Οι αστροναύτες φορούν Prada: Αποκαλυπτήρια για τις νέες διαστημικές στολές της NASA

Οι πρώτες διαστημικές στολές της Prada είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακές.
Οι αστροναύτες φορούν Prada: Αποκαλυπτήρια για τις νέες διαστημικές στολές της NASA

Πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαμε γράψει πως η Prada ετοιμάζει τις πρώτες της διαστημικές στολές. Τώρα, λοιπόν, ο ιταλικός οίκος μόδας παρουσίασε την τελική έκδοση του εξοπλισμού που θα φορέσει το πλήρωμα της αποστολής Artemis III, όταν θα περπατήσει στο φεγγάρι το 2026. Η Axiom Space, ο συν-σχεδιαστής του προγράμματος, παρουσίασε τη διαστημική στολή σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μιλάνο.

Διαβάστε ακόμη: Από ποια αλυσίδα κινδυνεύουν McDonald's και KFC;

Η στολή με ονομασία AxEMU χρειάστηκε περίπου δέκα χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί, πάντα τη βοήθεια της Prada. Όσον αφορά την εμφάνιση, ο διαστημικός εξοπλισμός έχει μπαλώματα σε γκρι χρώμα και επιλεκτικά τοποθετημένες κόκκινες λωρίδες στους βραχίονες, κατά μήκος της μέσης και κάτω από το σακίδιο του συστήματος υποστήριξης. Οι φίλοι του οίκου μόδας σίγουρα θα αναγνωρίσουν εύκολα και την κατακόκκινη λεπτομέρεια από τη σειρά ενδυμάτων της Prada, Linea Rossa.

Εικόνα
...

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, οι ουδέτερες ως προς το φύλο, one size, στολές κατασκευάστηκαν σε λευκό χρώμα για να αντέχουν στη θερμότητα και να προστατεύουν τον χρήστη από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη σεληνιακή σκόνη. Ο σχεδιασμός έχει επίσης ένα κράνος και ένα γείσο για την απόκρουση της ηλιακής ακτινοβολίας και τη βελτίωση της όρασης του αστροναύτη, καθώς και προσαρμοσμένα γάντια και μπότες που θα επιτρέψουν διαστημικούς περιπάτους διάρκειας έως και οκτώ ωρών. Η 30ήμερη αποστολή Artemis III της NASA προγραμματίζεται να γίνει σε δύο χρόνια από τώρα και ελπίζει να στείλει τέσσερις αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια. Εάν είναι επιτυχής, θα είναι η πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή προσεδάφιση μετά το Apollo 17 το 1972.

«Το να ξεπερνάμε τα όριά μας είναι μία από τις αξίες της εταιρείας που αντικατοπτρίζει απόλυτα το πνεύμα της Prada και το όραμα των γονέων μου», αναφέρει ο επικεφαλής μάρκετινγκ του ομίλου Prada, Lorenzo Bertelli, σε δήλωσή του στα μέσα.

«Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα που παρουσιάζουμε, το οποίο είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Axiom Space. Μοιραστήκαμε την τεχνογνωσία μας σχετικά με τα υλικά υψηλής απόδοσης, τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές ραφής και μάθαμε πολλά. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε νέες προκλήσεις, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να δημιουργούμε μαζί νέα σενάρια».

Ενώ η νέα στολή AxEMU της Prada και της Axiom θα χρησιμοποιηθεί για την επερχόμενη αποστολή της NASA στη Σελήνη, μπορεί επίσης να προσαρμοστεί και για χαμηλή γήινη τροχιά, παρόμοια με τις στολές της SpaceX που φορέθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης Polaris Dawn.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ