Διαχρονική κομψότητα: Αυτά είναι τα 10 παλαιότερα ξενοδοχεία στον κόσμο

Ένα υπέροχο ταξίδι μέσα σε ξενοδοχεία που υπάρχουν εδώ και αιώνες. 
Διαχρονική κομψότητα: Αυτά είναι τα 10 παλαιότερα ξενοδοχεία στον κόσμο

Νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα κατασκευάζονται συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα η σύγχρονη αισθητική και οι ανέσεις είναι κάτι που αναζητούν πολλοί τουρίστες στα ταξίδια τους, όμως υπάρχουν κι εκείνοι που επιλέγουν την πολυτέλεια και την αίγλη του παρελθόντος.

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ιδιωτικά τζετ στον κόσμο

Για όσους ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν εκεί έξω μερικά ξενοδοχεία που μπορεί να άνοιξαν τις πόρτες τους πολλούς αιώνες πριν, ωστόσο παραμένουν ένα σύμβολο διαχρονικής φιλοξενίας.

1. Nishiyama Onsen Keiunkan, Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα παράδοσης με μακρά και συναρπαστική ιστορία και ο σεβασμός για το παλιό είναι βαθιά ριζωμένος στον πολιτισμό της. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα τρία παλαιότερα ξενοδοχεία στον κόσμο βρίσκονται εκεί. Το παλαιότερο όλων είναι το γνωστό Nishiyama Onsen Keiunkan στην πόλη Hayakawa, που έχει μόλις χίλιους κατοίκους, κοντά στο όρος Fuji. Το ξενοδοχείο άνοιξε το έτος 705 (!) και υπάρχει για περισσότερα από 1.300 χρόνια! Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο που λειτουργεί αδιάκοπα και ανήκει ίδια οικογένεια για 52 γενιές. Το ιδιαίτερο με το ξενοδοχείο (εκτός από την ηλικία του) είναι οι ιαματικές πηγές που προέρχονται απευθείας από τις πηγές Hakuho στους πρόποδες των βουνών Akaishi. Αν λοιπόν θέλετε να περάσετε τη νύχτα σας σε ένα μέρος, όπου έχουν ξεκουραστεί ένδοξοι σαμουράι, θα πρέπει να κάνετε check in στο Nishiyama Onsen Keiunkan.

2. Sennen No Yu Koman, Ιαπωνία

Εικόνα

Το δεύτερο παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται επίσης στην Ιαπωνία. Ονομάζεται Sennen No Yu Koman, βρίσκεται στην πόλη Toyooka των 75.000 κατοίκων και άνοιξε το 717. Αυτό το ryokan (το ιαπωνικό όνομα για ένα παραδοσιακά επιπλωμένο ιαπωνικό ξενοδοχείο) είναι επίσης επιπλωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε ακόμα να νιώσετε την εποχή των περασμένων εποχών σε κάθε γωνιά του. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με χαλάκια τατάμι και έχουν σχεδιαστεί σαν παλιές αίθουσες τελετών τσαγιού.

3. Hoshi, Ιαπωνία

Το τελευταίο ιαπωνικό ξενοδοχείο σε αυτήν τη λίστα είναι το Hōshi Ryokan στο Awazu-Onsen, στο Komatsu, στην επαρχία Ishikawa. Αυτό άνοιξε μόλις ένα χρόνο αργότερα από το Sennen No Yu Koman και ήταν στην οικογένεια για 46 γενιές.

4. The Olde Bell, Ηνωμένο Βασίλειο

Στη νότια αγγλική πόλη Hurley μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα στο Elizabethan The Olde Bell. Άνοιξε το 1135, σχεδόν 900 χρόνια πριν, και ως εκ τούτου έχει μια μακρά ιστορία πίσω του. Η διοίκηση του The Olde Bell ισχυρίζεται ότι είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στην Αγγλία. Αρχικά σχεδιάστηκε μόνο ως πανδοχείο για το κοντινό μοναστήρι των Βενεδικτίνων. Φημολογείται μάλιστα ότι υπάρχει ακόμα μια μυστική σήραγγα μοναχών που οδηγεί στο The Olde Bell. Είναι όμως αλήθεια αυτό;

5. Hotel Bären, Γερμανία

Το Hotel Bären, που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Φράιμπουργκ, στην πλατεία Oberlinden κοντά στο Schwabentor, θεωρείται το παλαιότερο πανδοχείο στη Γερμανία. Αν και δεν είναι απολύτως σαφές πότε άνοιξε, πιστεύεται ότι ήταν το 1120. Μέχρι σήμερα, το μότο του Zum Roten Bären είναι: «Τρώτε καλά. Κοιμάστε καλά. Από το 1120».

6. Landhotel Gastagwirt, Αυστρία

Το Gasthof Gastagwirt στην πόλη Eugendorf λίγο έξω από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας άνοιξε το 1380. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που από τότε περνάει από γενιά σε γενιά. Οι άνθρωποι φαίνεται να είναι πολύ σοβαροί με την παράδοση.

7. The Maids Head, Ηνωμένο Βασίλειο

Επιστρέφουμε στην Αγγλία για να συναντήσουμε το ξενοδοχείο Maids Head στο Νόριτς. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε έγγραφο το 1287, αλλά φαίνεται να είναι λίγο παλαιότερο. Τα παλαιότερα θεμέλια δεν σώζονται πλέον λόγω πολλών ανακαινίσεων, αλλά ορισμένα τμήματα χρονολογούνται ακόμη από τον 15ο αιώνα.

8. Gripsholms Vardshus, Σουηδία

Υπάρχει επίσης ένα ξενοδοχείο στη Σουηδία που υποδέχεται επισκέπτες εδώ και αιώνες. Ο λόγος για το Gripsholms Värdhus στο Mariefred, το οποίο χρονολογείται από το 1493 και αρχικά ήταν μοναστήρι. Μόλις το 1609 έγινε κατάλυμα για τους φτωχούς. Στις μέρες μας, ωστόσο, πρέπει να επενδύσεις αρκετές κορώνες για να μπορέσεις να απολαύσεις τη θέα στο Κάστρο Gripsholm.

9. Pod Różą, Πολωνία

Το Pod Różą Hotel βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό αναγεννησιακό παλάτι στην παλιά πόλη της Κρακοβίας. Η παραδοσιακή ιστορία του χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, αλλά έγινε ξενοδοχείο μόλις στα τέλη του 17ου αιώνα. Σε γενικές γραμμές, στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο μπορείτε να νιώσετε το πνεύμα των περασμένων εποχών όταν περπατάτε στους ιστορικούς δρόμους, κοιτάζετε τα παλιά κτίρια και περιπλανηθείτε στην κεντρική πλατεία της αγοράς Rynek Glówny, μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες στην Ευρώπη.

10. Grand Hotel Les Trois Rois, Ελβετία

Το διάσημο Grand Hotel Les Trois Rois στην Ελβετία, είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που συγκαταλέγεται και στα «Κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου». Αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1681, τότε με το όνομα «Ανδρικός ξενώνας και πανδοχείο των τριών βασιλιάδων». Με τα χρόνια, ωστόσο, το ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί επανειλημμένα, με πιο πρόσφατη αποκατάσταση το 1844. Όποιος έχει μείνει εδώ μπορεί να καυχηθεί ότι έχει μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Βολταίρο, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β', τον Πάμπλο Πικάσο και τον Τόμας Μαν. Αλλά φυσικά αυτό έχει και το τίμημα του. Θα πρέπει να ξοδέψει περίπου 700 ευρώ για μια βραδιά στο Grand Hotel Les Trois Rois.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ