Optimus: Τι γνωρίζουμε για τα ανθρωποειδή ρομπότ που ετοιμάζει η Tesla και πόσο θα κοστίζουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε σε εκδήλωση της εταιρείας του στο Λος Άντζελες τα νέα ρομπότ που ετοιμάζει, ενώ αποκάλυψε και την τιμή τους.
Optimus: Τι γνωρίζουμε για τα ανθρωποειδή ρομπότ που ετοιμάζει η Tesla και πόσο θα κοστίζουν

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως για τον Έλον Μασκ - και κατά συνέπεια για όλους μας - είναι πραγματικότητα. Τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι πιο κοντά μας απ’ ότι πιστεύαμε.

Διαβάστε ακόμη: Tesla: Αποκάλυψε ρομποταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ - Κοστίζει κάτω από 30.000 δολάρια

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες στις 10 Οκτωβρίου με τίτλο «We, Robot», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε τα νέα δημιουργήματά του, τα οποία ετοιμάζονται να μπουν σε παραγωγή από το 2026.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για τα Cybercab και Robovan, όμως αυτά που πραγματικά τράβηξαν την προσοχή όλων ήταν τα ανθρωποειδή ρομπότ Optimus, τα οποία μάλιστα σέρβιραν ποτά στους καλεσμένους και συνομίλησαν μαζί τους. Όπως υποστήριξε ο Μασκ, οι περισσότερες λειτουργίες αυτών των ανθρωποειδών ρομπότ θα περιλαμβάνουν καθημερινές ανθρώπινες δουλειές, όπως το περπάτημα, η φύλαξη παιδιών, τα ψώνια, το κούρεμα του γκαζόν και πολλά άλλα.

Επιπλέον, ο Μασκ αποκάλεσε αυτή την εφεύρεση της Tesla ως «το μεγαλύτερο προϊόν που έχει υπάρξει ποτέ και ό,τι θα είναι ικανά να κάνουν τα πάντα». Η προέλευση των ρομπότ Optimus της Tesla χρονολογείται από το 2021, όταν και παρουσίασε αυτή την καινοτόμο ιδέα, που αρχικά ονομαζόταν Tesla bots.

Έκτοτε, η εταιρεία έχει εργαστεί προς την κατεύθυνση της εξέλιξης των ανθρωποειδών ρομπότ και τους έχει δώσει σημαντικές αναβαθμίσεις. Το 2023, η εταιρεία παρουσίασε στον κόσμο την βελτιωμένη εκδοχή τους, Optimus Gen 2. Παρουσίασαν χαρακτηριστικά όπως βελτιωμένη ταχύτητα βαδίσματος, ομιλία, δίπλωμα πουκαμίσων, γρήγορες κινήσεις των χεριών και άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, τα ρομπότ Optimus της Tesla θα κοστίζουν κάπου μεταξύ 20.000 και 30.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ