Δημήτρης Πυλιώτης: Ο Έλληνας σεφ που κατέκτησε το NBA

Ο Καλαματιανός σεφ έχει ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στις ΗΠΑ. Το ταξίδι από τη Μεσσηνία στο Μαϊάμι.
Δημήτρης Πυλιώτης: Ο Έλληνας σεφ που κατέκτησε το NBA

Ο Μεσσήνιος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης έχει κατακτήσει τον κόσμο του NBA, αναλαμβάνοντας την... τροφοδοσία των Μαϊάμι Χιτ από το 2018, ενώ αφού έγινε γνωστός στις ΗΠΑ, άνοιξε εστιατόριο στην Φλόριντα, με θαμώνες εκτός από τους διάσημους μπασκετμπολίστες να είναι και πολλοί γνωστοί celebrities και ηθοποιοί του Χόλιγουντ.

Το επόμενο επιχειρηματικό βήμα για τον Έλληνα μάγειρα ήταν να ανοίξει εστιατόριο και στην Καλαμάτα. «Έχω την τιμή εδώ και έξι χρόνια να είμαι ένας από τους σεφ της ομάδας. Μαγειρεύουμε κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών για τις διασημότητες που πατάνε στο παρκέ, ενώ μία φορά το έτος ταΐζουμε και τους παίκτες και τις οικογένειές τους για τις επιτυχίες τους» αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επεσήμανε, δε, πως έχει συναντήσει από κοντά και έχει μαγειρέψει για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον πρώην άνδρα της, τον κ. Ροντρίγκεζ. Παράλληλα, από τα χέρια του έχουν φάει και προσωπικότητες όπως ο Μαρκ Άντονι, ο Ρίκι Μάρτιν, ο Drake, ο DJ Khaled, ο Fat Joe και πληθώρα άλλων καλλιτεχνών, μουσικών, πολιτικών και επιχειρηματιών.

Αναφορικά με το τι προτιμά η «αφρόκρεμα» της Αμερικής, υπογράμμισε πως όταν ακούνε Ελλάδα, δύο πράγματα τους έρχονται στο μυαλό: η φέτα (καθώς... τρελαίνονται με την feta cheese) και το χταπόδι. «Στους παίκτες αρέσει πολύ η ελληνική κουζίνα, ειδικά, το κρέας, τα παϊδάκια, το ψάρι και τα θαλασσινά αλλά δεν τρώνε τα γύρω - γύρω, τα συνοδευτικά» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο αξίζουν σήμερα οι δραχμές

Το ταξίδι για τον σεφ από την Μεσσηνία είναι μεγάλο και συνεχίζεται: βρέθηκε στην παραλία του Μαϊάμι το 2000 με τον αδερφό του, ενώ το 2013 άνοιξαν το εστιατόριό τους. Παράλληλα, συμμετείχε σε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς μαγειρικής όπως στο Food Network και το Travel Channel, αποσπώντας μάλιστα και βραβεία.

«Οι νίκες μου ήταν το εισιτήριό μου για να μπω στην ομάδα και να γίνω σεφ, μαγειρεύοντας ελληνική κουζίνα» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως έχει βρεθεί και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος πλέον είναι και παντρεμένος. «Έχουμε πετύχει πολλούς Έλληνες κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Greek Freak και είναι συγκινητικό. Έρχονται από όλο τον κόσμο και αισθάνονται περήφανοι όταν βλέπουν και έναν συμπατριώτη τους σεφ να μαγειρεύει στην αρένα» κατέληξε.