Ισχυρά έσοδα και υψηλότερα κέρδη για το Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά έσοδα και υψηλότερα κέρδη για το Facebook
Καλύτερα από το αναμενόμενο τα αποτελέσματα β' τριμήνου της Facebook - οι ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 8% φτάνοντας τα 2,41 δισ.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη της Facebook το δεύτερο τρίμηνο του έτους με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί κατά 4% παρά τα προβλήματα και τα πρόστιμα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπος ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,6 δισ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, από τα 1,74 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% φτάνοντας τα 16,9 δισ. δολάρια από 13,23 δισ. δολάρια πέρυσι, ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet που προέβλεπαν έσοδα της τάξης των 16,5 δισ. δολαρίων.

Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες έφτασαν τους 1,59 δισ. ακολουθώντας τις προβλέψεις των αναλυτών ενώ οι ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 8% φτάνοντας τα 2,41 δισ., με το μέσο κέρδος ανά χρήστη να έχει αυξηθεί κατά 18% φτάνοντας τα 7,05 δολάρια έναντι 5,97δολάρια που ήταν ένα χρόνο πριν και παραπάνω από τα 6,87 δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές της FactSet. Η βάση των χρηστών της έμεινε ίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (286 εκατ. ημερήσιους ενεργούς χρήστες) ενώ οι χρήστες αυξήθηκαν σε Καναδά και ΗΠΑ σε 187 εκατ. από τα 186 εκατ. που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο η εταιρεία εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ σε χρεώσεις και πρόστιμα, έχοντας καταβάλλει 3 δισ. το πρώτο τρίμηνο. Εξαιρουμένων αυτών των χρεώσεων θα είχε κερδίσει 1,99 δολάρια ανά μετοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες η αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων ενώ άλλα 5 δισ. δολάρια επέβαλε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατόπιν έρευνας σχετικά με τις πολιτικές απορρήτου της τεχνολογικής εταιρείας, ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το 9% των εσόδων της εταιρείας το 2018. Η μετοχή της εταιρείας κινείται ανοδικά κατά 56% το 2019 σύμφωνα με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider