Τζάρεντ Άιζακμαν: Από το υπόγειο των γονιών του, με περιουσία 2 δισ. ευρώ και ταξίδι στο Διάστημα

Η αυτοκρατορία που γεννήθηκε σε ένα υπόγειο – Παράτησε το σχολείο αλλά έφτασε στο διάστημα. Ο 41χρονος που έγραψε ιστορία.
Τζάρεντ Άιζακμαν: Από το υπόγειο των γονιών του, με περιουσία 2 δισ. ευρώ και ταξίδι στο Διάστημα

Ο Τζάρεντ Άιζακμαν έχει διανύσει πολύ δρόμο από το υπόγειο των γονιών του στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς ο δισεκατομμυριούχος πια ιδρυτής της εταιρείας πληρωμών Shift4 ταξίδεψε στο διάστημα και απομακρύνθηκε από τη Γη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

Ο 41χρονος μαζί με ακόμη ένα μέλος του πληρώματος στο διαστημικό σκάφος Dragon, φορώντας τις κατάλληλες στολές με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εκτοξεύτηκε έξω από την στρατόσφαιρα μέσα από την SpaceX του Έλον Μασκ. Αυτό μάλιστα ήταν μέρος του δεύτερου ταξιδιού του στο διάστημα, κάτι που επεδίωκε από τα πρώτα βήματά του στην αεροπορία.

Εικόνα

«Σε ό,τι με αφορά, είμαι πολύ τυχερός στη ζωή. Ξέρετε, έχτισα μία startup σαν έφηβος στο υπόγειο των γονιών μου, προσπαθώντας απλώς να αγοράσω πίτσα το Σαββατοκύριακο. Τώρα όλο αυτό έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη αυτοκρατορία» υπογράμμισε ο επενδυτής με περιουσία 2 δισ. δολαρίων.

Η Shift4 προέκυψε για τον Άιζακμαν όσο εργαζόταν σε άλλη εταιρεία πληρωμών στα νιάτα του. Η εταιρεία του εισήχθη στην Wall Street το 2020 με κεφαλαιοποίηση 7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ολοκλήρωση των συναλλαγών την Πέμπτη. Πέρυσι, ανακοίνωσε κέρδη 123 εκατ. δολαρίων και έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων.

Διαθέτοντας μερίδιο μετοχών με χρηματιστηριακή αξία άνω των 1,7 δισ. δολαρίων, ξεκίνησε τη σχέση του με τη SpaceX στα τέλη του 2020. Παράλληλα, επένδυσε ένα άγνωστο ποσό των δικών του χρημάτων στις αποστολές που έχει πετάξει, ενώ η επιχείρησή του παρείχε στη SpaceX χρηματοδότηση ύψους 27,5 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Shift4 επεξεργάζεται πληρωμές για μια σειρά από εστιατόρια, θέρετρα, ξενοδοχεία, καζίνο και στάδια ενώ στο πελατολόγιό της έχει ενταχθεί και η Starlink, με τον Άιζακμαν να σκοπεύει να δοκιμάσει τις διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας του Μασκ στο διάστημα με την αποστολή που ονομάζεται Polaris Dawn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόση είναι η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη

Ο Τέιλορ Λαμπέρ, πρόεδρος της Shift4 και παιδικός φίλος του Άιζακμαν, υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η επιχείρησή του συνδέεται με το διάστημα. «Δεν πιστεύω ότι ο Τζάρεντ μπορεί να αποσπαστεί από τον κλάδο που αφορά τον... αέρα. Πέρασε τα καλύτερα χρόνια του από τα 25 μέχρι τα 40 του σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε.

Άρχισε να πετάει σαν χόμπι το 2007. Αφού μέτρησε αρκετές ώρες πτήσης, ειδικεύτηκε στα μαχητικά αεροσκάφη και το 2010 ίδρυσε την Black Diamond Jet Team. Αργότερα δημιούργησε την Draken International, μια εταιρεία εκπαίδευσης για τον στρατό, η οποία τελικά εξαγοράστηκε από την Blackstone.

Την Τρίτη, η SpaceX επιβεβαίωσε ότι ο Άιζακμαν έφτασε στο υψόμετρο των 1.400 χιλιομέτρων. Ήταν το πιο μακρινό που έχουν ταξιδέψει οι άνθρωποι από το πρόγραμμα Apollo της NASA. Οι φίλοι του δισεκατομμυριούχου ανυπομονούν να ακούσουν για την τελευταία του περιπέτεια και την πτήση με τη δυνατότητα χρήσης WiFi μέσω σύνδεσης Starlink.