Ελληνικά πούρα: Υψηλής ποιότητας... made in Πέλλα - Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Υπήρξε 1 από τα 3 βασικά προϊόντα της Ελλάδας, που ήρθε μαζί με τους πρόσφυγες και έκτοτε άνθισε.
Ελληνικά πούρα: Υψηλής ποιότητας... made in Πέλλα - Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Διεθνής σταθμός στην τέχνη του πούρου φιλοδοξεί να γίνει η Κρύα Βρύση Πέλλας, με τα αδέρφια Κωνσταντινίδη και την οικοτεχνία τους Vamma Del Sol” (απόσταγμα του ήλιου), να φτιάχνουν μοναδικά κατασκευάσματα που εξάγονται όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε πολλές χώρες ολόκληρου του κόσμου.

«Η οικοτεχνία μας εκμεταλλεύθηκε τον καπνό και την εμπειρία δύο προηγούμενων γενεών που παρήγαγαν προϊόντα για την βιομηχανία. Πήραμε την εξαιρετική πρώτη ύλη και την φτάσαμε στην κατηγορία του long filler premium πούρου (100% καπνός, 100% χειροποίητα και ολόκληρα φύλλα στο γέμισμα), που αντιπροσωπεύει μόλις το 1,5% της παγκόσμιας παραγωγής» τόνισε ο Άρης Κωνσταντινίδης.

Εικόνα

«Θέλουμε να δώσουμε στον καταναλωτή ένα ιδιαίτερο πούρο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες και εύκολο στην κατανάλωση μέσα στην Ευρώπη» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο πούρο ξεχωρίζει καθώς τα καπνά παρήχθησαν και εγκλιματίστηκαν στην Πέλλα και ευρύτερα την ελληνική βιοποικιλότητα.

«Μέσα από την καθετοποιημένη μορφή, προσδίδουμε λεπτά, ειδικά χαρακτηριστικά. Με την μεταποίηση δεν ζυμώνουμε βαριά τα πούρα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο εύκολα καταναλώσιμο, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με πιο χαμηλές θερμοκρασίες από τη Λατινική Αμερική» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη διεθνή αφρόκρεμα τα παραθαλάσσια resorts με άρωμα Ελλάδας

Παράλληλα, επεσήμανε πως προχωρά σε εξαγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο, με customize παραγγελίες, ενώ οι καλύτεροι... πελάτες είναι οι Γερμανοί, που διαθέτουν ουρανίσκους «ανοιχτούς» στα διαφορετικά και καινούργια προϊόντα με νέες γεύσεις.

Το μυστικό της επιτυχίας οφείλεται στο γεγονός πως το πούρο από σπόρος μέχρι να μπει στα ράφια έχει ξεκινήσει στα εδάφη της Πέλλας και αποτελεί πρακτικά ένα προϊόν γεωγραφικής ένδειξης, χωρίς να διαθέτει επίσημα ετικέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασύρτικο: Μία ελληνική ποικιλία παντός καιρού - 8 must try ετικέτες

«Ξέραμε ότι η Πέλλα παράγει εξαιρετικά καπνά. Μας τοποθέτησαν οι Αμερικάνοι το 1954 την ποικιλία Berley και τώρα παράγουμε καπνά της ίδιας οικογενείας. Τα τοποθέτησαν εδώ γιατί το μικροκλίμα της περιοχής ήταν μία πρώην αποξηραμένη λίμνη, ένα έλος και έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με της Λατινικής Αμερικής. Πατήσαμε στην γνώση και την πείρα που απέκτησαν οι προηγούμενες γενιές» συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, η μεταποίηση γίνεται μόνο με νερό, ψύξη και θέρμανση, χωρίς καθόλου χημικά, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή από την γεύση και το άρωμα. «Ακόμη και αν το αφήσει στην σταχτοθήκη και καπνίσει την επόμενη ημέρα, θα καταλάβει τι σημαίνει βιολογική μεταποίηση» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξινόμαυρο: Το σταφύλι των Θεών - Τα κορυφαία ελληνικά κρασιά

Στο peak της παραγωγής του, ο καπνός (από το πρώτο στάδιο της παραγωγής μέχρι τους «τσιγαράδες») το 2000 συμμετείχε με 6,1% στο ΑΕΠ. Υπήρξε 1 από τα 3 βασικά προϊόντα της Ελλάδας, που ήρθε μαζί με τους πρόσφυγες και έκτοτε άνθισε.