Πενάνγκ: Το ακατοίκητο νησί που έχει ιδιωτικό παράδεισο με 910 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Από τότε που άνοιξε εδώ και μία διετία, έχει υποδεχτεί 100 επισκέπτες και έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για γιόγκα και σερφ - Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση.
Πενάνγκ: Το ακατοίκητο νησί που έχει ιδιωτικό παράδεισο με 910 ευρώ ανά διανυκτέρευση

Στη βορειοδυτική ακτή της Μαλαισίας τέσσερις φίλοι από την Τσεχία εδώ και 4 χρόνια δημιουργήσουν ένα οικολογικό καταφύγιο στο νησί Πενάνγκ. Σύμφωνα με το CNBC, ο Ρίτσαρντ Κβεκ και ο Τόμας Ούχελ, μετά από ένα έτος διαβουλεύσεων κατασκεύασαν ένα μικρό θέρετρο στο νησί των 50 στρεμμάτων που δεσπόζει στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερή μπάζα για τον «Ντράκο Μαλφόι» με μόλις 31 λεπτά στο Χάρι Πότερ

Όταν επισκέφθηκαν το νησί είδαν μόνο μία ερειπωμένη καλύβα που χρησιμοποιούσαν ψαράδες ως το μόνο σημάδι ανθρώπινης ζωής. Χρησιμοποιώντας ξύλα, έχτισαν ένα μπανγκαλόου και έσκαψαν πηγάδια για να έχουν πρόσβαση στο υπόγειο και πόσιμο νερό του νησιού, πριν τοποθετήσουν μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ για ηλεκτρισμό.

Εικόνα

Μάλιστα, η παρέα υπέγραψε μία 50ετή σύμβαση με τον συνιδιοκτήτη μίας κλινικής γονιμότητας που μεταμόρφωσαν τον τόπο, καθώς στη συνέχεια έχτισαν δωμάτια, έναν παραλιακό κοινόχρηστο χώρο και τέσσερα ακόμη μπανγκαλόου, τα οποία μαζί μπορούν να χωρέσουν 12 άτομα. Επίσης, η ομάδα δημιούργησε έναν κήπο με φρούτα και λαχανικά, ενώ διατηρούν και κοτέτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε φρέσκα αυγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαγητό πολυτελείας το σουβλάκι

Το προηγουμένως ακατοίκητο νησί δέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες που πλήρωσαν για να το απολαύσουν πριν από δύο χρόνια. «Πριν φτάσουμε στο Πενάνγκ, δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα στο νησί - ένα μικρό μονοπάτι τριγύρω, ένα μπανγκαλόου που έχει καταρρεύσει και ένα μικρό χωράφι. Ήταν πραγματικά παρθένα ζούγκλα που δεν είχε μολυνθεί από τα ανθρώπινα όντα», επεσήμανε ο Κβεκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες ανατιμήσεις στον καφέ: Πόσο θα πληρώνουμε τον φρέντο εσπρέσο

«Προσπαθούμε να παρέμβουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Είναι ένα τόσο όμορφο νησί και δεν θέλουμε να καταστρέψουμε την παρθένα φύση, οπότε οι δομές μας καταλαμβάνουν το πολύ 2% από το σύνολο των εκτάσεων. Υπάρχουν βάλτοι, δάση από μπαμπού, καρύδες, λόφοι, ερημίτες, σαύρες και φίδια. Η ζούγκλα είναι πολύ δραστήρια» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαχρονική κομψότητα: Αυτά είναι τα 10 παλαιότερα ξενοδοχεία στον κόσμο

Από τότε που άνοιξε στο κοινό εδώ και μία διετία, το Πενάνγκ έχει υποδεχτεί 100 επισκέπτες και έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για γιόγκα και σερφ. Η διανυκτέρευση κοστίζει 999 δολάρια για οκτώ άτομα, ενώ μέχρι 4 επιπλέον επισκέπτες μπορούν να διαμείνουν με 125 δολάρια έκαστος. Βεβαίως, η πρόσβαση είναι από μόνη της... άθλος καθώς εμπεριέχονται 2 πτήσεις (από Σιγκαπούρη στο Μεντάν και στο Σινγκίλ και 1,5 ώρα με βάρκα).

Εικόνα

Η τιμή περιλαμβάνει όλα τα γεύματα, καθημερινό καθάρισμα, εβδομαδιαία αλλαγή πετσετών και λευκών ειδών, δορυφορικό ίντερνετ από την Starlink του Έλον Μασκ, Wi-Fi με 4G, καθώς και δραστηριότητες όπως κολύμβηση, ψάρεμα και καγιάκ. Με 500 δολάρια επιπλέον ανά διανυκτέρευση, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν εκδρομές για σέρφινγκ με ξεναγό σε μέρη όπως ο Κόλπος Πλέντυ ή στο Μπανγκαρού.

Εικόνα

«Δεν μπορώ ποτέ να φανταστώ ότι θα λειτουργήσουμε ένα ξενοδοχείο για άνω των 50 ατόμων. Θα ήταν μια υλικοτεχνική και περιβαλλοντική καταστροφή. Οι διακοπές εδώ είναι περισσότερο για ανθρώπους που θέλουν να έρθουν ξανά κοντά με τη φύση και να βρουν την εσωτερική τους ισορροπία. Είναι για περιπετειώδεις ψυχές — άτομα που θέλουν να ζήσουν κάτι απομακρυσμένο, σε συνδυασμό με ποιότητα και άνεση» υπογράμμισε ο Κβεκ.