Νόα Λάιλς: Το αγαπημένο αξεσουάρ του «Σίφουνα» των 100 μέτρων

Για πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου ο Νόα Λάιλς έγινε ο βασιλιάς των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στον καρπό του φορούσε το αγαπημένο του αξεσουάρ. 
Νόα Λάιλς: Το αγαπημένο αξεσουάρ του «Σίφουνα» των 100 μέτρων

Ο Νόα Λάιλς είναι και επίσημα ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο. Πήρε το χρυσό στον «βασιλιά» των αγώνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, την κούρσα των 100 μέτρων, αφήνοντας ολόκληρο τον κόσμο να κρατά την ανάσα του μέχρι την τελική ετυμηγορία του photo finish και του πίνακα αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Το νέο, πολυτελές ρολόι του Ντέιβιντ Μπέκαμ κοστίζει μόλις 4.200 ευρώ

Σε έναν ιστορικό τελικό για τον στίβο, στον οποίο όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν τη γραμμή τερματισμού σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, ο Αμερικανός έλαμψε, κερδίζοντας τον Τζαμαϊκανό Τόμπσον για μόλις πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αυτό που λίγοι ίσως πρόσεξαν, ήταν το ότι ο Λάιλς σε αυτή την ιστορική κούρσα φορούσε στον καρπό του το αγαπημένο του αξεσουάρ. Μιλάμε για το εμβληματικό ρολόι, το Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 της Omega. Σε αυτό το μοντέλο των 44,25 χιλιοστών, υπάρχει ένα μαύρο καντράν από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Συνοδεύεται από διάτρητο μαύρο λαστιχένιο λουράκι με εσωτερικό κίτρινο καουτσούκ, ενώ το ρολόι είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από μαύρο κεραμικό.

Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται από τους κίτρινα βαμμένους δείκτες χρονογράφου και μια χαραγμένη με λέιζερ κλίμακα ταχυμέτρου στη στεφάνη από λευκό σμάλτο. Ο μετρητής μικρών δευτερολέπτων που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαθέτει επίσης έναν δείκτη τιτανίου βαθμού 5 σε σχήμα πυραύλου Saturn V.

Αυτό το τρισδιάστατο σχήμα επιτυγχάνεται με λέιζερ, ενώ τα χρώματα επιτυγχάνονται με λευκό σμάλτο, απόξεση και στίλβωση με λέιζερ. Η καλιμπέρα 3869 του Omega Co-Axial Master Chronometer είναι ειδικά διακοσμημένη, ενώ στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι χαραγμένες οι επιγραφές "APOLLO 8, DEC 1968", "DARK SIDE OF THE MOON", "WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE" και "CO-AXIAL MASTER CHRONOMETER". Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι.

Πριν γίνει ο βασιλιάς των 100 μέτρων στο Παρίσι το 2024, ο Noah Lyles είχε δηλώσει πως: «Τα ρολόγια Omega είναι πραγματικά εξαιρετικά και, λαμβάνοντας υπόψη το όνειρό μου να γίνω ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, είμαι προφανώς μεγάλος θαυμαστής του Speedmaster». Έτσι, ένα πράγμα είναι σίγουρο, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.