Το τμήμα modem της Intel σχεδιάζει να εξαγοράσει η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το τμήμα modem της Intel σχεδιάζει να εξαγοράσει η Apple
Στόχος να ενισχύσει την αυτοδυναμία της στην 5G εποχή.

Σε συζητήσεις με την Intel για την εξαγορά του τμήματος ανάπτυξης modem για smartphones φαίνεται να βρίσκεται η Apple.
Μετά από αρκετούς μήνες εικασιών η Apple φέρεται να βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» για την εξαγορά του εν λόγω τμήματος, με μια συμφωνία που ενδέχεται να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησαν το περσινό καλοκαίρι, και δεν είχαν ευοδώσει μέχρι ότου η Apple καταλήξει σε διακανονισμό με την Qualcomm, γεγονός που οδήγησε την Intel στο να ακυρώσει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του δικού της 5G modem για κινητά τηλέφωνα.

Παρά την συμφωνία με την Qualcomm το 5G είναι ένα παιχνίδι που θα κρατήσει για καιρό και θα αποδειχτεί στρατηγικής σημασίας για την Apple καθώςόταν το δίκτυο ταχυτήτων πέμπτης γενιάς χτιστεί οι καταναλωτές θα περιμένουν ταχύτερες επιδόσεις και ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Apple δεν προκαλεί έκπληξη καθώς το ενδιαφέρον της για τον τομέα των modem δεν είναι καινούργιο. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple προσέλαβε τον επικεφαλής του τμήματος 5G modem της Intel, Umashankar Thyagarajan, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα modem που φορούν τα iPhone XS και XR καθώς και άλλους εξειδικευμένους μηχανικούς. Άλλωστε να υπενθυμίσουμε ότι ο CEO της εταιρείας Tim Cook έχει κατεπανάληψη δηλώσει ότι στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύσσει η ίδια κάθε πρωτεύον τεχνολογικό εξάρτημά της ώστε να στηρίζεται όσο λιγότερο γίνεται σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Η παραπάνω κίνηση μαρτυρά ότι παρότι ο κολοσσός του Κουπερτίνο στρέφεται στην ανάπτυξη software και υπηρεσιών για το μέλλον, δεν παραγκωνίζει τον τομέα των smartphone ο οποίος ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί την βασική πηγή των εσόδων του. Αξίζει να σημειωθεί ότι 54% των εσόδων του τριμήνου που έληξε τον Μάρτιο προήλθαν από τα iPhones. Ωστόσο οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών τηλεφώνων πέφτουν, από 231 εκατ. συσκευές που πούλησε η εταιρεία το 2015 έφτασε τις 217 εκατ. το 2018.

Ωστόσο ακόμα κι αν η Apple θέλει να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της με ταλαντούχους μηχανικούς κάνοντας σχέδια στον συγκεκριμένο τομέα, θα χρειαστεί αρκετά χρόνια προτού αναπτύξει το δικό της προϊόν όπως ένα 5G modem.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider