iPhone 15ετίας πουλήθηκε για πάνω από 39.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
iPhone 15ετίας πουλήθηκε για πάνω από 39.000 δολάρια
Συλλέκτης κατέβαλε άνω των $39.000 για να αποκτήσει ένα πρώτης γενιάς iPhone.

Συλλέκτης κατέβαλε άνω των $39.000 για να αποκτήσει ένα πρώτης γενιάς iPhone, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που έλαβε χώρα το περασμένο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Η νικητήρια προσφορά ήταν 39.339,60 δολάρια και αποτελεί τιμή-ρεκόρ. Η συσκευή ήταν στην αρχική συσκευασία του, σφραγισμένη και σε «εξαιρετική κατάσταση». Το smartphone μνήμης 8GB πωλήθηκε από την LCG Auctions. Η τιμή απόκτησης του κινητού ήταν 15 φορές υψηλότερη από την τιμή πώλησης του 2007, ήτοι 599 δολάρια ή 852 δολάρια σε τιμές 2022 αναπροσαρμοσμένες για τον πληθωρισμό.

Εναρκτήρια τιμή στη δημοπρασία είχαν τεθεί τα 2.500 δολάρια, αλλά γρήγορα σκαρφάλωσαν οι προσφορές σε πενταψήφια ποσά. Οι διοργανωτές της δημοπρασίας εξήγησαν πως περίμεναν πως το εν λόγω αντικείμενο στη λίστα θα συγκέντρωνε «πυρετώδες» ενδιαφέρον και η ζήτηση για αυτό «δεν απογοήτευσε».

Πέραν των 8GB μνήμης, το εν λόγω κινητό διαθέτει κάμερα 2-megapixel. Για να γίνει αντιληπτό το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία, το πλέον πρόσφατο μοντέλο του αμερικανικού κολοσσού, το iPhone 14, διαθέτει 128GB και κάμερα 12-megapixel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: Αναδιπλούμενο iPad και όχι αναδιπλούμενο iPhone «βλέπουν» οι αναλυτές για το 2024

Αν η Apple σχεδίαζε γιοτ για δισεκατομμυριούχους, θα έμοιαζαν ακριβώς με αυτό

gazzetta
gazzetta reader insider insider