, που υποδέχεται αθλητές από όλο τον κόσμο και το Μουσικό Φεστιβάλ που παρουσιάζει αναγνωρισμένα έργα διεθνούς κύρους με ορχήστρες και σολίστ. Για τα party animals, μερικά από τα καλύτερα beach clubs περιλαμβάνουν το The Bodrum Edition και το Maca Kizi Beach, ενώ το Gumusluk Fenerci και το Orfoz είναι μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια για καλοφαγάδες.

Εικόνα

Μήλος

- Ποιοι θα την λατρέψει: Οι ταξιδιώτες που ενθουσιάζονται να ανακαλύπτουν μικρές παραθαλάσσιες πόλεις

- Αξιοθέατα: Παραλία Σαρακήνικο, Πλάκα

- Τι δεν πρέπει να χάσετε: Μια περιήγηση στο Κλέφτικο και τις θαλάσσιες σπηλιές

Εικόνα

Η Μήλος δεν παίρνει την προσοχή που της αξίζει. Το ονειρεμένο κυκλαδίτικο νησί έχει αμέτρητους υποτιμημένους και ανεξερεύνητους «θησαυρούς». Το σεληνιακό τοπίο της παραλίας Σαρακήνικο είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία στον κόσμο, ενώ η παραλία Τσιγκράδο είναι απομακρυσμένη και γοητευτική. Ο καιρός τον Αύγουστο είναι κατάλληλος για μια περιπλάνηση στην Πλάκα και στα Πολλώνια.

Εικόνα

Επίσης, μια βόλτα με καραβάκι για να επισκεφθείτε τις θαλάσσιες σπηλιές, θα σας μείνει ανεξίτηλη. Τον Δεκαπενταύγουστο διεξάγεται μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες γιορτές του νησιού: η Κοίμηση της Θεοτόκου. Κάθε απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, οι δρόμοι γεμίζουν με χορό, τραγούδι και τοπικές λιχουδιές.

Εικόνα

Στις πιο νόστιμες και γευστικές κουζίνες συγκαταλέγονται τα πιάτα στον Γιαλό ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην προκυμαία και σερβίρει τα πιο φρέσκα θαλασσινά του νησιού.

Aλησμόνητο θα σας μείνει και το εστιατόριο Sirocco, όπου ψάρια και κρέατα - σε μία σπάνια μαγειρική τεχνική- σιγοψήνονται σε πήλινες γάστρες βυθισμένες στην ηφαιστειακή άμμο κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πού να μείνετε:

- Domes White Coast Milos: Το πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο είναι η επιτομή της κομψότητας. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Στο κατάλυμα υπάρχει ένα εξαιρετικό εστιατόριο, καθώς και ένα μπαρ.

- White Pebble Suites: Το boutique ξενοδοχείο που βρίσκεται στα Πολλώνια διαθέτει αρχιτεκτονική που εναρμονίζεται με την ιστορική παράδοση των ελληνικών νησιών: τοπικά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο και τσιμέντο. Όλες οι σουίτες προσφέρουν όμορφη θέα στην ακτή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη White Pebble Suites Milos (@whitepebblesuites)

- Villa Eva: Η ευρύχωρη βίλα διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, πισίνα, μπάρμπεκιου, αίθριο και μεγάλο κήπο. Όταν ξυπνήσετε, θα σας περιμένει σπιτικό πρωινό στη βεράντα. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλόξενοι και βρίσκονται πάντα εκεί για να σας εξυπηρετήσουν και να μοιραστούν τις γνώσεις τους για να ζήσετε την εμπειρία σας στο maximum.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ