Ζαχαράκη: 20 δισ. ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια για το Δημογραφικό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζαχαράκη: 20 δισ. ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια για το Δημογραφικό
Στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που μαστίζει τη χώρα και ιδίως τις περιφέρειες αναφέρθηκε από το Olympia Forum V η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.

Στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που μαστίζει τη χώρα και ιδίως τις περιφέρειες αναφέρθηκε από το Olympia Forum V η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.

Στην συζήτηση με τον δημοσιογράφο Θέμη Κανελλόπουλο, η κα Ζαχαράκη τόνισε πως «το δημογραφικό μας πλήττει όλους πολυποίκιλα, όπως και στην οικονομία και σε όλες τις εκφάνσεις. Από το 1981 βλέπουμε μείωση στις γεννήσεις, έχουμε αστικοποίηση και ερημοποίηση των χωριών. Το κράτος καθυστέρησε τα τελευταία σαράντα χρόνια να αντιδράσει, αν και υπήρχαν κάποιες προσπάθειες. Είκοσι χρόνια μετά το 1981 έγινε μια μεγάλη ανατροπή, όπου οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις. Ως κυβέρνηση απαντάμε με μέτρα αντιμετώπισης. Και λέω αντιμετώπισης, γιατί δε μπορεί να αναστραφεί αυτή η τάση. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει την κατεύθυνση για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με 20 δισ. ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια, χωρίς να συμπεριλαμβάνω τα ποσά που προβλέπονται για το στεγαστικό και τις υποδομές».

Όπως τόνισε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας «πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και θεωρώ ότι και το Olympia Forum δίνει αυτή την ξεχωριστή κατάθεση απόψεων, γιατί η περιφερειακή ανάπτυξη ισούται με την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες καταθέτουμε σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με πάνω από 100 δράσεις και τα 20 δισ. ευρώ είναι το μίνιμουμ ποσό. Οι περιφέρειες μέσα στους επόμενους είκοσι μήνες θα λάβουν ένα εξειδικευμένο σχέδιο δράσης, ώστε να δώσουμε και εμείς μια μελέτη ανά περιφέρεια».

Η κα Ζαχαράκη επισήμανε ακόμα πως «το στεγαστικό, που είναι μια μεγάλη πρόκληση, είναι στην προμετωπίδα της προσπάθειας που κάνουμε για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Μέχρι το 2027 θα έχουμε δώσει 5 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις, ενεργειακή και λειτουργική ανακαίνιση, και τα προγράμματα «Σπίτι 1» και «Σπίτι 2». Ειδικά για την Ηλεία μπορώ να πω ότι 58 ζευγάρια εκταμίευσαν το δάνειό τους, και 48 από αυτά με μέσο όρο ηλικίας 35 ετών μένουν ήδη στο δικό τους σπίτι. Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος θα συνεχιστεί με το «Σπίτι 2» που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2025».

Παράλληλα, είπε ότι θα σταλούν επιστολές στους Δήμους ώστε να δηλώσουν τα διαθέσιμα ακίνητα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες για ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επικουρικές συντάξεις: Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ επιταχύνει τις απονομές στο εξάμηνο - Οι προϋποθέσεις

Μητσοτάκης: Τα δύο θετικά νέα για την οικονομία και το «μήνυμα» στους γιατρούς

ΔΟΕ: 24ωρη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών στις 23/10

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider