Παράθυρο μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ ανάλογα με τις νέες αντικειμενικές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράθυρο μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ ανάλογα με τις νέες αντικειμενικές

Το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM» διαβεβαίωσε ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ παρά μόνο στις περιοχές όπου πρέπει να αυξηθεί, αναφέροντας και την 0προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ο χρόνος ολοκλήρωσης της άσκησης της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών είναι αυτός που θα καθορίσει τα επόμενα βήματα του οικονομικού επιτελείου στο μέτωπο του ΕΝΦΙΑ. Εάν η άσκηση της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες δεν «παγώσει» λόγω της πανδημίας και ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και προκύψει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος τότε αναμένεται να γίνουν προσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να σβήσουν οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναλυτικά για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών «είναι μία δέσμευση της χώρας που έχει αναληφθεί από το παρελθόν και θα την υλοποιήσουμε». Είπε πως «προφανώς μπορεί να οδηγήσει σε αναπροσαρμογές του ΕΝΦΙΑ, αλλά όχι σε αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ. «Εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες και τις γεωγραφικές περιοχές που θα πρέπει να υπάρχει αύξηση του ΕΝΦΙΑ» είπε. «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για να κάνουμε μία ακόμα μείωση» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider