Inspire: Υποβρύχιο σαλόνι και πισίνα με γυάλινο πυθμένα σε νέο Gigayacht 140 μέτρων

Η Sinot Yacht Architecture & Design δημιούργησε ένα θαύμα της ναυπηγικής, τραβώντας όλα τα βλέμματα στο Monaco Yacht Show.
Inspire: Υποβρύχιο σαλόνι και πισίνα με γυάλινο πυθμένα σε νέο Gigayacht 140 μέτρων

Αν κάτι ξεχώρισε στο Monaco Yacht Show που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, αυτό ήταν σίγουρα το κόνσεπτ που δημιούργησε το ολλανδικό στούντιο, Sinot Yacht Architecture & Design. Ο λόγος για το Inspire, το νέο Gigayacht που έχει μήκος 140 μέτρα και είναι γεμάτο με μια σειρά από ονειρικά χαρακτηριστικά που θα εξάψουν τη φαντασία όσων αγαπούν τη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη: Pokapu: Το απόλυτο θέρετρο - «Απρόσιτο» για όλους τους δισεκατομμυριούχους

Το εντυπωσιακό εξωτερικό του διακρίνεται από τολμηρές, αρχιτεκτονικές γραμμές και μια κομψή πλώρη. Το γυαλί έχει ενσωματωθεί κομψά σε όλο το σκάφος, προσθέτοντας του μια απόλυτα μοντέρνα αισθητική και εξασφαλίζοντας άπλετο φυσικό φως στους χώρους διαβίωσης.

Εικόνα

Το Inspire διαθέτει έξι καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 22 επισκέπτες και 52 άτομα πλήρωμα. Το επάνω κατάστρωμα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον ιδιοκτήτη και έχει συνολική επιφάνεια σχεδόν 300 τετραγωνικών μέτρων. Αυτή η ιδιωτική όαση περιλαμβάνει μια γιγαντιαία κύρια σουίτα, δύο καμαρίνια, ένα γυάλινο σαλόνι με κήπο και μια εξωτερική βεράντα που είναι ιδανική για πρωινή γιόγκα. Οι φίλοι και η οικογένεια κοιμούνται κάτω, με οκτώ ευρύχωρες καμπίνες επισκεπτών στο κύριο κατάστρωμα και δύο πολυτελείς σουίτες VIP. Οι δύο VIP διαθέτουν επίσης αναδιπλούμενα μπαλκόνια.

Εικόνα

Στην καρδιά του εσωτερικού βρίσκεται ένα κομψό λόμπι με μια τεράστια σκάλα που οδηγεί σε όλα τα επίπεδα. Το λόμπι χρησιμεύει και ως χώρος συγκέντρωσης για την αίθουσα θεάτρου, η οποία στεγάζει μια σκηνή, μια μεγάλη οθόνη και θέσεις για έως και 40 καλεσμένους.

Ένα κατάστρωμα πιο πάνω βρίσκεται το εστιατόριο. Τα τραπέζια του μπορούν να διαμορφωθούν τόσο για οικείες συγκεντρώσεις όσο και για μεγάλα σουαρέ. Το εξωτερικό κατάστρωμα σε αυτό το επίπεδο είναι εξοπλισμένο για φαγητό σε υπαίθριο χώρο, με ξαπλώστρες και εκπληκτική θέα.

Εικόνα

Κατεβαίνοντας πάλι κάτω, οι επισκέπτες θα βρουν το «κατάστρωμα παραλίας» με ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ευεξίας, ένα «σαλόνι παραλίας» και μια πισίνα. Το πραγματικά ξεχωριστό στοιχείο αυτού του καταστρώματος όμως είναι η απόκοσμη «πισίνα με τη μπλε τρύπα». Δαθέτει γυάλινο πυθμένα και σε όσους τολμηρούς βουτήξουν προσφέρει εκπληκτική θέα στον ωκεανό.

Εικόνα

Ένα άλλο σημείο αναφοράς είναι φυσικά το σαλόνι «Nemo» στο κάτω κατάστρωμα, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο περίπου 5 μέτρα κάτω από το νερό.