Μάικλ Φελπς: Πόσα χρήματα έχει ο Ποσειδώνας που «δάμασε» τις πισίνες

O Μάικλ Φελπς έχει κατακτήσει συνολικά 28 Ολυμπιακά μετάλλια συμπεριλαμβανομένων 23 χρυσών, 3 αργυρών και 2 χάλκινων.
Μάικλ Φελπς: Πόσα χρήματα έχει ο Ποσειδώνας που «δάμασε» τις πισίνες

Ο πρώην Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς θεωρείται ευρέως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών. Συγκέντρωσε 82 μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς αγώνες κολύμβησης, ενώ το εντυπωσιακό του ρεκόρ περιλαμβάνει 65 χρυσά μετάλλια, 14 ασημένια και 3 χάλκινα. Στα 39 του είναι με διαφορά ο Ολυμπιονίκης με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πρώην γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνινα, η οποία κατέχει συνολικά 18 Ολυμπιακά μετάλλια.

Διαβάστε ακόμη: Παρίσι 2024: Χρυσή ευκαιρία για τους οίκους μόδας οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Μάικλ Φελπς έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 15 ετών στο Σίδνεϊ το 2000, τερματίζοντας πέμπτος στα 200 μέτρα πεταλούδα. Κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων Ολυμπιακών Αγώνων, εδραίωσε τη θρυλική του θέση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια και δύο χάλκινα μετάλλια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Πεκίνο το 2008, κέρδισε συνολικά οκτώ χρυσά μετάλλια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ο Μάικλ Φελπς πρόσθεσε τέσσερα χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια μετάλλια στη συλλογή του, ενώ στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ολοκλήρωσε την Ολυμπιακή του καριέρα με πέντε χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.

Γνωρίζοντας όλα αυτά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μάικλ Φελπς έχει συγκεντρώσει μια σημαντική περιουσία χάρη στην επιτυχημένη καριέρα του και τις πολυάριθμες χορηγικές του δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Celebrity Net Worth και τα διαθέσιμα δημόσια στοιχεία, η καθαρή περιουσία του κολυμβητή υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 91 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα, η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών απονέμει αμοιβή 25.000 δολαρίων (περίπου 23.000 ευρώ) για χρυσά μετάλλια, 15.000 δολάρια (περίπου 13.700 ευρώ) για ασημένια μετάλλια και 10.000 δολάρια (περίπου 9.100 ευρώ) για το χάλκινο μετάλλιο. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο Μάικλ Φελπς θα είχε βάλει στην τσέπη περισσότερα από 640.000 δολάρια (περίπου 584.000 ευρώ) για τα 28 Ολυμπιακά του μετάλλια.

Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του, ο Μάικλ Φελπς συνεχίζει να κερδίζει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 9,1 εκατομμύρια ευρώ) ετησίως από τα χορηγικά του συμβόλαια. Μερικά από τα πιο προσοδοφόρα περιλαμβάνουν τα brands, Omega, Subway, Visa και Under Armour. Επίσης, ο πρώην αθλητής κατέχει επίσης μερίδιο στην Talkspace, μια startup ψυχικής υγείας, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.