Με την καθημερινή χρήση των δεκάδων messaging apps που είναι διαθέσιμα πλέον, από τα «ταπεινά» SMS, μέχρι τις πλέον «ψαγμένες» εφαρμογές για κρυπτογραφημένη επικοινωνία, σε ποιον δεν έχει τύχει να στείλει λάθος μήνυμα στο λάθος πρόσωπο με πολλές φορές… απρόβλεπτες συνέπειες;
Επειδή το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό, τώρα μία πολύ διαδεδομένη εφαρμογή θα σας επιτρέπει να διορθώσετε το λάθος σας, αρκεί να είσαστε αρκετά… γρήγοροι.
Τι εννοούμε; Το WhatsApp της Μeta, θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να επεξεργάζονται μηνύματα, αντιγράφοντας μια δυνατότητα που προσφέρεται από άλλες λιγότερο mainstream εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Telegram και το Signal.
Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα, διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα θα μπορούν να επεξεργαστούν έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή.
Η νέα δυνατότητα αναμένεται να κυκλοφορήσει στους περίπου 2 δισ. χρήστες του WhatsApp μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
«Από τη διόρθωση ενός απλού ορθογραφικού λάθους έως την προσθήκη επιπλέον πλαισίου σε ένα μήνυμα, είμαστε ενθουσιασμένοι που σας φέρνουμε περισσότερο έλεγχο στις συνομιλίες σας», ανακοίνωσε η εταιρεία.
«Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το απεσταλμένο μήνυμα και να επιλέξετε ‘Επεξεργασία’ από το μενού για έως και δεκαπέντε λεπτά μετά», πρόσθεσε.
Τα τροποποιημένα μηνύματα θα εμφανίζονται ως «επεξεργασμένα», ειδοποιώντας τους παραλήπτες ότι έχει γίνει μια αλλαγή. Ωστόσο, δεν θα εμφανίζεται η παλιά μορφή.
Αρκετές ανταγωνιστικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Signal και το Telegram προσφέρουν ήδη λειτουργίες επεξεργασίας μηνυμάτων. Εν τω μεταξύ, το Twitter προσφέρει επίσης ένα παράθυρο επεξεργασίας μηνυμάτων διάρκειας 30 λεπτών στους συνδρομητές της υπηρεσίας Twitter Blue.
Η Meta, η οποία κατέχει επίσης το Facebook και το Instagram, έχει διακριθεί για τις προσπάθειές της να αναπαράγει τις λειτουργίες των ανταγωνιστών τα τελευταία χρόνια της — ορισμένες φορές καλύτερα και από το πρωτότυπο.
Το 2013, η εταιρεία παρουσίασε το Instagram Stories το 2016 με μεγάλη επιτυχία, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να αγοράσει την εφαρμογή φωτογραφιών Snapchat. Ωστόσο, οι μεταγενέστερες προσπάθειες αντιγραφής της εφαρμογής επικοινωνίας «γειτονιάς» Nextdoor και της εφαρμογής βίντεο διασημοτήτων Cameo τερματίστηκαν και οι δύο από την εταιρεία.
Η εταιρεία φέρεται να ετοιμάζεται τώρα να κυκλοφορήσει ένα αντίγραφο του Twitter ήδη από τον Ιούνιο, με έμφαση σε «δημιουργούς και δημόσια πρόσωπα».